Sniper Elite 5: Μια αξιόλογη προσθήκη στο Xbox Game Pass.

Updated: May 28Το Sniper Elite είναι μια σειρά που έχει εκτελεστεί άψογα απο την Rebellion και δεν χρειάζεται πραγματικά να επανεφεύρει τον τροχό. Το τελευταίο επεισόδιο του Sniper Elite 5, μεταφέρει τον Karl Fairburne στην κατεχόμενη Γαλλία από τους Ναζί, όπου μας βάζει σε μία πλοκή που ονομάζεται Operation Kraken, η οποία απειλεί να ανατρέψει όλο την ιστορία του Β Παγκόσμιου πολέμου. Οπλισμένος με το έμπιστο τουφέκι του και την ακλόνητη δύναμη της θέλησής του, ο έμπειρος βετεράνος ξεκινά μια ακόμη "σταυροφορία" για να σταματήσει τις δυνάμεις του Άξονα.


Ενώ το βασικό gameplay παραμένει δοκιμασμένο και αληθινό, τα οκτώ sandbox στάδια είναι πιο ωραία από ποτέ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βρετανός προγραμματιστής έχει ρίξει λίγο διάβασμα στο Hitman και το αποτέλεσμα είναι μια ευέλικτη "σταυροφορία" που λάμπει σε επαναλαμβανόμενα playthroughs. Πάρτε για παράδειγμα την πανέμορφη σκηνή Beaumont-Saint-Denis, η οποία έχει εμπνευστεί από το πραγματικό παλιρροϊκό νησί Mont-Saint-Michel. Αυτό το θαύμα αρχιτεκτονικής ξεχειλίζει από ευκαιρίες στο gameplay εκτείνοντας υπόγεια σημεία διείσδυσης σε πυργίσκους που παρέχουν υπέροχα αξιοθέατα. Το πώς ακριβώς θα προσεγγίσετε εξαρτάται φυσικά από εσάς.Το αποτέλεσμα είναι αποστολές που χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθούν και αυτό χωρίς καν να έχεις κάνει τα πάντα. Καθώς εξερευνάτε τα εκπληκτικά κάθετα περιβάλλοντα θα ανακαλύψετε μυστικές πληροφορίες και σύντομες ενημερώσεις που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν σχετικά με το πως θα προχωρήσετε την αποστολή σας. Παράλληλα θα εκπλαγείτε από μερικές δυνατότητες οι οποίες περιλαμβάνουν πτώση πολυελαίων ή ανατίναξη διαφόρων αντικειμένων. Οι αποστολές του παιχνιδιού προορίζονται να παίζονται ξανά και ξανά, με co-op λειτουργία και έναν νέο μηχανισμό το Axis Invasion – όπου αντίπαλοι ελεύθεροι σκοπευτές ( online) διεισδύουν στο παιχνίδι σας .


Φυσικά, κάτω από τα περίπλοκα σχεδιασμένα sandboxes και τα killcams, η καρδιά του παιχνιδιού στηρίζεται με το gunplay του. Όπως θα περίμενε κανείς στην βολή σας θα λαμβάνεται τον άνεμο και τον καιρό πριν αποτελειώσετε τους εχθρούς σας . Μια πυκνή σουίτα προσαρμοσμένων επιλογών δυσκολίας σημαίνει ότι μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς πόσο ρεαλιστική θέλετε να είναι η βολή σας . Η δυσκολία μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ποικιλία διαφορετικών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε βαθιά ρεαλιστικό gunplay, για παράδειγμα, αλλά πιο εύκολο στη διαχείριση του stealth gameplay, τότε μπορείτε. Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς πώς θέλετε να παίξετε. Αυτό επεκτείνεται σε σημεία διείσδυσης και περιοχές ενδιαφέροντος. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιλογές που θα σας καθοδηγήσουν στα εκπληκτικά μεγάλα επίπεδα, βοηθώντας σας να εντοπίσετε συγκεκριμένα τμήματα που θα σας βοηθήσουν στην αποστολή σας ή μπορείτε να πάτε στα τυφλά και να τα βρείτε μόνοι σας.

Οι επιλογές σας όσον αφορά τα όπλα και τα gadget με τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των αποστολών βελτιώνονται σε εντυπωσιακό βαθμό και εδώ με τη συμπερίληψη διάσπαρτων workshops στις πίστες σας επιτρέπουν να ξεκλειδώνετε και να εξοπλίζετε νέα κοντάκια, κάννες, σκανδάλες, σιγαστήρες και ούτω καθεξής δημιουργώντας ένα παιχνίδι που σας προσφέρει κάθε κίνητρο και ευκαιρία να πειραματιστείτε ελεύθερα με το πώς θα επιλέξετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του. Στα καλύτερά του, το Sniper Elite 5 μοιάζει σαν ένα μεγάλο παιχνίδι γρίφων γεμάτο δράση γεμάτο προκλήσεις που πρέπει να λυθούν όσο πιο κομψά μπορείτε. Είναι κάτι απίστευτα εθιστικό.


Η φωτομετρία στο παιχνίδι χρησιμοποιείται έχει δημιουργήσει πραγματικά αυθεντικό τοπίο. Ένα ξεκάθαρα παριζιάνικο soundtrack βοηθά στη βελτίωση της παρουσίασης, αν και ορισμένοι μηχανισμοί όπως η αναρρίχηση δεν έχουν την ακρίβεια των πιο εκλεπτυσμένων third-person shooters. Η κάμερα μπορεί σε κάποια σημεία να είναι λίγο προβληματική αλλά θα προσαρμοστούμε γρήγορα/ Εάν και πάλι δεν τα καταφέρετε υπάρχει και η αντίστοιχή ρύθμιση όπου μπορούμε να ξοδέψουμε λίγα λεπτά μέχρι να την φέρουμε στα επιθυμητά μας επίπεδα .

Αν και το campaign είναι εντελώς διασκεδαστικό, ο προγραμματιστής δεν έχει λύσει ακόμα κάποια παλιά προβλήματα, όπως το γεγονός ότι μπορεί να πνιγείτε τελείως μετά από ένα απλό λάθος. Προφανώς ο τίτλος ενθαρρύνει το stealth, αλλά τιμωρεί απολύτως κάθε μικρό ατόπημα και θα βρείτε τον εαυτό σας να βασίζεται στην τακτική του "κρυφτού" εκτός και αν είστε εξαίρετος χειριστής. Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι συναντήσαμε μερικά bugs όπως εχθρούς να ξετρυπώνουν μέσα απο το τοπίο ή σε μια άλλη περίπτωση όπου ο Καρλ αποφάσισε να εξαφανιστεί στο πάτωμα. Άλλο ένα Bug που ¨αντιμετωπίσαμε " ήταν να μην μπορούμε να ξαναγεμίσουμε το βοηθητικό μας όπλο μέχρι να το ξαναεπιλέξουμε αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, το εύρος και την πολυπλοκότητα των επιπέδων που προσφέρονται εδώ, αυτά τα πράγματα φαίνονται πολύ μικρά σε όλο το γενικό σύνολο.Συνοψίζοντας το Sniper Elite 5 παίρνει ό,τι είναι υπέροχο απο τη σειρά και το αναβαθμίζει με μερικές εξαιρετικές προσθήκες όπως η σε βάθος προσαρμογή όπλων και η διαδικτυακή λειτουργία εισβολής. Το campaign του είναι μεγάλo με μεγάλες αποστολές ανοιχτού κόσμου για να ολοκληρώσετε και πολλούς τρόπους για να το κάνετε, ενώ το multiplayer είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ποτέ. Σαν πρώτο παιχνίδι της σειράς που εμφανίζεται τόσο σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς όσο και σε κονσόλες τρέχουσας γενιάς, δεν έχει την πλήρη οπτική φινέτσα που μπορούν να κάνουν τα νεότερα μηχανήματα ( για άλλη μια φορά που η προηγούμενη γενιά κρατάει πίσω την νέα) αλλά πιθανότατα δεν θα το ξεχάσετε μόλις ξεκινήσει η δράση

65 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png