Μια γρήγορη εξήγηση της ιστορίας του Doom.

Published on 12 December 2020 at 16:23

Στις πρώτες στιγμές του reboot του Doom 2016, ο Doom Slayer ξυπνά για να ανακαλύψει το τελευταίο χάος που θα πρέπει να καθαρίσει. Δεν περνάνε ούτε πέντε δευτερόλεπτα  από την ενημέρωση του Samuel Hayden και ο Slayer σπρώχνει την οθόνη στην άκρη, βρίσκει μια καραμπίνα και το συγκρατεί στο ρυθμό της δικής του μουσικής. Είναι μια από τις πιο badass σκηνές στο gaming.
Κανένας δεν θα σας κατηγορούσε για τη σκέψη, "Ω, ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο στόχος μου σε αυτό το παιχνίδι, και περιλαμβάνει κυρίως την εκτέλεση βωμολοχιών σε κάθε δαίμονα που βλέπω." Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το franchise Doom έχει μια ιστορία υφασμένη σε κάθε νέα καταχώρηση και είναι λίγο πιο περίεργη από ό, τι νομίζετε. Η αφήγηση είναι αρκετά περίπλοκη ώστε μια συζήτηση να συνεχίζεται για το πού ορισμένα παιχνίδια πέφτουν στο χρονοδιάγραμμα ή εάν ο πρωταγωνιστής είναι ακόμη και το ίδιο άτομο σε όλη τη διάρκεια.

Εδώ είναι αυτό που μπορεί να έχετε χάσει κατά τη διάρκεια της συνεχούς αναζήτησης για κάρτες και αλυσοπρίονα. Καθίστε και απολαύστε αυτήν την ιστορία για το χαρούμενο αγόρι (χαχαχαχ) που τώρα αποκαλούν Doom Slayer.

Doom (1993)

Η ιστορία ξεκινά στο μακρινό μέλλον. Τα διαστημικά ταξίδια είναι πολύ διαδεδομένα. Ο ήρωας - που, αυτή τη στιγμή, αναφέρεται καλύτερα ως πεζοναύτης (Marine) - είναι, λοιπόν, ένας Marine. Τα πράγματα πάνε στραβά για την καριέρα του φτωχού, ωστόσο επιτίθεται σε έναν ανώτερο αξιωματικό για να διατάξει τους άντρες του να πυροβολήσουν σε αθώους πολίτες. Η USMC στέλνει τον Marine στον Άρη σαν φύλακας ασφαλείας για την United Aerospace Corporation, έναν όμιλο που έχει τα λερωμενά παντού τα χέρια του. Αυτό περιλαμβάνει μυστικά πειράματα σε τεχνολογία  τηλεμεταφοράς στα φεγγάρια του Άρη, στο Phobos και στο Deimos. Τα πειράματα δεν πηγαίνουν καλά ακόμη και στις καλύτερες στιγμές, με τους ανθρώπους που περνούν από τις δύο πύλες εργασίας σε κάθε φεγγάρι να καταστρέφονται σωματικά ή ψυχικά.

Μια μέρα, η κατάσταση χειροτερεύει όταν ο Άρης λαμβάνει μια κλήση κινδύνου από τον Phobos δηλώνοντας, «Κάτι κακό» βγαίνει από τις πύλες ». Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο Deimos απλώς εξαφανίζεται από τον ουρανό. Ο Marine και οι φίλοι του ρίχνουν μια ματιά στον Phobos  Όταν o ασύρματος τελικά σταματάει, ο Marine δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει ένα πιστόλι και να δει τι συμβαίνει .

Ο μακρύς, σκληρός δρόμος για να φύγεις από την κόλαση (DOOM 1993)

Ο Marine βρίσκεται μέσα στη βάση του Phobos. Οι λίγοι άνθρωποι που απομένουν είναι μη λεκτικοί και εχθρικοί, προσπαθώντας να πυροβολήσουν τον πρώην συμπαίκτη τους. Ένα πλήθος δαιμόνων, αηδιαστικών δαιμόνων που τους αρέσει να σας ρίχνουν φωτιά, τους ενώνει. Ακόμα, υπάρχουν αρκετά όπλα που βρίσκονται γύρω από το μέρος για να κάνει τον Marine γρήγορο, ενάντια στους περισσότερους αντιπάλους. 

Τελικά, οο Marine βρίσκει την πύλη που οδηγεί στον Deimos, η οποία (έκπληξη έκπληξη) σέρνεται με δαίμονες, με δαιμονικές εικόνες και περίεργη αρχιτεκτονική. Αφού πολεμούσε μέσα στη βάση Deimos και σκότωσε ένα κακόβουλο Cyberdemon που κάπως συγχωνεύτηκε με ανθρώπινη τεχνολογία, ο Marine ανακαλύπτει την τρομερή αλήθεια: ο Deimos έχει μεταφερθεί στην ίδια την Κόλαση.

Ευτυχώς έχει κάποια εμπειρία δολοφονίας δαιμόνων. Ξεκινάει και πάει να πολεμήσει το άσχημο κορόιδο που σχεδίασε την εισβολή: το Spiderdemon. Αφού άφησε ένα αιματηρό σωρό από έντερα, πόδια και αίματα ο Marine μεταφέρετε μέσω της πύλη πίσω στη Γη και ζει ευτυχισμένα. Αστείο! Η Κόλαση έχει ήδη εισβάλει στη Γη, και δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι νεκροί.

Ένας κόσμος ζωγραφισμένος απο αίμα - Doom 2: Hell on Earth

Με τη Γη να μεταμορφώνεται σε μια κυριολεκτική κόλαση, οι ηγέτες της ανθρωπότητας παίρνουν τη λαμπρή ιδέα να πάρουν ό, τι απομένει από το είδος και να πάνε στο διάστημα.. Ένα αξιοπρεπές σχέδιο, εκτός από το γεγονός ότι οι δαίμονες περιβάλλουν το τελευταίο κοσμοδρόμιο της Γης με ένα φράγμα φωτιάς. Δεν είναι και κάτι για έναν άντρα που έχει ήδη σκοτώσει μια λεγεώνα δαιμόνων για να φτάσει στη Γη ώστε έτσι οι άνθρωποι να καταφέρουν να απογειωθούν στη στρατόσφαιρα.
Λίγο αργότερα, ο Marine λαμβάνει ένα μήνυμα από τους ανθρώπινους ηγέτες δηλώνοντας ότι βρήκαν την πηγή της εισβολής: μια πύλη στην πατρίδα του. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να το κλείσετε από την πλευρά της Γης, ο Marine ταξιδεύει κατευθείαν στην Κόλαση για άλλη μια φορά για να βρει την πηγή όλων: το Icon of Sin. Μετά από πολλούς αγώνες που μπορεί να φανταστεί κανείς, το Icon of Shin καταρρέει. Ο Marine επιστρέφει τελικά στη Γη με τα υπόλοιπα είδη του για να ξεκινήσει η διαδικασία ανοικοδόμησης.

Αντιμετωπίζοντας τη Μητέρα όλων των δαιμόνων - Doom 64

Ο Marine προσπαθεί να ανακάμψει, αλλά, παρά όλες τις δοκιμές και τις θεραπείες, εξακολουθεί να υποφέρει από εφιάλτες. Εν τω μεταξύ, πίσω στον Άρη, το πρόβλημα των δαιμόνων παραμένει, ωθώντας την UAC να καλύψει τον Phobos και Deimos με μεγάλα επίπεδα ακτινοβολίας. Δυστυχώς, η ακτινοβολία έχει μια άσχημη συνήθεια να μπλοκάρει τον εξοπλισμό αισθητήρων της UAC, επιτρέποντας τελικά στην Μητέρα όλων των δαιμόνων να μπει στην διάσταση.
Η Μητέρα ανασταίνει κάθε σφαγμένο τέρας, καθιστώντας τα πιο δυνατά και πιο άσχημα από ποτέ. Ευτυχώς, ο Marine έχει μερικά σοβαρά ψυχικά προβλήματα για να επιλυθεί και αυτό το μικρό περιστατικό και είναι η κάθαρση που χρειάζεται. Αφού σκότωσε τις ορδές δαιμόνων, βρέθηκε πίσω στην κόλαση, πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μητέρα - ένα πρόσωπο που χαίρεται να αδειάσει κάθε πύραυλο που κατέχει.

Σε αυτό το σημείο, γίνεται σαφές ότι οι δαίμονες δεν θα σταματήσουν να έρχονται  εκτός αν κάποιος τους σταματήσει . Αντιμετωπίζοντας αυτό, ο Marine κάνει την απόλυτη θυσία. Κλείνει την πύλη από την πλευρά της κόλασης, παραμένοντας εκεί για να διασφαλίσει ότι κανένας δαίμονας δεν θα φύγει από εκεί για να ξαναπατήσει στη Γη.

Περπατήσε μαζί μου στην κόλαση - Doom (2016)

Σε αυτό το σημείο, η ιστορία και το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο σκοτεινά. Τα επόμενα κατορθώματα του Marine πραγματοποιούνται στην κόλαση, ηχογραφημένα από δαίμονες με επιρροή για κάτι το δραματικό. Ο Marine σκοτώνει αμέσως χωρίς προκαταλήψεις κάτι που διαρκεί για αιώνες στην  κόλασης. Κερδίζει μερικά προνόμια από κάποιον/κάτι  με όνομά Seraphim που του δίνει «τρομερή δύναμη και ταχύτητα». Αυτή η "αναβάθμιση" εξηγεί το πώς ο ήρωάς (λέμε τώρα) μπορεί και σχίζει τους δαίμονες με τα χέρια του αργότερα. Λαμβάνει επίσης κάποιες αναβαθμίσεις για την πανοπλία και τα όπλα και την ικανότητα να «αντλεί δύναμη από τους πεσμένους εχθρούς του», κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί δεν χρειάζεται πλέον κιτ πρώτων βοηθειών.

Το πιο σημαντικό, ο Marine αποκτά έναν νέο σκληρό χαρακτήρα: Doom Slayer. Ωστόσο, μετά από τόσους αιώνες αιματοχυσίας, ο Slayer ήταν υποχρεωμένος να κάνει ένα λάθος: ακολουθεί έναν δαίμονα σε έναν ναό όπου οι ιερείς ρίχνουν αμέσως όλο το ναό στο κεφάλι του. Αυτό τον αποδυναμώνει για αρκετό καιρό, τον χωρίζουν από την στολή του, σφραγίσουν το σώμα του σε σαρκοφάγο και αυτό σηματοδοτήσει  μια προειδοποίηση σε όλη την Κόλαση ότι δεν πρέπει ποτέ να απελευθερωθεί.

Ένας θρύλος αναγεννιέται - Doom (2016)

Κάποια στιγμή στο μέλλον, η UAC, υπό τη νέα διαχείριση ενός cyborg με το όνομα Samuel Hayden. Ο Hayden πραγματοποιεί ερευνητικά ταξίδια για να μελετήσει δαίμονες και αντικείμενα και αξιοποιεί τη δύναμη της κόλασης για να λύσει μια ενεργειακή κρίση στη Γη. Δεν είναι και η πιο λαμπρή ιδέα. Ένα από τα ταξίδια οδηγεί τον Hayden να βρει τη σαρκοφάγο του Doom Slayer και να την φέρει στην εγκατάσταση του στον Άρη.
Δυστυχώς, ένας από τους επιστήμονες του Hayden, η Olivia Pierce, καταλήγει να γίνει υπηρέτριά των δαιμόνων. Ανοίγει μια πύλη, επιτρέποντας στους δαίμονες να πλημμυρίσουν μαζικά, σκοτώνοντας σχεδόν όλους. Στην απελπισία του, ο Hayden ξεσφραγίζει τη σαρκοφάγο του Doom Slayer και προσφέροντας του μια σύντομη "ενημέρωση" για κάτι που δεν χρειάζεται να ακούσει γιατί αυτός ο άντρας ξέρει ακριβώς τι κάνει.

The number of the beast - Doom (2016)

Ο Slayer αναπτύσσει ένα είδος "εργασιακής" σχέσης με τον Hayden με την πάροδο του χρόνου, κάτι που αρκεί για να αποτρέψει την κατάρρευσή του. Ο Hayden εγκαθιστά μια συσκευή στο Slayer, επιτρέποντάς του να ταξιδεύει μπρος-πίσω στην Κόλαση χωρίς να βασίζεται στο δυσάρεστο σύστημα μεταφοράς της. Ωστόσο, δεδομένης της επιλογής μεταξύ ανεκτίμητης επιστημονικής έρευνας και ενός αντικειμένου που του επιτρέπει να διαλύσει περισσότερους δαίμονες, ο Slayer επιλέγει τον τελευταίο.
Αφού φτάσετε στο γραφείο της Pierce, το πλήρες σχέδιο έρχεται στο φως. Ο Pierce ανακάλυψε ένα τεχνούργημα που ονομάζεται Crucible, ένα κυριολεκτικό Hellblade ικανό να απορροφήσει απίστευτες ποσότητες ενέργειας. Αρκετό για να σκοτώσετε λεγεώνες από δαίμονες με μια κίνηση του καρπού ή να ανοίξετε μια μόνιμη πύλη μέσα και έξω από την Κόλαση. Αφού ασχολήθηκε με ένα νέο  βελτιωμένο Cyberdemon και δύο Hell Guards, ο Slayer καταφέρνει να διεκδικήσει τον Crucible για τον εαυτό του.

Αφού χρησιμοποίησε το Crucible για να καταστρέψει τις πηγές ισχύος, διατηρώντας τις πύλες ανοιχτές, ο Slayer επιστρέφει στην κόλαση και αντιμετωπίζει την Pierce, η οποία του δίνει το  μεγάλο βραβείο είναι η μάχη με τον  Spiderdemon. Αφού του παρουσίασε το  BFG 9000, αυτό που θα έπρεπε να είναι το καλωσόρισμα ενός ήρωα δυστυχώς αυτό μετατρέπεται σε προδοσία. Ο Hayden παίρνει το Crucible για να συνεχίσει την έρευνά του και χρησιμοποιεί τον Slayer για να τον μεταφέρει σε μια άγνωστη τοποθεσία, θέτοντας το σκηνικό για το Doom Eternal.

Khan Maykr και η επιστροφή του Icon of Sin - Doom Eternal

Το Doom Eternal λαμβάνει χώρα χρόνια μετά τα γεγονότα του Doom 2016. Ο Doom Slayer επιστρέφει στη Γη για να βρει τον πλανήτη στο έλεος του διεφθαρμένου UAC. Οι δαίμονες έχουν εξαλείψει το 60% του πληθυσμού και τα απομεινάρια της ανθρωπότητας είτε έχουν φύγει είτε ενταχθούν στο ARC, ένα κίνημα αντίστασης.
Για να σταματήσει η δαιμονική εισβολή, ο Doom Slayer πρέπει να βρει και να εξαλείψει τρεις Hell Priest στην υπηρεσία της Khan Maykr, ένα αγγελικό πλάσμα που προσπαθεί να αναστήσει το Icon of Sin και να θυσιάσει την ανθρωπότητα. Καθώς ο Doom Slayer κινείται προς τον στόχο του, ανακαλύπτει την Khan Maykr που είναι σύμμαχος με την κόλαση, προσφέροντας στους δαιμονικούς κόσμους να επιτεθούν σε αντάλλαγμα για ένα μερίδιο της Argent ενέργειας. Αυτή η ενέργεια οι Maykrs την χρειάζονται για να διατηρήσουν τους ανθρώπους και την πατρίδα τους και συλλέγεται με τη μαζική θυσία των ανθρώπινων ψυχών.

Αφού εξαλείφει τους Hell Priests, ο Slayer ταξιδεύει στο Urdark, τη διάσταση της Maykr και διακόπτει την τελετή αφύπνισης του Icon of Sin Απελευθερωμένος από τον έλεγχο της Khan Maykr, το Icon of Sin μεταφέρεte στη Γη. Ο Slayer παλεύει και νικά την Khan Maykr πριν επιστρέψει στη Γη για να αντιμετωπίσει το Icon of Sin σε έναν τελικό boss fight.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.