Τα καλύτερα παιχνίδια Sonic the Hedgehog όλων των εποχών, με προσωπική κατάταξη.

Published on 5 December 2020 at 21:46

Υπήρξαν τόσα πολλά τρομερά παιχνίδια Sonic. Τόσα πολλά. Sonic Boom. Ο Sonic the Hedgehog από το 2006, όπου είχε μια ανθρώπινη κοπέλα. Sonic Labyrinth, το παιχνίδι που τόλμησε να θέσει την ερώτηση: Τι γίνεται αν ο Sonic δεν μπορούσε να τρέξει γρήγορα; Χρόνο με το χρόνο, η Sonic Team έκανε το ντεμπούτο του σε έναν νέο τίτλο που υπόσχονταν να αναζωπυρώσει την σχεδόν 30χρονη μάρκα. Αλλά σε αντίθεση με τον Mario, τον Solid Snake, τον Donkey Kong και ακόμη και το Tetris, ο γρήγορος σκαντζόχοιρος φαίνεται καταδικασμένος σε μια αιώνια ανάβαση στον απότομο λόφο πολιτιστικής σημασίας, όπως ο Sisyphus με τα μυτερά μπλε μαλλιά. 

Τα παιχνίδια Sonic  δεν είναι πάντοτε άσχημα. Μόλις κάθε πέμπτο ή έκτο παιχνίδι στους δεκάδες τίτλους που κυκλοφόρησε η Sega από το 1991, ο Sonic καταφέρνει να μας υπενθυμίσει γιατί έχει κολλήσει τόσο πολύ. Σίγουρα, οι περισσότερες από τις καλύτερες προσφορές από το franchise προέρχονται από τις πρώτες μέρες της - όταν η πλατφόρμα υψηλής ταχύτητας εξακολουθούσε να αισθάνεται νέα - αλλά με την απελευθέρωση του Sonic Mania το 2017, η Sega απέδειξε στη βιομηχανία παιχνιδιών ότι η εμβληματική μασκότ της άξιζε κάτι περισσότερο από ένα νεύμα Hall of Fame στο ρόστερ του Smash Bros.

Η καλύτερη απόδειξη της διαρκούς, παράξενης, πολιτιστικής σημασίας του Sonic είναι η ταινία Sonic the Hedgehog.Ποτέ δεν ζητάμε περισσότερα Sonic, αλλά η Sega μας δίνει έτσι κι αλλιώς. Με βάση τις κριτικές, φαίνεται ότι η ταινία δεν είναι κακή. Ίσως είναι μια νέα εποχή υπέροχων παιχνιδιών Sonic.Ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά την λίστα μας και aς βυθιστούμε λιγο στην ταχύτητα του Sonic.

9. Sonic Adventure 2 (2001)

Sonic Team USA| Dreamcast,GameCube,PlayStation 3,Xbox 360,Windows

Το Sonic δεν είχε μια εύκολη μετάβαση σε 3D. Ίσως επειδή η ταχύτητα υψηλής ταχύτητας της 2D πλατφόρμας του δεν μπορούσε να μεταφραστεί στην τρίτη διάσταση. Ίσως η φυσική του Sonic προοριζόταν μόνο να βιώσει από αριστερά προς τα δεξιά. Ή ίσως η αφαίρεση μιας ιστορίας για τον σκαντζόχοιρο και τη συμμορία των ασαφών φίλων του ήταν απλώς αδύνατη από την αρχή. Όποια και αν είναι η περίπτωση, το Sonic Adventure 2 μπαίνει στο αγαπημένο μας - και μόνο - κύριο παιχνίδι 3D Sonic. Με την τριπλή ιστορία τις διασκεδαστικές αποστολές Shadow the Hedgehog και το περίεργο σκηνικό του Σαν Φρανσίσκο, το Adventure 2 είναι πάντα διασκεδαστικό να παίζετε, ακόμα κι αν είναι τόσο οδυνηρά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που ίσως θέλετε να ανακαλύψετε τα παλιά σας Shrek DVD. 

8. Sonic & All-Stars Racing Transformed (2012)

Sumo Digital|PlayStation 3Xbox 360Wii UMicrosoft WindowsPlayStation VitaNintendo 3DSiOSAndroid

Το Sonic & All-Stars Racing Transformed ήταν μια σταθερή είσοδος στο γεμισμένο είδος καρτ-χαρακτήρων-και-power-ups, όπως το MeeMee's buggy και το Sonic's hedgehog-eared ride - και αξέχαστοι χάρτες (ο καθένας είναι ένα ολόκληρο νησί στον ουρανό). Επιπλέον, η λίστα χαρακτήρων ήταν δύσκολο να νικήθει. Υπήρχε φυσικά το Shadow the Hedgehog, το Wreck-It Ralph, το Sonic, και… Danica Patrick.

7. Sonic & Knuckles (1994)

Sega Technical Institute| Sega Genesis, Windows

Τη δεκαετία του '90, το Sonic & Knuckles ήταν μια πραγματικά νέα ιδέα. Το cartidge, το οποίο περιείχε «τεχνολογία κλειδώματος», επέτρεψε στους παίκτες να αλλάξουν άλλα παιχνίδια Sonic εισάγοντάς τα στην πόρτα σε αυτό το περίεργο υλικό πολλαπλών χρήσεων. Θα μπορούσατε να εισαγάγετε το Sonic 2 στο cartidge  Knuckles, το οποίο θα σας επέτρεπε να παίξετε ως Knuckles the Echidna - το κόκκινο τυπάκι που ήταν βασικά ο πιο μεγάλος αδερφός του Sonic - στο αγαπημένο παιχνίδι της συνέχειας. Άλλα πράγματα θα συνέβαιναν εάν τοποθετούσατε το Sonic 1 ή το Sonic 3 στο cartidge, κάνοντας το Sonic & Knuckles ένα από τα πρώτα πειράματα της βιομηχανίας με περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία (Dlc). Δεν τα κατάφερε, αλλά σήμερα το DLC είναι ένα κεντρικό μέρος της gaming ζωής μας. Πρέπει να δώσετε κάποια εύσημα στη Sega για πειραματισμούς σε αυτό το κομμάτι.

6. Mario & Sonic at the Olympic Games (2007- )

Sega Sports R&D| Wii, Nintendo DS,Switch

Είναι απίστευτο ότι το Mario & Sonic at the Olympic Games υπάρχει. Είναι τόσο τυχαίο και απίθανο όσο παίρνουμε τοn Solid Snake και τοn PaRappa the Rapper στο Westminster Dog Show. Έχουμε συνεχώς νέα παιχνίδια στη σειρά, όπου παίζετε ως χαρακτήρας είτε από το Mario είτε από το πλήρωμα του Sonic σε μια συλλογή Ολυμπιακών εκδηλώσεων Mario Party, από τους Θερινούς Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο. Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουν. Αν θέλατε ποτέ να τους ανόητους  Cobra-Kai ως Luigi, να κάνετε τοξοβολία  ή να πετάξετε μια στολή Bowser και να πάτε για μια ευχάριστη βόλτα με άλογο, το Mario & Sonic θα βοηθήσει να τα κάνετε.

5. Sonic the Hedgehog 3 (1994)

Sega, Sonic Team, Sega Technical Institute | Sega Mega Drive, Microsoft Windows, Wii, Xbox 360, Sega Saturn

Το δεύτερο παιχνίδι Sonic γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα που είχε να προσφέρει η σειρά. Η Sega ανταγωνιζόταν τον μεγαθήριο που ονομάζεται Nintendo, με μασκότ όπως το Donkey Kong, τον Link και τον Mario, οπότε είναι πολύ μεγάλο το ότι ο Sonic κατάφερε να βρει τη δική του ταχύτητα στο μέσον αυτού του μεγαλείου. Το τρίτο παιχνίδι υποσχέθηκε νέους μηχανισμούς, κυρίως με τον γούνινο φίλο του, Tails. Στο 3, ο Tails θα μπορούσε να πετάξει, θα μπορούσε να κολυμπήσει και θα μπορούσατε να ελέγξετε και τους δύο χαρακτήρες ταυτόχρονα. Το τρίτο παιχνίδι δεν είναι τόσο αγαπητό όσο το δεύτερο, αλλά αντιπροσωπεύει μια από τις καλύτερες και πιο συνεπείς διαδρομές στην ιστορία ενός franchise.

4. Sonic Spinball (1993)

Sega Technical Institute | Sega Genesis, Game Gear, Master System, Microsoft Windows, Game Boy Advance

Sonic Spinball; Τόσο ψηλά σε αυτήν τη λίστα; Μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Όποιος κατείχε ένα Sega Genesis έχει την ομιχλώδη μνήμη να παίζει Spinball. Αυτό το βρώμικο επίπεδο αποχέτευσης, αυτά τα χοντροειδή ηχητικά εφέ, το πρόσωπο του Dr. Eggman σε ένα περίεργο πράγμα αράχνη σκορπιού. Για κάποιο λόγο, ο Sonic ήταν καταδικασμένος να είναι η μπάλα μιας μηχανής φλίπερ. τα βασανιστήρια του ήταν η ψυχαγωγία μας. Ήταν μια παράξενη εμπειρία, βάζοντας τον μικρό άντρα στην κόλαση. Αλλά έχει περάσει πολύ χειρότερα. 

3. Sonic the Hedgehog (1991)

Sega, Sonic Team, M2, Backbone Entertainment, Ancient | Sega Mega Drive, Master System

Πριν από τις ατελείωτες συνέχειες, πριν πρωταγωνιστήσει στη δική του τηλεοπτική εκπομπή κινουμένων σχεδίων, πριν γίνει τρομακτικό τερατώδες ζωντανής δράσης, ο Sonic ήταν ένας χαριτωμένος, απλός σκαντζόχοιρος 16-bit. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η πρώτη περιπέτεια Sonic, το Sonic the Hedgehog του 1991, είναι το GOAT της σειράς. Και για καλό λόγο - το γρήγορο, δημιουργικό παιχνίδι παραμένει, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα. Ακόμα και μετά από όλη την ώρα που η Sega πέρασε προσπαθώντας να βελτιώσει το OG, το Sonic the Hedgehog έχει ακόμα ό, τι θέλετε σε ένα παιχνίδι Sonic, χρυσά δαχτυλίδια και όλα.

2. Sonic Mania (2017)

Headcannon, PagodaWest Games, SEGA of America | Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Με fumbles όπως το Sonic Boom και όλες τις ανθρώπινες φίλες, οι οπαδοί για χρόνια ζητούσαν από τον Sonic να επιστρέψει στις κλασικές του ρίζες. Και η Sega ήρθε τελικά στα αισθήματά της, παραχωρώντας το μπλε θόλωμα στο Headcannon, λαοί γνωστοί για τη δουλειά τους στα Sonic ports. Το Sonic Mania είναι μια γιορτή του ρετρό Sonic. Παρουσίασε νέους κόσμους και στροφές στους παλιούς κόσμους, και έναν τόνο χαρακτήρων με δυνατότητα αναπαραγωγής, μαζί με βαθιές περικοπές όπως οι Mighty the Armadillo και Ray the Flying Squirrel. Το παιχνίδι ήταν μια ανατροπή σε όλη τη διάρκεια, αλλά με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά έφτασε σε αυτό το γλυκό σημείο μεταξύ νοσταλγίας, νέου παιχνιδιού και στιλβωτικής ουσίας. Το Sonic Mania είναι ένας από τους καλύτερους τίτλους στον κατάλογο Sonic και εύκολα ο καλύτερος την τελευταία δεκαετία.

1. Sonic the Hedgehog 2 (1992)

Sega Technical Institute | Sega Genesis

Το Sonic 2 έκανε πολύ σωστά που εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής τίτλος Sonic. Το παιχνίδι είναι γρήγορο, ομαλό και εφευρετικό. Διευρύνθηκε από την πρώτη με όλους τους τρόπους που θα έπρεπε να έχει μια συνέχεια. Επιπλέον αυτά τα επίπεδα μπόνους μας κάνουν ακόμα πιο καυτούς. Το παιχνίδι ενσωματώνει ό, τι έκανε το Sonic ξεχωριστό και πρόσθεσε τόσο πολύ που βλέπουμε ακόμα στη σειρά. Το παιχνίδι εισήγαγε το spin dash και το homing attack, δύο από τις κινήσεις που είναι πιο γνωστές στο Sonic. Ένας δεύτερος παίκτης θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του Tails, ο οποίος είχε άπειρες ζωές και ήταν κάπως αήττητος, αλλά θα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του (εκτός από boss fights) τρώγοντας τη σκόνη του Sonic. Το Sonic 2 είναι πραγματικά αυτό που καθιέρωσε το Sonic ως top παιχνιδί και βοήθησε στη δημιουργία της κληρονομιάς που τον κράτησε στο χάρτη ακόμα και μετά από όλα τα λάθη του.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.