Infernax: Μύρισε Castlevania II: Simon's Quest


Σκοτεινά σύννεφα συγκεντρώνονται στoν ορίζοντα. Τα εδάφη του Upel ήταν τα πιο λαμπρά αλλά τώρα είναι μολυσμένα με ανίερους τρόμους οι πόλεις έχουν καταστραφεί και οι άγονες γεωργικές εκτάσεις της έχουν μετατραπεί σε μια κυριολεκτική κόλαση στη Γη. Οι άνθρωποι τρέμουν από το φόβο των δαιμόνων, τέρατα και οι απέθαντοι κυκλοφορούν κάθε μέρα.

Σε αυτό το ζωντανό καθαρτήριο βαδίζει ο Λόρδος Alcedor επιστρέφοντας στο σπίτι από τις βίαιες και αιμοδιψείς φρικαλεότητες των Σταυροφοριών. Βρίσκοντας το βασίλειό του κατεστραμμένο και τον λαό του σφαγμένο, ο Alcedor στέκεται σαν την μόνη ελπίδα μεταξύ της αποκατάστασης της γης και του κυριολεκτικού τέλους των ημερών. Ο Alcedor φοράει την ήδη καλά φθαρμένη πορφυρή πανοπλία του και σηκώνει για άλλη μια φορά το έμπιστο mace του. Ο Άρχοντας αυτής της Γης είναι απροετοίμαστος και ανεπαρκώς εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τον φρικτό τρόμο που ακολουθεί. Παρόλα αυτά, το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί και να επιστρέψει την ηρεμία και ευημερία στην γη.

Το Infernax, που αναπτύχθηκε από το Berzerk Studio είναι μια ιδιαίτερα αιματηρή επιστολή αγάπης προς τη βάναυση πλατφόρμα RPGs της εποχής των 8-bit. Το στυλ του Infernax έχει βασική επιρροή από τίτλους όπως το Castlevania II: Simon's Quest και Zelda II: The Adventure of Link και μας φέρνει σε μία εποχή όπου η πρόκληση ήταν υψίστης σημασίας, με τον σαδιστικό σχεδιασμό του τόπου και οι πιθανότητες να είναι πάντα εναντίον σας.

Υπενθυμίζοντας τα πρώτα παραδείγματα του είδους Metroidvania, (πριν καν επινοηθεί ο όρος) το Infernax αναθέτει στον παίκτη να καθοδηγεί τον Λόρδο Alcedeor σε όλο το καταδικασμένο βασίλειό του, να σφάζει hellspawn, να βοηθά τους ντόπιους και, τελικά, να διώξει μια σειρά από φρικιαστικούς δαίμονες που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μόνο στα πιο διεστραμμένα μυαλά. Οπλισμένος με ένα ασημένιο mace, μια τραχιά ασπίδα και μια ελάχιστη χούφτα από βασικά μάγια ο Alcedor είναι σίγουρα το αουτσάιντερ σε αυτή την αναζήτηση. Θα χρειαστούν γρήγορα αντανακλαστικά και ατσάλινα νεύρα για να στείλουν τον Paimon, τον Mammon, τον Leviathan και τους υπόλοιπους δαίμονες πίσω στο σκοτάδι.

Ενώ η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει πιο ευκρινή γραφικά και αυστηρότερούς χειρισμούς η Berzerk έχει καταβάλει προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι το Infernax δεν βαδίζει πολύ πέρα από τις ρετρό ρίζες του. Ως εκ τούτου, αυτή η περιπέτεια είναι σχετικά απλοϊκή τόσο στο στυλ της όσο και στο σχεδιασμό του παιχνιδιού, με μια αίσθηση επανάληψης στα γραφικά, τις τοποθεσίες, τους ήχους και τη συλλογή τεράτων. Ο τίτλος σπάνια ξεπερνά το όριο των "8-bit". Μια τολμηρή κίνηση, αλλά το αποδίδει με απόλυτη επιτυχία.

Ο Λόρδος Alcedor μπορεί να εξερευνήσει την καταραμένη γη του με σχετική ελευθερία, ερευνώντας τοπικά χωριά και μπαίνοντας βαθιά σε υγρά μπουντρούμια και σε κάστρα. Καθώς το ταξίδι του εξελίσσεται, ο ήρωάς μας μπορεί να ανταλλάξει τα λάφυρα του πολέμου για ενισχυμένη πανοπλία, όπλα, νέα ξόρκια τα οποία είναι όλα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση στο βασίλειο του Upel, όπου ο θάνατος περιμένει σε κάθε βήμα και σκιά.

Ο ήρωας μας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές ηθικές επιλογές, οι οποίες μπορούν να φέρουν δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για τη γη του Upel, τους πολίτες του αλλά και για τον ίδιο τον ήρωα. Έτσι, επιλέξτε σοφά, γιατί καθώς ο Alcedor επιλέγει το δρόμο του μέσα από την ιερή αναζήτησή του και μια τεράστια πληθώρα παράπλευρης υπόθεσης, πολλές μοίρες περιμένουν τα λόγια και τις πράξεις του.

Το Infernax δεν κάνει νύξεις για το τι είναι! Είναι μια απλή αλλά παθιασμένη επιστροφή σε μια χρυσή εποχή των παιχνιδιών. Το Infernax διαθέτει τακτοποιημένα pixelated visuals, μεγάλα "horror comic" art work και μια φοβερή πρόκληση τοποθετημένα όλα αυτά με το είδος της αιματοχυσίας και του σατανικού πανικού που θα μπορούσε να το δει να προσγειώνεται μπροστά μας πριν από 35 χρόνια. Σίγουρα μου λείπουν αυτές οι μέρες. Και αν το επιθυμείτε και εσείς τότε ίσως ένα Σαββατοκύριακο με το Infernax είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας. Χάρη στη συμπερίληψή του στο Xbox Game Pass (και τη μέτρια τιμή των 20€) δεν θα σπάσει καν το πορτοφόλι σας παρά μόνο την μαγκιά σας.

Δεδομένης της αυστηρής προσήλωσής της σε μια νοοτροπία παιχνιδιού της '80, η σκληρή, σπλαχνική περιπέτεια του Berzerk Studio μπορεί να μην είναι για όλους. Αλλά, για όσους ποθούν σαδομαζοχιστικές προκλήσεις, καταστροφικές ιστορίες και retro castelvania αναμνήσεις τότε το Infernax προσφέρει μια πραγματική δόση των 8-bit. Ο τίτλος ειναι διαθέσιμος για το οικοσύστημα του Xbox και στο Gamepass παράλληλα και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.52 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png