Τα 10 καλύτερα παιχνίδια Castlevania που έγιναν ποτέ.

Published on 4 December 2020 at 22:51

Το Castlevania, ένα από τα μεγαλύτερα franchise βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, έχει απολαύσει τώρα τελευταία μια μικρή δημοσιότητα . Το πρωτότυπο παιχνίδι κυκλοφόρησε στο Famicom Disk System στις 26 Σεπτεμβρίου 1986. Έκτοτε, σχεδόν 40 τίτλοι έχουν δημοσιευτεί σε σχεδόν κάθε σημαντικό σύστημα στην ιστορία των παιχνιδιών από το NES και μετά.

Το franchise έχει φτάσει ακόμη και στην τηλεόραση, χάρη στο Netflix, το οποίο κυκλοφόρησε την πρώτη εξαιρετική προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιών. Σίγουρα αγαπήσαμε την πρώτη σεζόν των τεσσάρων επεισοδίων και απολαύσαμε και τη δεύτερη σεζόν. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει ένα νέο παιχνίδι Castlevania τα τελευταία χρόνια.

Οι οπαδοί του Castlevania δεν έχουν λάβει μια μεγάλη συνέχεια από το Lords of Shadow 2 του 2014, το οποίο κυκλοφόρησε  για το PS3 και το Xbox 360. Ενώ έχει κυκλοφορήσει εκ νέου πολλές κλασικές δόσεις για σύγχρονες κονσόλες, η Konami δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει κάτι νέο για το franchise.

Όμως, ενώ το μέλλον του franchise του παιχνιδιού παραμένει ασαφές - ακόμη και όταν γίνεται μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν της σειράς και στο σύνολό της. Με περισσότερους από τρεις δωδεκάδες τίτλους στο ρόστερ, δεν ήταν κάθε παιχνίδι επιτυχημένη ή εμπορική επιτυχία. Αλλά όταν το Castlevania είναι στα καλύτερά του, παρέχει στους παίκτες μερικές από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες στην ιστορία των παιχνιδιών.

Εδώ είναι οι επιλογές (προσωπικές πάντα ) μας για τα κορυφαία 10 παιχνίδια Castlevania όλων των εποχών:

10. Castlevania

1986 | Konami | NES

To Castlevania ως franchise έχει πάρει πολλά νέα κόλπα τα τελευταία χρόνια, αλλά στην καρδιά, ήταν πάντα η φρίκη. Ο πρωτότυπος τίτλος ήταν ένα κλασικό side-scroller, αλλά η γοτθική θεματολογία του στο κάστρο του Dracula το ξεχώρισε από άλλους παρόμοιους τίτλους πλατφόρμας της εποχής. Οι παίκτες ειχαν τον  Simon Belmont σε έξι επίπεδα που κατά καιρούς ήταν γελοία δύσκολο. Το κύριο όπλο του, ένα μαστίγιο που ονομάζεται "Vampire Killer", ήταν ίσως λίγο πολύ περίεργο στο όνομά του, αλλά σύντομα θα γινόταν ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας των παιχνιδιών.

9. Castlevania: Bloodlines

1994 | Konami | Genesis

Το Bloodlines ήταν ο μόνος τίτλος της Castlevania που κυκλοφόρησε στην 16 bit κονσόλα της Sega. Αφηγείται την ιστορία ενός θρυλικού βαμπίρ με την επωνυμία Elizabeth Bartley, η οποία είναι ανιψιά του Dracula. Η Bartley εμφανίζεται ξαφνικά τον 20ο αιώνα, με πρόθεση να συνεχίσει τη σκοτεινή κληρονομιά του θείου της με τον απώτερο στόχο να τον ξαναζωντανεύει. Οι ήρωες John Morris και ο καλύτερος φίλος του Eric Lecarde αντιστέκονται στη Bartley και εμποδίζουν την ανάσταση του Dracula.
Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που δεν πραγματοποιήθηκε στο κάστρο του Dracula. Στην πραγματικότητα, το Bloodlines στέλνει παίκτες σε ένα ταξίδι σε όλη την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή σύνδεση φαίνεται ειρωνική στο παρελθόν, ωστόσο, καθώς το παιχνίδι λογοκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό για την κυκλοφορία του σε PAL. Το Bloodlines μετονομάστηκε ακόμη και The New Generation στην Ευρώπη. Τα εφέ αίματος στην οθόνη του τίτλου άλλαξαν σε νερό και τα ζόμπι άλλαξαν χρώμα από ροζ σε πράσινο για να φαίνονται λιγότερο φρικτά. Παρά τη λογοκρισία, το παιχνίδι ήταν μια ωραία προσθήκη στην σειρά.

8. Castlevania III: Dracula’s Curse 

1990 | Konami | NES

Το Castlevania 2: Simon's Quest έλαβε αυτό που θα μπορούσατε να ονομάσετε λιγότερο από θερμή υποδοχή από τους θαυμαστές.  Ως αποτέλεσμα, η Konami αποφάσισε να επιστρέψει στα βασικά με το Castlevania III, να ξεφορτωθεί τα περισσότερα το RPG και τα στοιχεία δράσης-περιπέτειας από το Simon's Quest υπέρ της επιστροφής στην πλατφόρμα του αρχικού παιχνιδιού. Οι παίκτες ανέλαβαν τον ρόλο του Trevor Belmont και μπορούσαν να επιλέξουν έναν από τους τρεις επιπλέον χαρακτήρες για να πολεμήσουν μαζί του στην προσπάθεια να νικήσουν για άλλη μια φορά τον Dracula. Το Castlevania III ήταν μοναδικό στο ότι επέτρεψε διαφορετικά μονοπάτια ιστορίας και πολλαπλές καταλήξεις βασισμένες στο οποίο ο σύντροφος συνόδευσε τον Trevor, μια ιδέα που ένιωθε νέα και συναρπαστική σε αυτήν την εποχή του παιχνιδιού.

7. Castlevania: Curse of Darkness 

2005 | Konami | PS2, XBOX

Το Curse of Darkness δεν ήταν καθόλου τέλειο, αλλά το art style από μόνο του το κερδίζει θέση σε αυτήν τη λίστα. Τα υπέροχα επίπεδα και τα σχέδια χαρακτήρων θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση για ένα manga spinoff που δημοσιεύθηκε από το Tokyopop.
Το παιχνίδι έχει οριστεί τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Castlevania III. Προσφέρει μια νέα ιστορία και πρωταγωνιστή, αφήνοντας την οικογένεια Belmont πίσω υπέρ του Hector έναν Devil Forgemaster που είχε προηγουμένως δουλέψει με τον Dracula. 

6. Castlevania: Lords of Shadow 

2010 | MercurySteam & Kojima Productions | PS3, Xbox360

Είμαστε στον πειρασμό να γράψουμε απλώς ότι ο Hideo Kojima ήταν παραγωγός σε αυτόν τον τίτλο και να τον αφήσουμε σε αυτό, αλλά πραγματικά, ολόκληρη η ομάδα παραγωγής αξίζει εύσημα για να κάνει το Castlevania: Lords of Shadow ένα υπέροχο παιχνίδι. Όταν η Konami ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον τίτλο, ήταν απλώς Lords of Shadow επειδή ήθελαν να κρατήσουν το γεγονός ότι θα επανεκκινούσαν πλήρως το franchise του Castlevania. Στο τέλος, αυτός είναι ο τίτλος του Castlevania που ήταν πιο επιτυχής κατά τη μετάβαση σε 3D. Ναι, η μάχη με βάση τη δράση έμοιαζε πολύ με τον God of War  αλλά, ότι και να πούμε είναι  μαστίγωμα  σε βαμπίρ σε υψηλή ευκρίνεια.

5. Castlevania: Order of Ecclesia 

2008 | Konami | DS

Το Nintendo DS έχει τρεις τίτλους Castlevania και είναι όλοι πολύ καλοί, αλλά το Order of Ecclesia παίρνει το κορυφαίο βραβείο. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο μιας γυναίκας που ονομάζεται Shanoa, η οποία ηγείται μιας οργάνωσης που ξεκίνησε να νικήσει τον Dracula μετά την εξαφάνιση της οικογένειας Belmont. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια της σειράς που δεν περιέχει το περίφημο μαστίγιο Vampire Killer. Αλλά οι έλεγχοι ήταν εξαιρετικοί και τα boss fightsειναι πολύ πιο επικά από αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα παιχνίδι για φορητό σύστημα.

4. Castlevania: Rondo of Blood ( a.k.a. Dracula X )

1993 | Konami | TurboGrafx,Snes

Το Rondo of Blood είναι πιθανώς πιο γνωστό στoν κόσμο ως Dracula X, το οποίο ήταν το όνομα που έδωσε η Konami όταν το έφερε στο SNES από το ιαπωνικό TurboGrafx-16. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι σκληροπυρηνικοί οπαδοί θεωρούν ότι το Dracula X σαν μια αδύναμη μεταφορά, πράγμα που σημαίνει ότι το Rondo εξακολουθεί να είναι η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού. Όπως το Castlevania III, το Rondo of Blood παρουσίασε πολλά μονοπάτια, φανταστικό σχεδιασμό επιπέδων και κάποια καλή μάχη με δράση. Οι παίκτες προχώρησαν ως Richter Belmont και Maria.

3. Castlevania: Aria of Sorrow 

2003 | Konami | GBA

Το Castlevania είχε αρκετούς φορητούς τίτλους με την πάροδο των ετών, αλλά το Aria of Sorrow του 2003 για το Game Boy Advance εξακολουθεί να εμφανίζεται ως κλασικό όλων των εποχών. Το παιχνίδι κερδίζει πόντους για τη μοναδική ιστορία του με τη Soma Cruz, η οποία είναι βασικά μια εφηβική μετενσάρκωση του Dracula. Για σκεφτείτε το. Έναν Dracula με σπυράκια ακμής (χαχαχα) και πιθανώς ένα μεγάλο πρόβλημα εξουσίας. Εν πάση περιπτώσει, το Aria of Shadow είναι επίσης μοναδικό, δεδομένου ότι έχει οριστεί το έτος 2035. Η Cruz καταλήγει τελικά στο κάστρο του Dracula λόγω του Plot Reasons. Εκεί ανακαλύπτει ότι ο  Δράκουλας, ο οποίος εξοντώθηκε από τον Belmont και τους φίλους του το 1999, προσπαθεί για άλλη μια φορά να ξαναζήσει και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως δοχείο του. Το παιχνίδι που θα οριστεί στο μέλλον επέτρεψε επίσης έναν συνδυασμό όπλων παλιάς εποχής όσο και μελλοντικών. Αυτός ήταν ο άξιος πνευματικός διάδοχος του Symphony of the Night που περίμεναν οι θαυμαστές.

2. Super Castlevania IV 

1991 | Konami | SNES

Τι έγινε με το Super Nintendo που δημιούργησε τόσα πολλά επικά παιχνίδια; Όπως και ο σύνδεσμος για το παρελθόν και το Super Mario World, το Super Castlevania IV ήταν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για το αντίστοιχο franchise του. Τα γραφικά φαινόταν απίστευτα σε σύγκριση με τα παιχνίδια στο NES, το soundtrack ήταν εξίσου φανταστικό και το εμβληματικό μαστίγιο του Simon Belmont θα μπορούσε τώρα να σκοτώσει βαμπίρ σε οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις. Η πάλη και το περπάτημα παρέδωσαν πρόσθετους τρόπους για να προχωρήσουμε στα επίπεδα. Η ανταλλαγή μηνυμάτων ήταν λίγο αναμεμιγμένη στην ιστορία, ωστόσο, καθώς οι αρχικοί προγραμματιστές το θεωρούσαν remake του πρώτου παιχνιδιού οι Αμερικανοί ομόλογοι της Konami αποφάσισαν να το "φέρουν" ως άμεση συνέχεια του Simon's Quest. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Super Castlevania IV ανέβασε τον πήχη για τους θαυμαστές της σειράς.

1. Castlevania: Symphony of the Night 

1997 | Konami | PS

Το Symphony of the Night πήρε όλα τα καλύτερα κομμάτια από τα πιο αγαπημένα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και τα έβαλε όλα μαζί για ένα απόλυτο αριστούργημα. Το παιχνίδι διαθέτει εξαιρετικούς ελέγχους και επικά boss fights, σε συνδυασμό με εξερεύνηση ανοιχτού κόσμου και μηχανισμούς RPG, καθώς και την καλύτερη πλατφόρμα από το Castlevania III. Θα νομίζατε ότι θα ήταν δύσκολο να συμβαδίσουν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πρωτοποριακό. Το Symphony είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της φράσης "Metroidvania", καθώς απαιτεί από τους παίκτες να ακολουθούν τα προηγούμενα επίπεδα καθώς μαθαίνουν νέες ικανότητες. Ένα υπέροχο soundtrack, ένα συμπαγές επίπεδο σχεδίασης και μια εξαιρετική πινελιά στα πάντα.

Το Symphony of the Night, μια άμεση συνέχεια του Rondo of Blood (Dracula X),δεν είχε τόσο καλή απόδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, αλλά το πέρασμα του χρόνου αυτό άλλαξε. Το Symphony of the Night θεωρείται πλέον ένα από τα σπουδαία κλασικά λατρεία στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, αν όχι ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.