Τρεις μεγιστάνες κατηγορούνται για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Ms.


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τρεις πλούσιοι επιχειρηματίες, ο Barry Diller, ένας από τους ιδρυτές της Fox Alexander von Fürstenberg και ο μεγιστάνας της μουσικής David Geffen βρίσκονται υπό δύο ξεχωριστές ομοσπονδιακές έρευνες με την υποψία εμπορίας εμπιστευτικών πληροφοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασαν μεγάλο αριθμό μετοχών της Activision Blizzard λίγο πριν η Microsoft ανακοινώσει την εξαγορά, η οποία φυσικά αύξησε σημαντικά την αξία τους.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες η τριάδα αγόρασε μετοχές συνολικής αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας. Αμέσως μετά, η αξία τους αυξήθηκε πάρα πολύ στα 168 εκατομμύρια δολάρια, με κέρδη 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρείς.

Ο χρόνος και το ποσό που δαπανήθηκαν, εκτός από τη σχέση ενός εκ των τριών με την Activision Blizzard, δημιούργησαν περισσότερες από μερικές υποψίες. Ως αποτέλεσμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την παραβίαση του νόμου περί συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών, ακολουθούμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με τη σειρά της ξεκίνησε αστική έρευνα για το ίδιο αδίκημα.


Από τους τρείς η πιο σημαντική φιγούρα στην υπόθεση είναι αυτή του Barry Diller, ο οποίος υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola μαζί με τον Bobby Kotick, Ceo της Activision Blizzard μέχρι την πρόσφατη αποχώρηση του τελευταίου λόγω αυτών των ερευνών καθώς και εκείνων της σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε στην Activision Blizzard. Οι δυο τους δεν ήταν απλά συνάδελφοι, καθώς ο Diller αποκάλεσε τον Kotick "μακροχρόνιο φίλο".

Ο Diller είναι επίσης στενός φίλος με τον Geffen και είναι παντρεμένος με τη μητέρα του von Fürstenberg. Αυτό θα πρέπει να αποσαφηνίζει γιατί ξεκίνησαν οι έρευνες της SEC και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Diller χαρακτήρισε την αγορά μετοχών ένα απλό στοίχημα τύχης και αρνήθηκε ότι είχε κάποια πληροφορία εκ των έσω. Αργότερα δήλωσε ότι ήταν μια απλή σύμπτωση. Ο Alexander von Fürstenberg δήλωσε ότι αγόρασε τις μετοχές επειδή πίστευε ότι αργά ή γρήγορα θα αποκτούσε την Activision Blizzard.

162 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png