Το Xbox Series X|S έχει ήδη περισσότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία από ολόκληρη η γενιά του Xbox OneΗ Ιαπωνία ήταν πάντα μια πολύ περίπλοκη περιοχή για το Xbox. Καμία κονσόλα της Microsoft δεν κατάφερε να αποδώσει πολύ καλά παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση του Xbox 360, JRPGS όπως το Lost Odyssey ή το Blue Dragon χρηματοδοτήθηκαν για να κερδίσουν την εύνοια των οπαδών. Μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς κόνσολών της Microsoft η "αντιμετώπιση" πρόκειται να γυρίσει και το Xbox να έχει εξέχουσα θέση έναντι του ανταγωνισμού, αλλά το Xbox Series X|S έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από ολόκληρη τη γενιά του Xbox One.

Συγκεκριμένα, μετά την τοποθέτηση 4.799 κόνσολών στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 14 έως 20 Φεβρουαρίου (μέσω Famitsu), το Xbox Series X|S έχει ήδη 150.000 κονσόλες που πωλούνται σε ιαπωνικό έδαφος σε σύγκριση με τις 140.000 κονσόλες που πωλήθηκαν σε όλη τη γενιά Xbox One. Αυτή η αλλαγή τάσης μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορους παράγοντες. Τόσο για την αύξηση των επενδύσεων στο μάρκετινγκ στην Ιαπωνία όσο και για την προσφορά μεγαλύτερης ποικιλίας συσκευών που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των παικτών. Το Xbox Series X έχει σχεδιαστεί για τον σκληροπυρηνικό παίκτη και το Xbox Series S που απευθύνεται σε πιο περιστασιακούς παίκτες που θέλουν να απολαύσουν υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass χωρίς να ξοδέψουν πάρα πολλά. Η προσφορά υπηρεσιών και παιχνιδιών είναι τώρα πολύ ευρύτερη επίσης χάρη στα " free to play" παιχνίδια όπως το Halo Infinite και τα παιχνίδια ως υπηρεσία του στυλ της Sea of Thieves που προσαρμόζονται στις καταναλωτικές τάσεις της ιαπωνικής χώρας.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Xbox Series X|S είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα γενιάς στην Ιαπωνία. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς στο μέλλον, όταν τα παιχνίδια της Activision Blizzard ενταχθούν στο Xbox Game Pass και πιο αποκλειστικά παιχνίδια Xbox Game studios και Bethesda όπως το Hellblade 2 η το Starfield ή το RedFall.

1 view0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png