10 παιχνίδια Ninja Gaiden από το καλύτερο στο χειρότερο

Published on 13 December 2020 at 12:50

Η σειρά Ninja Gaiden έχει δει πολλές διαφορετικές καταχωρήσεις που εκτείνονται σε διαφορετικά συστήματα, είδη και γενιές. Ενώ η σειρά είναι φαινομενικά νεκρή σε αυτό το σημείο, οι συνεισφορές της στα είδη hack και slash και action platformer πρέπει να επικροτηθούν καθώς εξακολουθούν να τρέχουν μέσα από τις φλέβες πολλών παιχνιδιών .

Αν και το Nioh μπορεί να θεωρηθεί ως πνευματικός διάδοχος της σειράς, θα ήταν ωραίο να δούμε μια άλλη περιπέτεια με τον Ryu Hayabusa και την προσπάθειά του να εκδικηθεί τον πατέρα του. Εδώ είναι 10 από τα καλύτερα παιχνίδια Ninja Gaiden που κατατάσσονται από το χειρότερο στο καλύτερο.

10.Ninja Gaiden 3 (2012)

Team Ninja |PlayStation 3Xbox 360

Τα πρώτα δύο παιχνίδια του Reboot του Ninja Gaiden που ξεκίνησαν στο αρχικό Xbox ήταν πολύ καλά δεκτά. Η Tecmo δημιούργησε μοναδικά hack και slashers που εμπνεύστηκαν από το Devil May Cry και τα αυθεντικά και πολύ σκληρά παιχνίδια απο το N.E.S.για να φτιάξουν κάτι δικό τους.
Όταν ανακοινώθηκε το τρίτο παιχνίδι στη σειρά πολλοί ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Όπως και το αρχικό παιχνίδι στο N.E.S. προσπάθησε να βασίζεται στην ιστορία αλλά δυστυχώς απέτυχε. Η μάχη ήταν επίσης πολύ ρηχή σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια, οπότε είχε γενικά κακές κριτικές.

9.Yaiba: Ninja Gaiden Z (2014)

Spark Unlimited,Tecmo Koei | Xbox 360,Playstation 3,Pc

Το  Yaiba: Ninja Gaiden Z έχει ένα πολύ μοναδικό οπτικό στυλ, χρησιμοποιώντας πολύ χρώμα σε έναν κόσμο γεμάτο με σκιά που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει. Ξεχειλίζει απο στιλ καθώς διαλύετε τους εχθρούς καθώς και από περίεργες γωνίες της κάμερας που ξεπερνούν την οθόνη. Ενάντια στο έντονα χρωματισμένο αίμα, η μεγάλη χρήση του χρώματος γίνεται ακόμη πιο εμφανής.

Παίζετε ως Yaiba του οποίου πρωταρχικός στόχος του παιχνιδιού είναι να αναλάβετε τον Ryu Hayabusa, τον συνηθισμένο πρωταγωνιστή της σειράς. Ενώ το παιχνίδι είναι γρήγορο και χάνει το βάθος και το ¨γυάλισμα¨ που είχαν τα δύο πρώτα παιχνίδια Ninja Gaiden reboot.

8.Ninja Gaiden (1988)

Tecmo | Arcade

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η σειρά ξεκίνησε στο N.E.S., το Ninja Gaiden ξεκίνησε στην πραγματικότητα σαν beat ‘em up.
Αν και ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι εμφανίστηκε στο Nintendo Entertainment System, το αρχικό παιχνίδι μεταφέρθηκε στα Commodore 64, ZX Spectrum, Amiga, Atari ST και Amstrad CP. Προστέθηκε επίσης ως μπόνους στο Ninja Gaiden Black για το αρχικό Xbox και προστέθηκε στην Virtual Console για Nintendo Wii.

7.Ninja Gaiden: Dragon Sword (2008)

Team Ninja,Tecmo,Ubisoft | Nintendo DS

Το Ninja Gaiden: Dragon Sword κυκλοφόρησε για το Nintendo DS και θυμίζει τα παιχνίδια του Ninja Gaiden reboot που κυκλοφόρησαν για το Xbox και το Xbox 360. Πραγματοποιείται χρονολογικά μεταξύ των δύο πρώτων παιχνιδιών Ninja Gaiden (reboot) αλλά με πολύ λιγότερo gore από τις άλλες συμμετοχές όπως.Η Nintendo φοβόταν ακόμη ότι είχε βία στις κονσόλες τους εκείνη την εποχή. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια DS, στο Ninja Gaiden: Dragon Sword γέρνετε το DS στο πλάι όταν παίζετε, παρόμοια με παιχνίδια όπως το Hotel Dusk: Room 215 και το Brain Age.

6.Ninja Gaiden Shadow (1991)

Natsume,Tecmo| Game Boy

Το Ninja Gaiden Shadow είναι ένα side-scrolling action-platformer που κυκλοφόρησε το 1991 η Tecmo για το Game Boy και είναι ένα prequel στην τριλογία Ninja Gaiden για το N.E.S. Παίζει ακριβώς όπως η τριλογία είναι ένα prequel, αλλά υπάρχει μόνο ένα ninjitsu powerup, flame wheel αντίθετα με την την τριλογία του NES που έχει πολλά. Ο Ryu δεν μπορεί επίσης να προσκολληθεί σε τοίχους και πλατφόρμες, αν και μπορεί να κολλήσει σε στύλους και να κρέμεται από κάτω όπως στο Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom. Σε αντίθεση με την τριλογία του NES, στο Ninja Gaiden Shadow Ryu έχει ένα γάντζο που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να το κολλήσει σε σκληρούς πόλους.

5.Ninja Gaiden II: The Dark Sword Of Chaos (1990)

Tecmo | NESSNESMS-DOSAmiga

Το πρώτο Ninja Gaiden για το N.E.S. ήταν μια τεράστια επιτυχία για την Tecmo. Προστέθηκε στο Ninja Gaiden II: Το Dark Sword of Chaos είχε την ικανότητα να ανέβαινει πάνω και κάτω στους τοίχους και τις σκάλες, καθώς και να επιτίθεται κατά την αναρρίχηση σε τοίχους με "Power Boosting Items". Επίσης, προστέθηκαν περιβαλλοντικοί κίνδυνοι π.χ.στο δεύτερο στάδιο, ο άνεμος φυσάει και θα πρέπει να κάνετε τα κατάλληλα χρονικά άλματα για να το πετύχετε, προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο για να περάσετε από το ήδη δύσκολο στάδιο.

4.Ninja Gaiden 2

Team Ninja,Microsoft | Xbox 360,Playstation 3

Το Ninja Gaiden reboot ήταν ένα από τα παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις στο αρχικό Xbox και έγινε πολύ καλά δεκτό, οπότε η συνέχεια του ήταν αναπόφευκτη. Μετά από μια μακρά αναμονή το Ninja Gaiden επέστρεψε για το Xbox 360 που ονομάζεται απλά Ninja Gaiden 2. Το Ninja Gaiden 2 πήρε το παιχνίδι που δημιουργήθηκε στο πρωτότυπο και πρόσθεσε νέα στοιχεία  όπως να κόβετε τα χέρια και τα πόδια των εχθρών, και αυτοι  θα συνεχίσουν να επιτίθενται ακόμη μέχρι να κόψετε το κεφάλι τους ή να κάνετε το τελικό χτύπημα. Επίσης περιλαμβανόταν μια πιο δύσκολη λειτουργία που θα παρείχε ένα κόκκινο κοστούμι μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

3.Ninja Gaiden III: The Ancient Ship Of Doom (1991)

Tecmo | NESAtari LynxSuper NES

To Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom είναι το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του N.E.S. Στο Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom προστέθηκε η ικανότητα να κολλατε σε εναέριους σωλήνες και πλατφόρμες, καθώς και τη δυνατότητα αναβάθμισης του σπαθιού σας, ώστε να έχει ένα ευρύτερο φάσμα και να προκαλεί περισσότερες ζημιές, παρόμοια με το πώς αναβαθμίζετε το μαστίγιο σας στα κλασικά παιχνίδια Castlevania. Το Ninja Gaiden III: Το Ancient Ship of Doom κυκλοφόρησε μαζί με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του N.E.S. Ninja Gaiden σε μια συλλογή για το Super Nintendo που ονομάζεται Ninja Gaiden Trilogy με ενημερωμένα γραφικά.

2.Ninja Gaiden ( 2004)

Team Ninja,Tecmo | Xbox,PlayStation 3,PlayStation Vita

Ενώ η τριλογία του N.E.S. Ninja Gaiden ήταν απίστευτα επιτυχημένη σε ένα υπέροχο σύνολο παιχνιδιών, η σειρά πήγε δύο γενιές χωρίς μια νέα κυκλοφορία. Μετά από μια μακρά αναμονή, δόθηκε στους θαυμαστές μια νέα καταχώρηση που άφησε το 2D στυλ πλατφόρμας που η σειρά ήταν γνωστή και δημιούργησε ένα δύσκολο 3D παιχνίδι hack και slash που αισθάνεται σαν Dark Souls αναμεμειγμένο με το Devil May Cry
Το Ninja Gaiden κυκλοφόρησε ξανά ως Ninja Gaiden Black, το οποίο πρόσθεσε " τα hurricane packs " με δυνατότητα λήψης που κυκλοφόρησαν για το αρχικό παιχνίδι, καθώς και διαφορετικές δυσκολίες, νέους εχθρούς και πολλά άλλα.

1 Ninja Gaiden (1988)

Tecmo | NES

Πίσω στις μέρες του N.E.S. αντί να προσπαθήσουμε να συμπιέσουμε τα παιχνίδια arcade στο σύστημα και να χάσουμε την ποιότητα της διαδικασίας, δημιουργήθηκαν εντελώς νέα παιχνίδια που συμπληρώναν τέλεια τις δυνατότητες του συστήματος. Εξαιτίας αυτού, το Ninja Gaiden, το οποίο ήταν ένα beat ‘em up στα arcade, μεταφέρθηκε στο σπίτι ως πλατφόρμα δράσης. Το μόνο που διατηρήθηκε από το πρωτότυπο arcade είναι η εξαιρετική δυσκολία. Το Ninja Gaiden είναι ένα τέλειο παράδειγμα σχεδιασμού παιχνιδιού, παρέχοντας απίστευτα δύσκολο gameplay, ενώ διδάσκοντας αργά τον παίκτη μέσω αυτού του παιχνιδιού για να κατακτήσει τα επόμενα επίπεδα.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.