Trek to Yomi: Ένας ύμνος στον Akira Kurosawa.


Σε έναν τρελό κόσμο, μόνο οι τρελοί είναι λογικοί!


Θυμάστε τις αρχαίες ταινίες σαμουράι που μας ταξίδεψαν κατευθείαν στη διάσημη ιαπωνική εποχή; Συγκεκριμένα θυμόμαστε τον Akira Kurosawa και τις ταινίες του που μας μετέφεραν αυτή την αύρα και είναι αρκετά δύσκολο να το περιγράψουμε. Λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για το Trek to Yomi ένας τίτλος που θυμίζει το κλασικό Prince of Persia ειδικά στις μάχες του, αλλά στην Ιαπωνία των Σαμουράι. Το παιχνίδι που αναπτύχθηκε από τον Leonard Menchari και Flying Wild Hog και έχει στόχο να μας ταξιδέψει σε μια από αυτές τις παλιές ταινίες.

Το Trek to Yomi αφηγείται την ιστορία του Hiroki, ενός νεαρού σαμουράι που εμπλέκεται σε έναν πόλεμο με ληστές που επιτίθενται στο χωριό του.Mια προσπάθεια για να προστατέψεις τους ανθρώπους σου θα πρέπει να αντιμετωπίσεις επικίνδυνους εχθρούς και την πάντα οδυνηρή απώλεια των ανθρώπων που αγαπάς.

Αν είστε λάτρεις των σαμουράι και του Bushido code τότε συγχαρητήρια, το Trek to Yomi θα σας ταξιδέψει σε μια ιστορία γεμάτη αγάπη, τραγωδία και αίμα που θα σας κάνει να ακολουθήσετε το δικό σας δρόμο. Χωρίς άλλη καθυστέρηση θα βγάλουμε το katana και θα ξεκινήσουμε την ανάλυση μας.


Τεχνικός Τομέας

Αν εστιάσουμε αποκλειστικά και μόνο στα γραφικά είναι προφανές ότι δεν αντιμετωπίζουμε ένα ΑΑΑ παιχνίδι ωστόσο, μου αρέσει να συγκεντρώνω σε αυτή την ενότητα όλα όσα καταφέρνει να προκαλέσει η ατμόσφαιρα, η εικόνα και το soundtrack του. Υπό αυτή την έννοια, το Trek to Yomi είναι ένα πραγματικό θαύμα τα πλάνα της κάμερας σε κάνουν να νιώθεις σε μια αυθεντική ταινία της εποχής των Σαμουράι ενώ το soundtrack δεν είναι τόσο αξέχαστο όσο θα περίμενες. Τα cinematics (αν και λίγα είναι αρκετά επιτυχημένα ) συνδυάζονται τέλεια με το παιχνίδι και το σκηνικό του. Αν και όπως ανέφερα δεν θα έχουμε πάρα πολλά, από αυτά οπότε δεν θα "κλέψουν" πολύ χρόνο από το παιχνίδι αφού το μεγαλύτερο μέρος θα το περάσετε παρέα με το controller.

Όσο για το ηχητικό τομέα του τίτλου είναι ένα παιχνίδι εντελώς στα ιαπωνικά ( αναμενόμενο) και με κείμενα στα αγγλικά. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση όσον αφορά τις φωνές, έχουν κάνει απλώς μια υπέροχη δουλειά, αν και υπήρξε κάποια σφάλματα στον ήχο σε ορισμένα cinematics όπου για κάποιο λόγο, δεν μπορούσες να ακούσεις τον διάλογο. Το συγκεκριμένο το πρόβλημα με τον ήχο μας οδηγεί και σε ένα άλλο με τους υπότιτλους πιο συγκεκριμένα όταν μιλούσε ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας οι υπότιτλοι εξαφανίζονταν.

Εάν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο συγκεκριμένες αποτυχίες/ατυχίες το παιχνίδι στο σύνολό του είναι απλά υπέροχο, ειδικά όσον αφορά τα σκηνικά. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί το ρίσκο που πήρανε ώστε να κάνουν ένα παιχνίδι εξ ολοκλήρου ασπρόμαυρο και να το κάνουν και τόσο καλά.


Gameplay

Ας πάμε στο κομμάτι που είναι ίσως το ποιο απλό στο Trek to Yomi όπως αναφέραμε στην αρχή που θύμισε λίγο τις μάχες του κλασικού Prince of Persia, όπου όλα είναι σε 2D κάτι που για παράδειγμα έχουμε συνηθίσει σε τίτλους όπως το Blasphemous, .

Αυτή τη φορά βρίσκουμε μερικούς απλούς χειρισμούς όπου είναι κατάλληλα για όλους. Δύο κουμπιά για να επιτεθούμε με το katana μας, ένα για να αμυνθούμε και ένα άλλο για να χρησιμοποιήσουμε επιθέσεις από απόσταση. Όσο για τον τρόπο μάχης, είναι αλήθεια ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε διαφορετικές δεξιότητες για να αυξήσετε τον αριθμό των κινήσεων που μπορείτε να κάνετε ωστόσο δεν θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποικιλία οπότε αυτό μπορεί να γίνει κάπως επαναλαμβανόμενο.

Μην μένετε όμως σε αυτά καθώς το Trek to Yomi έχει πολλά να μας προσφέρει και γι' αυτό μας επιτρέπει επίσης να έχουμε ορισμένες στιγμές εξερεύνησης ειδικά για να βρούμε καποια collectibles και βελτιώσεις. Το τελευταίο θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ενέργειά μας για να μην κουραστούμε στη μάχη, τη μέγιστη ζωή μας και να ξεκλειδώσουμε τις δεξιότητες που προανέφερα, όπως νέες κινήσεις με το σπαθί σας κτλ.

Στην πραγματικότητα οι σαμουράι ήταν επίσης πραγματικοί δολοφόνοι με όπλα που χτυπούσαν από απόσταση και όπως είναι γνωστό (στους περισσότερους μας) χρησιμοποιούσαν το τόξο. Το Trek to Yomi μας δίνει επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα από μακρινή απόσταση για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς σε μέρος όπου το σπαθί μας δεν φτάνει. Σε αυτό το τμήμα θα έχουμε τρία όπλα, το bo-shuriken, το τόξο και το Ozutsu, ένα είδος κυνηγετικού όπλου που θα συντρίψει τους εχθρούς σας.


Διάρκεια

Δυστυχώς για κάποιους θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα σχετικά μικρό παιχνίδι. Στην κανονική δυσκολία και εξερευνώντας αρκετά τα επίπεδα θα μας πάρει περίπου πέντε ή έξι ώρες. Πραγματικά δεν χρειάζεται περισσότερα γιατί το Trek to Yomi είναι ένα παιχνίδι στο οποίο αυτή η διάρκεια είναι υπεραρκετή. Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν αρκετές διαφορετικές καταλήξεις που θα έχουν να κάνουν με το μονοπάτι που θα επιλέξετε. Επιπλέον μόλις ολοκληρώσετε το παιχνίδι θα ξεκλειδώσετε μια πιο περίπλοκη λειτουργία. Σε αυτή τη δυσκολία θα πρέπει να είσαι πραγματικός σαμουράι γιατί αν δεχτείς ένα μόνο χτύπημα θα καταλήξεις να είσαι νεκρός.

Εάν τα διαφορετικά endings προσθέτουν έναν πόντο υπέρ, κάτι που θα βρείτε κατά είναι ότι δεν θα έχετε "Game +" κοινώς θα πρέπει να ξεκινήσετε το παιχνίδι εντελώς από το μηδέν για να ανακαλύψετε όλα τα endings. Το καλό είναι ότι, όπως ανέφερα, αντιμετωπίζουμε σχετικά ένα "μικρό" παιχνίδι οπότε δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.


Το δικό μας συμπέρασμα

Το Trek to Yomi έχει εξαιρετικά σκηνικό και τα καινοτόμα σχέδιά του θα σας κάνουν να μπείτε πλήρως και να παραμείνετε απορροφημένοι βλέποντας τα τοπία που προσφέρει αυτή η τυπική φεουδαρχική Ιαπωνία της εποχής των σαμουράι. Ίσως αυτό είναι που ξεχωρίζει περισσότερο αυτή η νέα δόση, αφού, αν πάμε στην ενότητα του παιχνιδιού και παρόλο που είναι ρευστή και απλή, οι κινήσεις και οι μάχες μπορεί να γίνουν λίγο βαριές γιατί δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλες τις κινήσεις που θα ξεκλειδώσετε .

Εν ολίγοις, αυτό είναι ένα πολύ όμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι όπου θα βρείτε μια ιστορία που θα σας καθηλώσει αν είστε λάτρης αυτού του τύπου ιστορίας. Οι Flying Wild Hog και ο Leonard Menchari μας φέρνουν μια επικίνδυνη παράδοση με τον ασπρόμαυρο τόνο τους, αν και πολύ καλά απεικονισμένο. Χωρίς αμφιβολία ένα παιχνίδι που αξίζει να παιχτεί, οπότε ξέρετε, αν έχετε λίγη περιέργεια για το Trek to Yomi μην διστάσετε. Δώστε του μια ευκαιρία γιατί σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

*Το Trek to Yomi είναι πλέον διαθέσιμο για Xbox series X|S για Pc ,Playstation 4|5 και στο Xbox Game Pass.44 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png