• SpookyGr

Evil Dead: The Game. Ο τέλειος φόρος τιμής στη δημιουργία του Sam RaimiΕίναι ένας αγαπητός φόρος τιμής στις ταινίες Sam Raimi και Ash Vs Evil Dead

Η κριτική μας για το Evil Dead The Game περιγράφει πώς μέχρι στιγμής είναι μία από τις καλύτερες εκπλήξεις του 2022 για πολλούς παίκτες και τα υπέροχα γραφικά.

Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του, οι περισσότεροι άνθρωποι το συνέκριναν φυσικά με άλλα ασύμμετρα παιχνίδια τρόμου όπως το Dead By Daylight και το Friday the 13th. Οι συγκρίσεις είναι κατάλληλες αλλά η Sabre Interactive έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία .


Μία από τις πιο εκπληκτικές πτυχές του Evil Dead The Game είναι τα εκπληκτικά γραφικά του. Κάθε μοντέλο χαρακτήρων του Ash φαίνεται απίστευτο από τον ήρωα δράσης στο Army of Darkness μέχρι μεσήλικα μπαμπά από την τηλεοπτική εκπομπή.

Όλοι οι άλλοι επιζώντες και δαίμονες φαίνονται επίσης άψογοι. Η αυθαδέστατη καυτή γκόμενα Kelly Maxwell αναδημιουργείται τέλεια, ενώ η Henrietta είναι υπέροχα αποκρουστική με τα σάπια ρολά λίπους και το γκροτέσκο γυμνό της. Όσο για τα περιβάλλοντα, η καμπίνα και το δάσος είναι κατάλληλα ανατριχιαστικά και κολασμένα, όπως και οι κρυμμένες σπηλιές και τα υπόγεια διακοσμημένα με αίμα, σκουριασμένες αλυσίδες και σύμβολα μαγείας.

Καθένας από τους επιζώντες έρχεται με φωνές και ατάκες που αρμόζουν στον χαρακτήρα του. Ο Bruce Campbell επαναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του ως Ash Williams, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετές από τις διάσημες ατάκες του. Αντί για "hail to the king, baby" και "hey sheb**ch, come get some" συνήθως επαναλαμβάνει πάντα το ίδιο αστείο για τα ελαφριά και πρωτόγονα μυαλά.


The Ghost Beaters


Το Evil Dead The Game είναι παρόμοιο με το Dead By Daylight και το Friday the 13th στο πώς τέσσερις παίκτες παίρνουν τον ρόλο των επιζώντων ενώ ένας παίζει τον μεγάλο κακό. Υπάρχουν 13 επιζώντες για να διαλέξετε και ο καθένας έχει διαφορετικές κατηγορίες: Support, Leader, Hunter και Warrior.

Πρέπει να ολοκληρώσετε πέντε στόχους για να κερδίσετε ως επιζών. Το πρώτο είναι να βρείτε τρία κομμάτια από τον χάρτη που είναι διάσπαρτα και στη συνέχεια, πρέπει να συλλέξετε τις σελίδες Kandarian Dagger και Necronomicon. Αυτό σας οδηγεί να νικήσετε τους Dark Ones και στη συνέχεια να προστατέψετε το βιβλίο των νεκρών από σμήνη νεκρών μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.

Το αν θα κερδίσετε ή όχι εξαρτάται από την ομάδα σας Ghost. Η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας και είστε λίγο πολύ καταδικασμένοι από την αρχή, αν οι σύντροφοί σας είναι κυνηγούν μόνοι τους τη μάχη και τη νίκη. Είναι επιτακτική ανάγκη να μείνετε όλοι μαζί γιατί οι μάχες γίνονται πιο προκλητικές αλλά και οι επιζώντες όσο μένουν μόνοι τους μεγαλώνει η πάρα του φόβου και έτσι γίνονται επιρρεπείς στο να "δαιμονιστούν".

"This... Is My Boomstick”

Το να παίζεις ως επιζώντες είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Υπάρχουν τρομερά death animations για μάχη σώμα με σώμα με δόρατα, τσεκούρια, μαχαίρια, σφυριά και νυχτερίδες και κάθε ένα από τα διαθέσιμα όπλα έχει διαφορετική αίσθηση. Το μόνο πρόβλημα με τα όπλα και τις βαλλίστρες είναι ότι χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ξαναγεμίσουν και η στόχευση είναι λίγο δύσκολη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε τον εαυτό σας ως επί το πλείστον να σπρώχνει τους εχθρούς μακριά με ένα ρόπαλο αντί να τους ξαποστέλνει με το boomstick.

Ένα μεγάλο πρόβλημα με το να παίζετε ως επιζώντες είναι ότι το παιχνίδι επιλέγει το ίδιο οπτικό πεδίο με άλλους τίτλους τρίτου προσώπου όπως το God of War. Πάντα γυρνάς τον ήρωά σου κοιτώντας πάνω από τον ώμο του και αυτό καθιστά αδύνατο να δεις τους εχθρούς όταν στην πέφτουν από αριστερά, δεξιά ή πίσω. Ένα μικρότερο ζήτημα είναι ότι το dodge δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα το θέλαμε ισώς εαν υπήρχε ενα jump button θα ήταν πολύ καλύτερα . Ο Ash και η παρέα του μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω από φράχτες, αλλά η ικανότητα να πηδάς οπουδήποτε θα βοηθούσε όταν κολλάς ανάμεσα σε βράχους ή όταν τρέχεις σε σημεία που δεν είναι επίπεδα.

Ωστόσο, αντί να τρέχετε απο το ένα σημείο στο άλλο μπορείτε να οδηγήσετε οχήματα όπως το εμβληματικό Delta. Το πρόβλημα είναι ότι τα αυτοκίνητα είναι τελείως αδύναμα καθώς μία ή δύο χτυπήματα από τους νεκρούς έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάσουν εντελώς. Τα οχήματα είναι επίσης πολύ αργά, γι' αυτό καλύτερα να πηγαίνετε απο συντομεύσεις ακόμα κι αν πρόκειται να είναι μέσα απο δάση η απο χωράφια.

Το παιχνίδι έρχεται επίσης με levels. Μπορείτε να ανεβάσετε μόνιμα τους αγαπημένους σας χαρακτήρες για να αυξήσετε πτυχές όπως η αντίστασή τους στον φόβο, αλλά υπάρχουν και προσωρινές αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτές οι προσωρινές αναβαθμίσεις προέρχονται από την εύρεση κουτιών με λάφυρα γεμάτα ροζ σόδα. Συνιστάται η προσωρινή τόνωση του φόβου και της υγείας σας μαζί με την αντοχή. Υπάρχουν επίσης επιλογές μάχης μάχης και εμβέλειας, αλλά η ζημιά από όπλα ή ρόπαλα εξαρτάται κυρίως από τα στατιστικά του όπλου σας.


Ενώ φυσικά μπορείτε να απολαύσετε τον ρόλο του Ash υπάρχει και η επιλογή του Kandarian Demon . Γυρίζετε σαν φαντάσματα γύρω από τον χάρτη με τρομακτικά γρήγορη ταχύτητα και συλλέγετε orbs για να ανεβάσετε επίπεδο και εκτελείτε ενέργειες ελπίζοντας να σκοτώσετε τελικά τους ήρωες.

Είναι πιο δύσκολο να κατακτήσεις τον ρόλο του Kandarian Demon, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ διασκεδαστικό. Μπορείτε να στήσετε παγίδες όπως δέντρα που ζωντανεύουν και χέρια που πηδούν από τα σεντούκια, και μπορείτε επίσης να κατέχετε αυτοκίνητα καθώς και επιζώντες όταν τα επίπεδα φόβου τους είναι πολύ υψηλά.

Τέλος, μπορείτε επίσης να παίξετε ως αφεντικό ανάλογα με τον τύπο δαίμονα που έχετε επιλέξει. Δύο από αυτά τα αφεντικά περιλαμβάνουν την Henrietta από το Evil Dead 2 και τον Evil Ash από το Army of Darkness. Ο Evil Ash είναι εξαιρετικός για να χτυπάει επιζώντες με το γιγάντιο σπαθί του, εν τω μεταξύ, η Henrietta εκτοξεύει όπλα και χρησιμοποιεί τα "κρεμασμένα πεπόνια" της.

Η ισορροπία μεταξύ των επιζώντων και του Kandarian Demon είναι τέλεια, καθώς δεν είναι πολύ εύκολο να κερδίσεις ως οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αγώνες να νιώθετε ότι είναι δίκαιοι είτε καταλήξετε ως αξιολύπητος ηττημένος είτε ξεδιάντροπος νικητής.
Groovy


Ενώ το Evil Dead The Game είναι μια multiplayer εμπειρία υπάρχει και single player περιεχόμενο που μπορείτε να απολαύσετε. Μπορείτε να παίξετε το βασικό multiplayer στοιχείο αλλά μόνο ως survivor. Δεν είναι τόσο τρελό όσο το να παίζεις με φίλους και αγνώστους, αλλά είναι εντάξει για εξάσκηση ή αν δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιον.

Παρόλο που δεν υπάρχει campaign υπάρχουν πέντε single player αποστολές όπου είναι διαθέσιμες για ολοκλήρωση. Αυτές ξεκλειδώνουν χαρακτήρες όπως ο Pablo και η Amanda από το Ash Vs Evil Dead. Καμία από τις αποστολές δεν είναι πολύ μεγάλη και η πρώτη είναι αρκετά απολαυστική καθώς δένει το κεφάλι της Linda στη μέση σας καθώς τραγουδάει ανατριχιαστικά «We're going to get you».

Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν απολαυστικές ανατροπές, οι αποστολές είναι επίσης αρκετά εξοργιστικές. Δεν υπάρχει checkpont οπότε πρέπει πάντα να ξεκινάτε από την αρχή κάθε φορά που πεθάνετε. Η τρίτη αποστολή είναι ιδιαίτερα εξαντλητική καθώς υπάρχει ένα τρομερά σύντομο χρονόμετρο και ο δαίμονα Puppeteer είναι σπαστικός. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ξεκλειδώσετε την Amanda Fishe, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να δίαλέξετε τις αποστολές σας. Έτσι, αν θέλετε να ξεκλειδώσετε τον Πάμπλο και τον Λόρδο Άρθουρ, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε όλα τα άλλα.


Yeah, Truly Amazing

Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν μικροσυναλλαγές αλλά υπάρχει ένα Season Pass που περιέχει τέσσερα μυστηριώδη πακέτα DLC. Οι προγραμματιστές έχουν επίσης ανακοινώσει ότι υπάρχει μια δωρεάν ενημέρωση χάρτη στο δρόμο και αυτό θα προσθέσει το Castle Kandar από το Army of Darkness.

Είναι κρίμα που το Castle Kandar δεν περιλαμβάνεται κατά την κυκλοφορία, καθώς υπάρχει πραγματική έλλειψη ποικιλίας όσον αφορά τους χάρτες. Ωστόσο, είναι καλά νέα ότι οι προγραμματιστές σχεδιάζουν δωρεάν και premium περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα μας προσφέρει ακόμη περισσότερους χάρτες, καθώς και νέους ήρωες και εχθρούς, όπως η Ruby από το Ash Vs. Το Evil Dead και ίσως ακόμη και η Mia από το reboot του Evil Dead.

Ενώ οι προγραμματιστές έχουν σχέδια για το μέλλον, είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι μόνο online. Δεν μπορείτε να παίξετε τίποτα εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και αυτό περιλαμβάνει αγώνες με bots καθώς και single player αποστολές. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να περάσετε καν την οθόνη εκκίνησης χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο παρόλο που υπάρχει περιεχόμενο που θα πρέπει να μπορεί να αναπαραχθεί εκτός σύνδεσης είναι κάπως ανησυχητικό για το μέλλον του τίτλου.

Gimme Some Sugar, Baby

Το Evil Dead The Game είναι μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2022 μέχρι στιγμής. Είναι μια φανταστική εμπειρία για πολλούς παίκτες που έχει αρκετές ιδιορρυθμίες και μοναδικά χαρακτηριστικά για να ξεχωρίζει έναντι άλλων ασύμμετρων τίτλων όπως το Dead By Daylight.

Θα εκτιμούσαμε να προστεθεί μια ρύθμιση για το Field of View,ένα Jump button και ο νέος χάρτης του Castle Kandar να έρθει αρκετά σύντομα. Οι παίκτες έχουν επίσης δίκιο να ανησυχούν για την υποδομή καθώς το παιχνίδι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από μια σύνδεση στο διαδίκτυο, παρόλο που έχει περιεχόμενο που θα πρέπει να μπορεί να παιχτεί εκτός σύνδεσης.

Ωστόσο, παρά τα λίγα μειονεκτήματά του, είναι ένας σχεδόν τέλειος φόρος τιμής στη δημιουργία του Sam Raimi, καθώς το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό είτε παίζετε ως επιζών είτε ως δαίμονας. Έχει μια εξαιρετική βάση, οπότε ελπίζουμε ότι η Sabre Interactive να μας φέρει πολλές ενημερώσεις μετά την κυκλοφορία.34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png