Τα Xbox Series S και Series X μπορούν πλέον να εκτελούν ρετρό emulators μέσω του RetroArch

Published on 30 November 2020 at 16:58

Το Xbox Series S είναι μακράν η πιο αδύναμη κονσόλα της τρέχουσας γενιάς, αλλά υπάρχει ένα νέο τέχνασμα στο μανίκι του που μπορεί να προσελκύσει ορισμένους παίκτες, ιδίως εκείνους που ενδιαφέρονται να μιμηθούν ρετρό κονσόλες.

Χάρη στο Developer Mode, της κονσόλας, ορισμένοι κατάφεραν να τρέξουν τον Emulator Retro Arch στην κονσόλα. Μετά τη ρύθμιση του Xbox Series S σε λειτουργία προγραμματιστή, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν την έκδοση Unified Windows Platform (UWP) του Retro Arch μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού (web browser) της κονσόλας. Μόλις εγκατασταθεί το Retro Arch, είναι απλό θέμα να ρυθμίσετε τα στοιχεία ελέγχου και να προσθέσετε ROM.

Ο YouTuber Modern Vintage Gamer δοκίμασε αρκετούς emulators στο Xbox Series S μέσω του Retro Arch. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον emulator Dolphin (για παιχνίδια Nintendo GameCube και Wii), τον Beetle (για παιχνίδια Sega Saturn), τον Reicast (για παιχνίδια Sega Dreamcast) και άλλα. Το Xbox Series S τρέχει αρκετά διαβόητα παιχνίδια όπως το Star Wars: Rogue Squadron 2 (GameCube), Panzer Dragoon Zwei (Sega Saturn) και Skies of Arcadia (Sega Dreamcast). Υπάρχουν μερικά θέματα (όπως το GoldenEye 007 για το Nintendo 64), αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι τίτλοι τρέχουν σε σταθερό framerate χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχουν μερικές σημαντικές προειδοποιήσεις. Πρώτα απ 'όλα, η είσοδος στο Xbox Series S στη λειτουργία προγραμματιστή (Developer Mode) δεν είναι απλή. Οι χρήστες πρέπει να εγγράψουν την κονσόλα τους στη Microsoft και να καταβάλουν μια εφάπαξ χρέωση 20$. Επιπλέον, μια κονσόλα σε λειτουργία προγραμματιστή δεν μπορεί να παίξει retail Xbox παιχνίδια.. Ενώ είναι αρκετά εύκολο να αλλάζετε την κονσόλα μεταξύ των λειτουργιών Developer and Retail, και οι δύο λειτουργίες δεν μπορούν να είναι ενεργές ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου, οι παίκτες που θέλουν να παίξουν ρετρό παιχνίδια μέσω emulators και τίτλων τρέχουσας γενιάς θα πρέπει να γυρίζουν τακτικά την κονσόλα τους μεταξύ των λειτουργιών, κάτι που είναι λίγο δύσκολο.

Οι ρετρό gamers κατάφεραν να εγκαταστήσουν το δημοφιλές frontend του Emulator Retro Arch στις κονσόλες Xbox Series S και Series X. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η απόδοση είναι εξαιρετική, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς των προηγούμενων κονσόλων του frontend, οι ρετρό δυνατότητες παιχνιδιών των νέων μηχανών της Microsoft είναι εντυπωσιακές. Απολαύστε τα παρακάτω video.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.