Το Mad Max τρέχει με 60Fps και είναι άλλο παιχνίδι.Το Mad Max, το βιντεοπαιχνίδι του 2015 είναι βασισμένο στο δημοφιλές franchise ταινιών δράσης με το ίδιο όνομα. Ο ανοιχτός κόσμος του είναι τεράστιος και πανέμορφος, η μάχη με το όχημα είναι έντονη και ο συνολικός σχεδιασμός του παιχνιδιού ήταν κορυφαίας ποιότητας. Οι κριτικές ήταν θετικές και οι περισσότεροι θαυμαστές των προαναφερθέντων ταινιών ορκίζονται από αυτό ως μια εξαιρετική διαδραστική απεικόνιση του πώς πρέπει να είναι οταν είσαι στο ρόλο του Max και περιπλανιέσαι ασταμάτητα στα ερημικά τοπία.

Ωστόσο, παρά τους επαίνους από τους κριτικούς και τη φινέτσα που επιδείχθηκε στη δημιουργία του παιχνιδιού από την Avalanche Studios (γνωστά για τη σειρά Just Cause), το Mad Max φάνηκε να βρίσκεται χαμηλότερα σε σύγκριση με πολλούς από τους ανταγωνιστές του κατά τη διάρκεια της γενιάς παιχνιδιών PS4 / Xbox One. Πολλά από αυτά πιθανότατα αποδίδονται στην κυκλοφορία την ίδια ημέρα που ήρθε το πολυαναμενόμενο Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Τούτου λεχθέντος, σίγουρα δεν βοήθησε με το γεγονός ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το ξεχωρίσουνε ανάμεσα σε μια βιομηχανία πλημμυρισμένη με παρόμοια παιχνίδια δράσης ανοιχτού κόσμου.

Ακόμα κι έτσι, για τους οπαδούς της σειράς Mad Max, των παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου ή των παιχνιδιών που είναι απλά μια κορυφαία βόλτα συγκίνησης, αυτό το υποτιμημένο κόσμημα αξίζει περισσότερο από μια ματιά. Τα γραφικά και το στυλ είναι σίγουρα το αποκορύφωμα της εμπειρίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρει να κάνει αυτό που πολλά παιχνίδια ανοιχτού κόσμου αποτυγχάνουν να κάνουν: ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον περιβάλλον, καθιστώντας παράλληλα έναν τόνο διασκέδασης για να εξερευνήσετε, παράλληλα με τη διατήρηση μιας ενδιαφέρουσας αφήγησης.


Όσοι δεν έχουν παίξει ακόμα αυτόν τον τίτλο μπορεί να ανησυχούν ότι ο ανοιχτός κόσμος δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ατελείωτη θάλασσα άμμου και μόνο άμμου. Κατά μία έννοια αυτό είναι σωστό, αλλά το ζοφερό, άγονο τοπίο που παρουσιάζεται δεν πρέπει να συγχέεται με έναν άδειο, άψυχο κόσμο .

Παρόμοιο με το ανοιχτό κόσμο του The Legend of Zelda: Breath of the Wild's το Mad Max κάνει έξυπνη χρήση του άδειου ( χώρου ) του για να δημιουργήσει τοποθεσίες, αντικείμενα και ορόσημα που ανακαλύπτονται πολύ πιο σημαντικά και ανταμείβοντας τους παίκτες. Να οδηγείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, να ξεμένεις από προμήθειες με ένα όχημα που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές, μόνο και μόνο για να βρεις ένα φυλάκιο ή μια πόλη για να συλλέξεις πόρους ή να εμπορευθείς. Ο βρόχος του παιχνιδιού οδηγεί πάντα σε ικανοποιητικές στιγμές.


Μιλώντας για εξερεύνηση, ο Max προφανώς κάνει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του μέσα στην έρημο με μια σειρά από ισχυρά αυτοκίνητα που ο παίκτης μπορεί να προσαρμόσει και να ταιριάζει καλύτερα για οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόκληση ή κατάσταση. Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που είναι πιο κατάλληλα για μάχη, ενώ άλλα είναι ελαφρύτερα και ταχύτερα, αλλά ως εκ τούτου έχουν λιγότερη θωράκιση και παθαίνουν πιο εύκολα ζημιά . Αυτό το επίπεδο σκέψης και στρατηγικής που έρχεται σε κάθε βήμα που κάνει ο παίκτης σε αυτή την ψηφιακή έρημο είναι κάτι που δεν παρατηρείται συνήθως σε άλλους οpen world τίτλους.


Mad Max: Ένας περιπλανώμενος, επαναστάτης.

Η αλλαγή ταχυτήτων, η παραφροσύνη και το χάος που βρίσκονται στον ανοιχτό κόσμο είναι προσεκτικά ισορροπημένα με μια απλή, αλλά συναρπαστική ιστορία για την εκδίκηση και την αφοσίωση. Ο Max ασχολείται με τις αναμνήσεις και την ραγισμένη καρδιά ενός κόσμου που πέρασε, με αναδρομές στην παλιά του ζωή, παρόμοιες με το αφηγηματικό στυλ στο Wolfenstein 2. Η απώλεια εκείνων που ήταν πιο κοντά του δίνει μία ευαισθησία να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, ακόμα και παρά το γκρινιάρικο ύφος που έχει. Καθώς το ταξίδι ξετυλίγεται, ο πρωταγωνιστής διασταυρώνεται με όλο και περισσότερα φρικιά, παράνομους και αθώους, παρέχοντας πρόσθετο βάθος και χαρακτήρα στον κόσμο του παιχνιδιού.

Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά από άλλους open world τίτλους καθώς η αίσθηση της ελευθερίας που δίνεται στον παίκτη μπορεί συχνά να αποσπάσει την προσοχή και να προκαλέσει αμήχανα κενά μεταξύ της κύριας ιστορίας που είχαν δημιουργήσει οι προγραμματιστές. Αυτό δεν συμβαίνει στο Mad Max, με τον στόχο κάθε κύριας και δευτερεύουσας αποστολής να συνδέεται με κάποιο τρόπο με τον ίδιο τον κόσμο, με κύριο στόχο συνήθως την ανακάλυψη, την απόκτηση και την κατασκευή περισσότερων πόρων και εργαλείων. Όλες οι πτυχές του κόσμου έχουν διασυνδεθεί προσεκτικά για να κάνουν κάθε δευτερόλεπτο να μετράει και όλες τις στιγμές να έχουν νόημα για την προωθημένη ορμή της ιστορίας και της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο, παρόμοια με τον ανοιχτό κόσμο του The Witcher 3: Wild Hunt.


Ένας πολύ Σκληρός κόσμος εκεί έξω

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο που έχει είναι να κάνει τον ανοιχτό κόσμο να αισθάνεται ζωντανός και όσο το δυνατόν πιο καθηλωτικός. Δυστυχώς, πολλά παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία αποτυγχάνουν να παραδώσουν έναν κόσμο που είναι τόσο εντυπωσιακός για να ασχοληθεί με όσο είναι τεράστιο να εξερευνήσετε. Ακόμη και μερικές από τις καλύτερες προσφορές στο είδος του ανοιχτού κόσμου, όπως το GTA V, μπορεί να είναι κάπως παθητικές και στο έλεος της ιδιοτροπίας και των φιλοδοξιών του παίκτη.

Με έναν πολύ παρόμοιο τρόπο με το gameplay του Days Gone, αυτό είναι ένα μέρος που έρχεται για εσάς όσο και να αντεπιτεθεί ενάντια στις πολλές απειλές και τα εμπόδιά του. Η μάχη με σώμα ενάντια στους εχθρούς είναι θανατηφόρα, οι καταδιώξεις αυτοκινήτων κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητες, και μια λάθος κίνηση έχει ως αποτέλεσμα καταστροφικές ζημιές στο όχημα του παίκτη. Αλλά το πιο επικίνδυνο από όλα, είναι το ίδιο το περιβάλλον, καθώς οι ορμητικές καταιγίδες άμμου θολώνουν, παρόμοια με τους μηχανισμούς καιρού που παρατηρούνται στο Just Cause 4, έναν άλλο τίτλο από την Avalanche Studios που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια αργότερα.

Υπάρχουν πολλές περισσότερες λεπτομέρειες και θαύματα που βρίσκονται μέσα στον βίαιο και μερικές φορές πανέμορφο κόσμο του Mad Max. Τόσο πολύ που η πλειοψηφία αυτής της ανακάλυψης πρέπει να αφεθεί στους ίδιους τους παίκτες. Είτε οι παίκτες είναι οπαδοί των ταινιών, είτε απολαμβάνουν τα καλύτερα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου στο σύνολό τους, το Mad Max είναι ένας κόσμος φωτιάς και αίματος που αξίζει να αγωνιστείτε. Επιπρόσθετα για την έκδοση του Xbox έχουμε την υποστήριξη Auto HDR και το ποιο σημαντικό από όλα είναι η προσθήκη του Fps Boost που μεταφέρει το παιχνίδι σε άλλη διάσταση κάνοντας το να τρέχει στα 60Fps.Την στιγμή που γράφετε αυτό το άρθρο τρέχει μια δυνατή προσφορά στα στα 7,50€ στο Microsoft Store.

Το Mad Max είναι διαθέσιμο για pc, PlayStation και Xbox.25 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png