35 παιχνίδια του N.E.S. με τις κορυφαίες πωλήσεις.

Published on 15 December 2020 at 15:11

Στις ΗΠΑ, το Nintendo Entertainment System (NES) έφερε επανάσταση στα βιντεοπαιχνίδια. Η άνοδος και η προτομή του Atari είχαν αφήσει τον κλάδο και η Nintendo ήταν λίγο φοβισμένη που έφτασε στα δυτικά. Οι διανομείς ήταν επίσης νευρικοί, και μερικοί από αυτούς αρνήθηκαν να πουλήσουν βιντεοπαιχνίδια.

Αλλά οι άνθρωποι της Nintendo ήταν αποφασισμένοι να βάλουν κάτι στα ράφια των καταστημάτων, ειδικά δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας του συστήματος Famicom στην Ιαπωνία. Έτσι άλλαξαν την τακτική τους για το κοινό των ΗΠΑ και πούλησαν το NES ως «παιχνίδι» ή ως «σύστημα ψυχαγωγίας» και όχι ως βιντεοπαιχνίδι.

Το NES χτύπησε τη Δύση σκληρά, διεισδύοντας σπίτια σε όλη την Αμερική, πουλώντας εκατομμύρια και εκατομμύρια μονάδες και μαζί με αυτά, εκατομμύρια και εκατομμύρια φανταστικά παιχνίδια!

Για αυτήν τη λίστα, δεν μπόρεσα να βρω πωλήσεις συγκεκριμένες για τις Η.Π.Α., τουλάχιστον από οποιαδήποτε πηγή που εμπιστεύομαι, επομένως πήγα με τις παγκόσμιες πωλήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα ή δύο έντονα - αλλά ενδιαφέροντα - εξαιρέσεις. 

Οι πωλήσεις του συστήματος NES και οι πωλήσεις για κασέτες παιχνιδιών NES έδωσαν νέα ζωή στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στη Δύση. Η προσωπική μου πεποίθηση είναι  αν η Nintendo «διασώσε» τη δυτική αγορά βιντεοπαιχνιδιών ή όχι, αλλά νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι η Nintendo ήταν οι πρώτες που επηρέασαν τόσα πολλά αμερικανικά νοικοκυριά, για πολύ καιρό.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία παιχνίδια NES όλων των εποχών:

35. Bases Loaded – 1.58 εκατομμύρια πωλήσεις.

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα αθλητικά παιχνίδια και θα πληρώσουν, θα αγοράσουν και θα αγοράσουν και θα ξοδέψουν χρήματα για αυτό το είδος παιχνιδια!

Στις πρώτες μέρες του NES, τα πιο δημοφιλή franchise της Nintendo δεν είχαν ακόμη δημιουργηθεί. Δεν υπήρχε ακόμη Cult of Mario ή Zelda. Έτσι, η Nintendo έπρεπε να κάνει παιχνίδια με οικουμενική οικειότητα όπως μπέιζμπολ και ποδόσφαιρο, χόκεϊ κ.λπ.

Πολλά από τα πρώτα αθλητικά παιχνίδια ήταν πολύ δημοφιλή.  Ένα εκατομμύριο πωλήσεις σίγουρα δεν είναι  άθλιες.

34. Ghosts n’ Goblins – 1.64 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Ghosts n ’Goblins θεωρείται ευρέως ένα από τα — αν όχι το πιο δύσκολο παιχνίδι NES που έγινε ποτέ Ειλικρινά, η δυσκολία οφείλεται κυρίως στo χειρισμό και στο συνεχές spamming των εχθρών.

Για μένα, το Ghosts n ’Goblins είναι πολύ δύσκολο να είναι διασκεδαστικό. Πιθανότατα πωλήθηκε καλά λόγω του σκοτεινού, νευρικού στυλ γραφικών και επειδή ήταν port ενός σχετικά δημοφιλούς παιχνιδιού arcade. Το παιχνίδι arcade δεν ήταν ούτε ένα cakewalk, αλλά το παιχνίδι NES μεταφέρει τη δυσκολία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Εάν σας αρέσει πραγματικά μια πρόκληση, το Ghosts n ’Goblins το έχει.

33. DuckTales – 1.67 εκατομμύρια πωλήσεις.

Τα θρυλικό κινούμενο σχέδιο της Disney ζωντανεύει το 1989 με το παιχνίδι DuckTales NES.

Παίξτε ως Uncle Scrooge, χοροπηδώντας με το ραβδί πάνω από εχθρούς και παγίδες για να πάρετε τον απόλυτο θησαυρό .

Ακριβώς όπως το κινούμενο σχέδιο, το DuckTales για το NES ήταν εξαιρετικά καλοδουλεμένο και πολύ αγαπητό μέχρι σήμερα. Οι ρυθμίσεις δυσκολίας το έκαναν προσβάσιμο για όλες τις ηλικίες των παικτών.To 2013 κυκλοφόρησε το DuckTales: Remastered όπου έφερε το παιχνίδι στην σύγχρονη εποχή.

32. Kirby’s Adventure – 1.75 εκατομμύρια πωλήσεις

Το HAL Laboratory ήταν ο προγραμματιστής του Air Fortress και αργότερα θα βοηθούσε με πολλά από τα πιο εικονικά franchise της Nintendo όπως το Pokemon και το Smash Bros.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ, το Kirby ξεκίνησε στο Kirby’s Dream Land στο Game Boy. Αλλά οι άνθρωποι απαίτησαν περισσότερο Kirby, και το κατάλαβαν! Το Kirby’s Adventure κάνει ένα βήμα πέρα ​​από το αρχικό παιχνίδι στο Game Boy, αφαιρώντας τον τίτλο ήρωα από τη γραμμική του περιπέτεια Game Boy και βάζοντάς τον σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι NES, όπου μπορεί να εξερευνήσει και να ξεκλειδώσει νέα επίπεδα, ακόμη και να ακολουθήσει για να βρει μυστικά.

Ο Kirby συνέβη πολύ αργά στον κύκλο ζωής του NES, όταν η τεχνολογία για αυτήν την κονσόλα είχε ουσιαστικά μεγιστοποιηθεί και οτιδήποτε θα ήταν ποτέ δυνατό στο NES ήταν εκεί εκεί στα χέρια των προγραμματιστών.

Ως αποτέλεσμα, το Kirby’s Adventure ήταν ένα από τα πιο πολύχρωμα, πιο ισχυρά και ενδιαφέροντα παιχνίδια για το NES. Ήταν λίγο σπάνιο για τα παιχνίδια πλατφόρμας να σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας.  Το παιχνίδι είναι τεράστιο ,διασκεδαστικό και εθιστικό.

31. Kid Icarus – 1.76 εκατομμύρια πωλήσεις

Για πολλούς παίκτες των ΗΠΑ, η τελευταία μεγάλη κονσόλα παιχνιδιών πριν από το NES ήταν το Atari 2600 ή μία από τις συνέχειές του. Αυτά τα παλιά συστήματα θα μπορούσαν να υπαινίσσονται μόνο τις μεγάλες και ποικίλες περιπέτειες που οι παίκτες θα εξερεύνησαν σε παιχνίδια όπως στο Kid Icarus. Η τεχνολογία του NES έκανε τεράστια, εκτεταμένα παιχνίδια όπου αυτό ηταν δυνατό.

Για την ώρα του, ο Kid Icarus προσέφερε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα περιβάλλοντα στο gaming, με ένα τεράστιο κατάλογο τεράτων και μυστικών.
Αλλά στον πυρήνα του, το Kid Icarus είναι ένα εξαιρετικά απλό παιχνίδι όπου ανεβαίνετε, πηδάτε, περπατάτε και πυροβολείτε. Αλλά το περιβάλλον αλλάζει συνεχώς και εισάγει νέους εχθρούς και αμφισβητήθηκε πολύ!

30. Pinball – 1.85 εκατομμύρια πωλήσεις

Αυτή η κυκλοφορία του 1984 έδειξε πραγματικό βάθος παιχνιδιού καθώς προσέφερε δύο οθόνες πινγκ-πονγκ και ένα γύρο μπόνους στο στυλ του Breakout, με πρωταγωνιστή τον Mario σε μια τολμηρή διάσωση της Pauline. (Από το Donkey Kong.)

Μια εγχώρια έκδοση του φλίπερ ήταν σίγουρα επιτυχημένη στη χρυσή εποχή του arcade gaming και η Nintendo έκανε εξαιρετική δουλειά φέρνοντας ένα Pinball στην οικιακή κονσόλα.

29. Soccer – 1.96εκατομμύρια πωλήσεις

Όπως ανάφερα και παραπάνω όλα  τα πρώιμα αθλητικά παιχνίδια για το NES πωλήθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και το Soccer

28. Rad Racer – 1.96 εκατομμύρια πωλήσεις

To Rad Racer έφαγε καζούρα επειδή ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό αντίγραφο του Sega's OutRun. Παρ 'όλα αυτά το Rad Racer πούλησε αρκετά καλά σε σχεδόν 2 εκατομμύρια αντίτυπα! Ίσως να ωφελείται από την  επιτυχία του OutRun. Όμως οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και στους παίκτες αγώνων φάνηκε να τους αρέσει το Rad Racer.

27. Top Gun 2 εκατομμύρια πωλήσεις

Σήμερα, το Top Gun είναι το αντικείμενο πολλών κριτικών. Αλλά μεταφέρετε τον εαυτό σας πίσω στο 1987. To Top Gun έφτασε στο box office, τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν στη μέγιστη ψυχρότητα και η προσομοίωση πτήσης είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα στον ρεαλισμό και την ικανότητα παιχνιδιού στα arcade.

Συγκεκριμένα, το arcade hit της Sega After Burner κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το Top Gun για το NES και νομίζω ότι οι παίκτες ήταν γενικά εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για να παίξουν κάτι, όπως το Afterburner στο σπίτι. Ας είμαστε ειλικρινείς: Το After Burner είναι φοβερό!

Έτσι, το Top Gun κυκλοφόρησε σε ένα κλίμα που έβγαζε ατμόσφαιρα για προσομοίωση πτήσης μάχης και το ίδιο το όνομα Top Gun. Οι παίκτες ήταν έτοιμοι να οδηγήσουν στη ζώνη κινδύνου. Αλλά τελικά το κατάφερε το Top Gun; Όχι πραγματικά. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το After Burner
Η «προσομοίωση πτήσης» ήταν αρκετά καλή για μια οικιακή κονσόλα για την ώρα. Αλλά κυνηγώντας εχθρικά sprites γύρω από έναν σχεδόν αδύνατο ουρανό με ένα d-pad έγινε αρκετά μονότονο και δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό.

26. R.C. Pro-Am – 2.14 εκατομμύρια πωλήσεις

 Το Pro-Am είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι ένα αγωνιστικό παιχνίδι, σίγουρα, αλλά είναι σαφώς διαφορετικό θέμα στο είδος αγώνων.

Ελέγχετε το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητό σας ) σε ισομετρική προβολή. Επειδή αυτό ήταν ένα παιχνίδι για ουσιαστικά αγωνιστικά παιχνίδια γύρω από μια πίστα, τα γραφικά είχαν την άδεια να είναι λίγο πιο πολύχρωμα και καρτούν από ό, τι τολμούσαν τα περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια.

Ένα πράγμα που θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο δυνατό σε πωλήσεις θα ήταν η επιλογή για πολλούς παίκτες.

25. Volleyball – 2.15 εκατομμύρια πωλήσεις

Είναι βόλεϊ! Τι άλλο να πω για το συγκεκριμένο Τίτλο! Απλά είναι βόλεϊ! Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος γιατί το βόλεϊ ήταν τόσο επιτυχημένο. Υποθέτω ότι οι άνθρωποι άρεσαν πραγματικά το βόλεϊ το 1986; Τουλάχιστον 2.150.000 άτομα το έκαναν.

24. Tennis – 2.17 εκατομμύρια πωλήσεις

Το τένις είναι ένα παιχνίδι για το τένις. Αυτός ήταν ουσιαστικά ένας τίτλος κυκλοφορίας και ας υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι είχαν ακόμα λίγο το Pong στον εγκέφαλο. Και για να είμαστε δίκαιοι, η αναπήδηση μιας μπάλας μεταξύ δύο sprite είναι πραγματικά η απλούστερη και πιθανώς πιο αποτελεσματική μορφή παιχνιδιού. 

23. Mario Bros. – 2.28 εκατομμύρια πωλήσεις

Νιώθω ότι αυτό είναι λάθος εδώ. Πόσα εκατομμύρια μητέρες αγόρασαν αυτό τον τίτλο καταλάθος, νομίζοντας ότι αγόραζαν στα παιδιά τους μια άλλη εκτεταμένη και καινοτόμα περιπέτεια Super Mario Bros.Ωστόσο, ο Mario Bros. δεν είναι ένα φοβερό παιχνίδι. Είναι σίγουρα πολύ μακριά από τις εκτεταμένες περιπέτειες των αγώνων Super Mario, αλλά είναι ακόμα μια καλή στιγμή. Είναι ένα παιχνίδι Mario, οπότε υποθέτω ότι ανήκει σε αυτήν τη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις.

22. Pro Wrestling – 2.4 εκατομμύρια πωλήσεις

Ποτέ δεν κατάλαβα πώς να παίξω αυτό, αλλά είχε  Starman, οπότε τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω.

21. Dragon Quest II – 2.4 εκατομμύρια πωλήσεις

Στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά και πιθανότατα μεγάλωσε με ένα παιχνίδι που ονομάζεται "Dragon Warrior". Και αν το διαβάζετε, υπάρχει επίσης μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζετε τα πάντα για τις διαφορές του Dragon Warrior / Dragon Quest μεταξύ των ιαπωνικών κυκλοφοριών και των Αμερικάνικων κυκλοφοριών αυτών των παιχνιδιών.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε: Στις ΗΠΑ, υπήρχε ήδη ένα δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι RPG που ονομάζεται DragonQuest. Για να αποφευχθεί η σύγχυση και οι συγκρούσεις πνευματικών δικαιωμάτων, άλλαξαν το όνομα για το δυτικό κοινό. Γι 'αυτό έχουμε το Dragon Warrior και η Ιαπωνία δεν το έκανε.

Βλέπετε, ενώ το Dragon Warrior / Dragon Quest φαίνεται να ήταν αρκετά δημοφιλές στις ΗΠΑ (χάρη σε μια συγκεκριμένη προώθηση της Nintendo Power), το ίδιο το franchise ήταν παράλογα δημοφιλές στην Ιαπωνία. Πούλησαν τόσα πολλά αντίγραφα των sequel του Dragon Quest που έσπρωξαν το Dragon Warrior από το κάτω μέρος αυτής της λίστας.

20. Ice Hockey – 2.42 εκατομμύρια πωλήσεις

Άλλος ένας αθλητικός τίτλος..Το λέει το όνομα. Τίποτα παραπάνω...

19. Super Mario Bros. 2 – 2.65 εκατομμύρια πωλήσεις

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουν για την ιαπωνική έκδοση του Super Mario Bros 2 ή "The Lost Levels", όπως κυκλοφόρησε τελικά στη Βόρεια Αμερική.

Αυτό το παιχνίδι είναι τρελά δύσκολο. Τόσο δύσκολο στην πραγματικότητα, η Nintendo αποφάσισε να μην το στείλει στις ΗΠΑ και έστειλε μια συγκεκριμένη επαναφορά ενός συγκεκριμένου άλλου παιχνιδιού αντ 'αυτού.

Η αρχική έκδοση του Super Mario Bros. 2 προοριζόταν να είναι μια άμεση συνέχεια του πρώτου, και έτσι συνέχισε σχεδόν άμεσα το ίδιο επίπεδο  δυσκολίας! Τα παιδιά της Αμερικής αγάπησαν το Super Mario Bros. 2.

18. Metroid – 2.73 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Metroid είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της Nintendo (Mario, Metroid, Zelda) και εξακολουθεί να είναι πολύ αγαπητό μέχρι σήμερα.

 Η πώληση σχεδόν 3 εκατομμυρίων αντιγράφων εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα! Και κατάφεραν αυτά τα 3 εκατομμύρια παρά τις περίεργες θέσεις που κατέχει η Metroid στις πωλήσεις παιχνιδιών.

Το Metroid προσπάθησε να κάνει κάτι περισσότερο. Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τις πλήρεις δυνατότητες του NES για να κάνουν ένα τεράστιο παιχνίδι που ξεδιπλώθηκε με πιο χαλαρό ρυθμό από ό, τι είχαν συνηθίσει οι περισσότεροι παίκτες της δεκαετίας του '80. Το Metroid δεν ήταν απλώς ένα παιχνίδι, ήταν μια εμπειρία. Και το σύνολο του μεγαλείου του: τα περιβάλλοντα, η ατμόσφαιρα, ο αργός ρυθμός, η μεγάλη ανάπτυξη, η μαζική εξερεύνηση… σίγουρα χάθηκαν σε εκείνους τους νεότερους παίκτες που αποτελούσαν τον πυρήνα του κοινού NES.

Λόγω όλων αυτών, τα 2.730.000 αντίτυπα που πωλήθηκαν είναι αρκετά εντυπωσιακά. Είναι πιθανό ότι εάν το παιχνίδι ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας  θα έχει πουλήσει καλύτερα. Αλλά δεν θα ήταν πραγματικά Metroid! Και δεν θα έχαβε την καταπληκτική κληρονομιά που έχουμε σήμερα.

17. Punch-Out!! – 3.02 εκατομμύρια πωλήσεις

Αρχικά πωλήθηκε για το NES ως Mike Tyson Punch-Out !!, αυτό είναι πραγματικά ένα port ενός μέτρια επιτυχημένου arcade παιχνιδιού  Nintendo.

Για να έρθει αυτό το arcade παιχνίδι διπλής οθόνης στο NES, έγιναν πολλές θυσίες. Ο  μπόξερ που παίζατε στο arcade αντικαταστάθηκε με ένα μικρό μικρό sprite που ονομάζεται Mac Η Nintendo δεν διέθετε την τεχνολογία για να κάνει διάφανα wireframes στο NES, αλλά έπρεπε να εμποδίσει τον Mac να εμποδίσει την άποψη του παίκτη για τον αντίπαλό του.

Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν κάποια ιδιόκτητη τεχνολογία γραφικών για να κάνουν τα εχθρικά sprites πολύ τεράστια. Κοιτάξτε τον King Hippo και τον Bald Bull καταλαμβάνουν το  μισό  και πάνω της οθόνης!

Μετά τη λήξη της άδειας χρήσης για τον Mike Tyson, η Nintendo δεν ανανεώσε. Ο Tyson προσελκύει πάρα πολλές αντιπαραθέσεις και η Nintendo ήταν οικογενειακή εταιρεία. Αντικατέστησαν τον Tyson ως  τελικό αφεντικό με τον Mr. Dream!Αυτό είναι ένα άλλο εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι από τη Nintendo, αλλά ένα έχει  τόνους διασκέδασης!

16. World Class Track Meet – 3.08 εκατομμύρια πωλήσεις

Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό το παιχνίδι αισθάνεται τιμή που μπήκε σε αυτήν τη λίστα. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να πουλήσει 3 εκατομμύρια αντίγραφα εάν δεν ήταν πακέτο με την κονσόλα NES.

Αυτό πωλήθηκε ως συνδυαστικό πακέτο NES που περιελάμβανε τα Super Mario Bros, Duck Hunt και Track Meet, μαζί με το controller του NES, το Zapper και το Power Pad.

Το Power Pad ήταν εκείνο το στρώμα που βρισκόταν στο πάτωμα κάτι σαν μια παλιά έκδοση του Dance Dance Revolution.

Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος ότι το Power Pad σίγουρα δεν ήταν αυτό που οδήγησε στις πωλήσεις  αυτόν το συνδυασμό. Ακόμα και ως παιδί, δεν ήξερα κανέναν με αυτό το πράγμα. 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ούτε το Power Pad, αλλά έχω ακούσει ότι δεν λειτούργησε τόσο καλά. 

15. Dragon Quest IV – 3.18 εκατομμύρια πωλήσεις

Για άλλη μια φορά, αυτή η λίστα βασίζεται σε πωλήσεις παγκοσμίως και αυτή η σειρά ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία! Οπότε είναι απόλυτα λογικό!

14. Baseball 3.2 εκατομμύρια πωλήσεις

Ένα παιχνίδι μπέιζμπολ. Ένας τίτλος κυκλοφορίας του συστήματος. Λογικό ήταν να πουλήσει καλά!

13. Kung Fu – 3.5 εκατομμύρια πωλήσεις

Ενας τίτλος κυκλοφορίας, αυτό ήταν ακόμα ένα πολύ πρώιμο παιχνίδι για το NES. Και εκείνη την εποχή, η ταινία The Karate Kid ήταν μια τεράστια επιτυχία στα παιδιά και οι πολεμικές τέχνες γενικά ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στις ΗΠΑ.

12. Dragon Quest III – 3.9 εκατομμύρια πωλήσεις

Όπως ανέφερα, αυτή η λίστα καλύπτει τις παγκόσμιες πωλήσεις, γι 'αυτό μιλάμε για το Dragon Quest III (Ιαπωνία) αντί για το Dragon Warrior III (ΗΠΑ). Και πάλι, αυτή η σειρά ήταν απολύτως τεράστια στην Ιαπωνία, αλλά η Nintendo δεν είχε μεγάλη πίστη στα αμερικανικά σημεία προσοχής. Ακόμα είναι μια εξαιρετική σειρά, και σίγουρα αξίζει τον κόπο σας αν όχι τα χρήματά σας.

11. Teenage Mutant Ninja Turtles – 4 εκατομμύρια πωλήσεις

Αυτό ήταν ένα πακέτο παιχνιδιού στην Ευρώπη . Αλλά πιθανότατα θα είχε μπει σε αυτήν τη λίστα, ακόμα κι αν δεν είχε γίνει. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ήταν σχετικά μικρές σε σύγκριση με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ .

10. Golf – 4.01 εκατομμύρια πωλήσεις

Η Nintendo μπορεί να  κυκλοφόρησε στην αγορά την κονσόλα NES σε παιδιά, αλλά ήταν αρκετά σοφοί για να γνωρίζουν ότι οι ενήλικες θα ήθελαν επίσης να συμμετάσχουν σε αυτήν την δράση. Για αυτό και η ύπαρξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

9. Excitebike – 4.16 εκατομμύρια πωλήσεις

Το παιχνίδι του κυκλοφόρησε το 1984, όταν η βιβλιοθήκη NES ήταν ακόμα αρκετά μικρή και ήταν λεπτή επιλογή για τους θαυμαστές.

Για να αναπαράγετε το Excitebike σήμερα, ίσως σκεφτείτε τα γραφικά και το παιχνίδι ως πολύ πρωτόγονα, ακόμη και για τα NES. Στην πραγματικότητα, τα παιχνίδια αυτής της εποχής γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των μπλοκ στερεών χρωμάτων και των σκληρών ήχων του Atari 2600 και μιας νεότερης χρυσής εποχής 8-bit gaming.

Παρά τις γραφικές αδυναμίες του, το Excitebike προσέφερε εντυπωσιακό βάθος στο παιχνίδι , συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τρόπων παιχνιδιού, πολλών παικτών και μια ευκαιρία να δημιουργήσετε πραγματικά την δικά σας πίστα για να προκαλέσετε τον εαυτό σας ή έναν φίλο. Αυτό ήταν εξαιρετικά καινοτόμο για την εποχή του.

Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, το παιχνίδι είναι πιθανώς πολύ απλό. Μου θυμίζει ένα από αυτά τα παιχνίδια για κινητά όπου τρέχετε ένα τεράστιο φορτηγό ή κάτι τέτοιο, και πρέπει να ελέγξετε την κλίση, ώστε να προσγειώνεται πάντα σωστά, αντί να γυρίζει.Το Excitebike ήταν διασκεδαστικό εκείνη την εποχή.

8. Zelda II: The Adventure of Link – 4.38 εκατομμύρια πωλήσεις

Αυτό το παιχνίδι είναι ένα έπος.

Με την κυκλοφορία (στις Η.Π.Α.), οι παίκτες εντυπωσιάστηκαν σωστά από το εύρος του κόσμου που η Nintendo σχεδιάστηκε για αυτούς. Το πρωτότυπο Zelda ήταν μεγάλο  αλλά το Zelda II το ξεπέρασε!

Μας άρεσε πολύ το 1987 που κυκλοφόρησε. Ήταν το πρώτο παιχνίδι Zelda που δεν αισθάνθηκα παράξενα από την πλάγια κύλιση που έπαιξε το παιχνίδι. Φαινόταν μια χαρά. Ένιωσα καλά..

Μετά από λίγα χρόνια, και ειδικά μετά το A Link to the Past, οι οπαδοί άρχισαν να γυρίζουν την πλάτη τους στο Zelda II. Είναι σίγουρα το απόλυτο της οικογένειας Zelda, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Και καθώς η Nintendo συνέχισε να προσφέρει παιχνίδια Zelda από πάνω προς τα κάτω (ή overhead 3D), οι οπαδοί άρχισαν να γίνονται δυσάρεστοι και μισητοί έναντι του Zelda II.

7. Dr. Mario – 4.85 εκατομμύρια πωλήσεις

Για να μην ξεπεραστεί από τον Tengen / Atari η Nintendo έκανε ένα δικό του γρίφο Tetris.

Σε αντίθεση με το εξαιρετικά δημοφιλές Tetris, το Dr Mario κάνει μια προσπάθεια να πει μια ιστορία με πραγματικούς χαρακτήρες. Ναι το Δρ Μάριο είναι εδώ με τα χάπια του.Για να εξαλείψει τα μικρόβια σε ένα υπέροχο soundtrack με πιασάρικα ονόματα τραγουδιών όπως το Fever και το Chill.

6. Tetris – 5.58 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Tetris είναι το τέλειο βιντεοπαιχνίδι. Δεν υπάρχει σπατάλη χρόνου με τη δημιουργία μιας ιστορίας, χωρίς χαρακτήρες, καθόλου γλώσσα, τίποτα άλλο από την εικονική μουσική και την ολοένα και πιο ξέφρενη αινιγματική δράση!

Λάβετε υπόψη ότι οι μονάδες που πωλούνται αντικατοπτρίζονται εδώ για την επίσημη έκδοση του Tetris. Η αρχική έκδοση μαύρης κασέτας της Tengen δεν πούλησε πολλά αντίγραφα, και είναι αρκετά σπάνια σήμερα. Ανεξάρτητα, το Tetris ήταν μια τεράστια επιτυχία. Τόσο που επιβιώνει σήμερα σχεδόν αμετάβλητο από τον αρχικό τύπο. Μπορεί να είναι το πιο ανακατασκευασμένο, το πιο αντιγραμμένο, το πιο εικονικό παιχνίδι όλων των εποχών. Υπερβαίνει τον πολιτισμό. Υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο. 

5. The Legend of Zelda – 6.51 εκατομμύρια πωλήσεις

Όταν το The Legend of Zelda έφτασε στα καταστήματα, οι παίκτες είχαν ήδη εξοικειωθεί με τα παιχνίδια περιπέτειας .

Είχα δοκιμάσει το Adventure για το 2600 και ήμουν λίγο εντυπωσιασμένος αλλά ως επί το πλείστον ήταν  βαρετό και πολύ  μπέρδεμα. Είδος τυπικού για ένα παιχνίδι Atari. Ναι, η περιπέτεια υπαινίχθηκε σε έναν μεγάλο και ενδιαφέρον κόσμο, αλλά ήταν δύσκολο να βυθιστείς σε έναν γκρίζο κόσμο από συμπαγή μπλοκ. Η ιδέα ήταν υπέροχη και εντυπωσιακή, αλλά η τεχνολογία δεν ήταν ακόμη εκεί.

To Zelda δανείστηκε την ιδέα και την έφερε ένα δισεκατομμύριο χρόνια στο μέλλον. Το Nintendo ολοκλήρωσε αυτο το είδος της περιπέτειας από κάτω προς τα κάτω με το The Legend of Zelda. Ήταν ένα ολοκληρωμένο επικό, πλήρες με ένα από τα υπέροχα εικονικά soundtrack όλων των εποχών του παιχνιδιού.

Όπως και πολλά από αυτά που είχε η Nintendo στη δεκαετία του '80, το Legend of Zelda ήταν έτοιμο να φέρει επανάσταση στα παιχνίδια για πάντα και να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα franchise όλων των εποχών.

4. Super Mario Bros. 2 (U.S. version) – 7.46 εκατομμύρια πωλήσεις

Εαν είστε ένας από τους θαυμαστές που δεν το γνωρίζουν ήδη, διευκρίνισα ότι αυτή είναι η έκδοση των Η.Π.Α. επειδή το SMB2 που είχε η Ιαπωνία ήταν πολύ διαφορετικό. Τελικά το αναφέραμε ως "The Lost Levels", αλλά το SMB2 από την παιδική σας ηλικία ήταν μια επαναλαμβανόμενη έκδοση ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Doki Doki Panic. 

Αν είστε παλιος θαυμαστής, πιθανότατα το ξέρατε.

Τέλος πάντων, παρόλο που το Super Mario Bros. 2 είναι εντελώς παράξενο σε σύγκριση με τα άλλα παιχνίδια της σειράς, ήταν αναμφισβήτητα διασκεδαστικό και πωλήθηκε σαν τρελό. 

Δεν είναι ένα εξαιρετικά εύκολο παιχνίδι, αλλά κανένα από τα παιχνίδια Mario δεν είναι. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο για να δώσει στους παίκτες μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Είναι φωτεινό και όμορφο και αξίζει σίγουρα τη θέση του εδώ στη λίστα.

3. Super Mario Bros. 3 – 18 εκατομμύρια πωλήσεις

Σίγουρα, αυτό ήταν ένα πακέτο, γι 'αυτό και πούλησε τόσα πολλά αντίγραφα.

Το Super Mario Bros. 3 θα ήταν πιθανότατα στο ίδιο ακριβώς σημείο στη λίστα μας, ακόμα κι αν δεν ήταν. Οι αριθμοί μπορεί να μην είναι τόσο διογκωμένοι, αλλά θα ήταν ακριβώς εδώ. Και όχι μόνο λόγω του εντυπωσιακού διαφημιστικού The Wizard 90 λεπτών, με πρωταγωνιστή τον Fred Savage. Αν και είμαι σίγουρος ότι βοήθησε. Το SMB 3 είναι ένα φανταστικό παιχνίδι. Πραγματικά, έδειξε τι ήταν ικανό το NES, με εξαιρετική μουσική, πολύ βελτιωμένα γραφικά από τις πρώτες μέρες, ποικίλα σενάρια για πολλούς παίκτες γαμάτα αφεντικά, ενδιαφέροντα επίπεδα…

Θα μπορούσα να συνεχίσω. Αλλά κυρίως, το Super Mario Bros. 3 ήταν διασκεδαστικό! Στην πραγματικότητα, είναι μάλλον ασφαλές να πούμε ότι το Mario 3 έχει επηρεάσει τα παιχνίδια με τρόπους που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα εκτιμήσουμε ποτέ πλήρως. Η διαφημιστική εκστρατεία και ο αντίκτυπος είναι πολύ δύσκολο να υπερεκτιμηθούν σήμερα. Τα παιδιά αυτές τις μέρες δεν θα το καταλάβουν ποτέ.

2. Duck Hunt – 28.3 εκατομμύρια πωλήσεις

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι μόνο εδώ επειδή ήταν μαζί με το γκρι ή πορτοκαλί Zapper. (Είχα το γκρι.) Τ

Υπήρχαν αρκετά άλλα παιχνίδια Zapper για το NES, αλλά σχεδόν κανένας από τους φίλους μου δεν ενοχλήθηκε μαζί τους. Αλλά νομίζω ότι ο Duck Hunt μας έδωσε αρκετή δράση με ελαφρύ όπλο που δεν χρειαζόμασταν τίποτα άλλο.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε εάν το Duck Hunt ήταν ένα «καλό» παιχνίδι ή ένα «εντάξει» παιχνίδι, αλλά δεν θα είχε σημασία. Ήταν ένα δημοφιλές παιχνίδι, αν και μόνο επειδή συμπεριλήφθηκε στην λίστα.

1. Super Mario Bros. – 40.24 εκατομμύρια πωλήσεις

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ. Από την πρώτη μέρα, ο Super Mario και ο αδερφός του προορίζονταν να είναι οι φημισμένοι και διάσημοι για τη Nintendo. Το πρόσωπο της εταιρείας. Πιθανώς τα πιο αναγνωρισμένα εικονίδια βιντεοπαιχνιδιών σε όλη την ιστορία του παιχνιδιού! Τα Super Mario Bros!

Το πρωτότυπο Super Mario Bros. ήταν το πρώτο πακέτο παιχνιδιού και ήταν το λαμπρό παράδειγμα του τι θα μπορούσαν να περιμένουν οι αγοραστές από αυτό το «σύστημα ψυχαγωγίας». Γνώριζαν οι προγραμματιστές πόσο εμβληματικό θα γινόταν το παιχνίδι; Αμφιβάλλω. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα της αγοράς στις ΗΠΑ τη στιγμή που η Nintendo ξεκίνησε το σύστημα.

H Nintendo of America φοβόταν ότι θα την απορρίπταν από τα νοικοκυριά των ΗΠΑ. Προσπάθησαν να αναζωογονήσουν τον κλάδο των εγχώριων  παιχνιδιών μετά από αυτό το περίφημο σφάλμα της κονσόλας.Εκαναν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν τα προϊόντα τους όσο το δυνατόν πιο προσιτά στο δυτικό κοινό. Έκαναν πολλές αλλαγές στην προσέγγισή τους στο μάρκετινγκ και τη διανομή, προς το καλύτερο ή και το χειρότερο.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Nintendo σκέφτηκε ότι ήθελε να μεταμφιέσει το NES για τους Αμερικανούς, οπότε άλλαξαν το στυλ της κονσόλας για να μοιάζουν περισσότερο με ένα βίντεο, με το cartidge να ολισθαίνει οριζόντια, αντί να μπαίνει κάθετα  όπως οι κονσόλες Famicom ή Atari. Εμπορεύτηκαν το NES ως παιχνίδι, στοχεύοντας σε παιδιά που γνώριζαν τον jack squat για το πώς οι εκδότες παιχνιδιών είχαν καταστρέψει την αγορά τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και το όνομα Nintendo Entertainment System υπονοούσε κάτι ξεχωριστό και πιο φιλικό από ένα απλό «βιντεοπαιχνίδι».

Ίσως όλες αυτές οι αλλαγές βοήθησαν να ξεκινήσει η Nintendo και τα Super Mario Bros να κυριαρχήσουν στα αστέρια και στη βιομηχανία. Αλλά νομίζω ότι είναι πιο πιθανό μόνο το γεγονός ότι όλα αυτά τα παιδιά της δεκαετίας του '80 και του '70 ήταν έτοιμα για μια νέα κονσόλα παιχνιδιών.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.