Το Xbox είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με την Marvel στο παρελθόν.Η Marvel και η Sony συνεργάζονται επί του παρόντος πολύ στενά με την Insomniac Games να εργάζεται σε franchises όπως το Spider-Man και το πιο πρόσφατο το Wolverine. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft είχε την ίδια ευκαιρία στο παρελθόν.

Στο The Ultimate History of Video Games, Volume 2, ο Jay Ong, αντιπρόεδρος παιχνιδιών της Marvel το 2014, μίλησε λίγο για τις προκλήσεις της μεταφοράς των franchises της εταιρείας σε άλλο μέσο.

Ενώ κυκλοφόρησαν μερικά καλά παιχνίδια, όπως η Marvel vs Capcom άλλοι παραγωγοί κατέληξαν να κυκλοφορούν τίτλους χαμηλής ποιότητας. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Jay προσπάθησε να βρει έναν εκδότη που δεν είχε τη νοοτροπία να κυκλοφορεί παιχνίδια χαμηλού προϋπολογισμού βασισμένα σε καθιερωμένες IP.

Έψαχνε για έναν εκδότη με διαθέσιμο προϋπολογισμό, μια ταλαντούχα ομάδα που επιδίωκε να προσφέρει ποιοτικούς τίτλους. Ο αντιπρόεδρος είχε στο μυαλό του τρία ονόματα: Nintendo, Sony και Microsoft. Καθώς η Nintendo επικεντρώθηκε μόνο στα δικά της IP, ο Jay κατέληξε να επικεντρωθεί στις άλλες δύο εταιρείες.

Στη συνέχεια κοίταξε την ευκαιρία να εργαστεί με τις IP της Marvel για τη Microsoft και τη Sony. "Δεν έχουμε μεγάλες συμφωνίες για κονσόλα με κανέναν αυτή τη στιγμή. Τι θα θέλατε να κάνετε;" ρώτησε.

Ο Jay ισχυρίζεται ότι η Microsoft απέρριψε τελικά την πρότασή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία προτίμησε να συνεχίσει τη στρατηγική της να επικεντρώνεται στις δικές της IP, όπως ακριβώς έκανε η Nintendo. Έτσι στράφηκε στην Sony. Στη συνέχεια μίλησε με δύο στελέχη του PlayStation, τον Adam Boyes και τον John Drake τον Αύγουστο του 2014, όπου είπε ότι ονειρευόταν να δημιουργήσει παιχνίδια για να ανταγωνιστεί το Arkham από την Dc comics.

Έχουμε ένα όνειρο και αυτό είναι δυνατό, ότι μπορούμε να νικήσουμε το Arkham και να έχουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι και ίσως πολλά παιχνίδια που μπορούν να έρθουν στην πλατφόρμας σας.

Με αυτή την προσφορά η Sony δεν έχασε την ευκαιρία. Η ιαπωνική εταιρεία προσφέρθηκε να εργαστεί σε έναν AAA τίτλο Spider-Man . Στη συνέχεια, η Marvel τερμάτισε τη συνεργασία της με την Activision και η Sony έδωσε την IP στην Insomniac.

Η υπόλοιπη ιστορία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η Insomniac Games κατέληξε στην κυκλοφορία του Spider-Man στο PS4, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τίτλους του.

34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png