Το PS5 ανεβάζει την τιμή: Θα ανέβει και το Xbox Series X;Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία επηρεάζει όλους τους οικονομικούς τομείς και όπως ήταν αναμενόμενο φαίνεται ότι τελικά θα επηρεαστεί και η αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Όπως επιβεβαιώθηκε μέσω μιας ανάρτησης στο επίσημο blog του PlayStation, το PS5 ανεβαίνει σε τιμή σε όλες τις αγορές αμέσως, εκτός από την Ιαπωνία, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ιαπωνική εταιρεία διευκρίνισε στη δήλωσή της ότι, παρόλο που είναι μια δύσκολη απόφαση, είναι απαραίτητη λόγω της αύξησης του πληθωρισμού που σημειώνεται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι παρά την αύξηση της τιμής, ο κύριος στόχος της παραμένει η βελτίωση των προμηθειών κονσόλας κάτι που επηρεάζει επίσης τη Microsoft με το Xbox Series X. Αλλά το πραγματικά σημαντικό είναι, αν δούμε ότι το PS5 θα ανέβει στην τιμή, θα συμβεί το ίδιο με το Xbox Series X;

Οι λόγοι πίσω από την αύξηση της τιμής του PlayStation 5 είναι απολύτως δικαιολογημένοι από οικονομική άποψη, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Microsoft να λάβει την ίδια απόφαση με τη Sony. Ωστόσο, το πρόσφατο παρελθόν θα μπορούσε να μας δείξει ότι οι αποφάσεις εκείνων από το Redmond δεν χρειάζεται να είναι παρόμοιες με αυτές της ιαπωνικής εταιρείας.

Πρώτον, επειδή η οικονομική δύναμη της Microsoft είναι ισχυρότερη από τη Sony, κάτι που θα μπορούσε να της επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις κόστους με λιγότερες επιπτώσεις από αυτές που επηρεάζουν την επωνυμία PlayStation. Επιπλέον, αν προσθέσουμε σε αυτό ότι η Microsoft έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι σε θέση να προσφέρει ανώτερο υλικό σε ισχύ για τα ίδια χρήματα, θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει το Xbox Series X.
Ωστόσο, μιλάμε μόνο για εικασίες, αφού η πιθανότητα να ακολουθήσει η Microsoft τον ίδιο δρόμο με τη Sony υπάρχει, αν και ελπίζουμε να μην πραγματοποιηθεί. Βλέποντας ότι το PS5 ανεβαίνει στην τιμή, πιστεύετε ότι θα ανέβει και το Xbox Series X;

135 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png