10 τίτλοι που αξίζει να παίξετε πριν έρθει το Diablo IV.

Published on 28 January 2021 at 12:27

To Diablo IV ανακοινώθηκε επίσημα το Νοέμβριο του 2019 ότι βρίσκεται προς ανάπτυξη. Έχουν ειπωθεί πολλές ημερομηνίες κυκλοφορίας καμία φυσικά δεν είναι επίσημη από τους προγραμματιστές Blizzard ακόμα, αλλά πολλοί οπαδοί προβλέπουν για μια κυκλοφορία μέσα στο 2021 για υπολογιστή και, ενδεχομένως, για τις next-gen κονσόλες. Υπόσχεται να είναι η πιο φιλόδοξη και μεγαλύτερη συμμετοχή στη σειρά.

Tο πρώτο Diablo κυκλοφόρησε το 1997, και ορίζεται ως ένα είδος ισομετρικού παιχνιδιού δράσης-RPG hack-and-slash και κάθε παρόμοιο παιχνίδι που κυκλοφόρησε από εκεί και πέρα, έχει αναφερθεί ως κλώνος του. Και οι τρεις καταχωρήσεις της σειράς μέχρι στιγμής έχουν πουλήσει πάνω από 24 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το παιχνίδι είναι το σύμπαν που έχει επεκταθεί μέσα από παιχνίδια, μυθιστορήματα και κόμικς.
Με το Diablo IV να είναι μερικά χρόνια/μήνες μακριά μας η αναμονή για τους οπαδούς θα είναι βασανιστική οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 παρόμοια παιχνίδια που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέχρι τότε.

10.Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Κυκλοφόρησε το 2019 για το Nintendo Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order είναι τόσο μια συνέχεια όσο και ένα reboot για την ισομετρική σειρά RPG/ δράσης. Το Black Order δεν είναι η συνέχιση των δύο παιχνιδιών που προηγήθηκαν, αλλά η αρχή μιας νέας ιστορίας σε ένα διαφορετικό σύμπαν.

Ωστόσο, ακόμη και αν είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι που εμπνέεται από το Marvel Cinematic Universe, το gameplay και οι μηχανισμοί του, παραμένουν άθικτοι. Αναπτύχθηκε από Koei Tecmo Team Ninja η ομάδα που δημιούργησε το Nioh.Το The Black Order είναι πολύ ταχύτερο και ομαλότερο από τους προκατόχους του. Υπάρχουν πολλοί υπέρηρωες Marvel για να ξεκλειδώσετε με ένα βαθύ δέντρο δεξιοτήτων για την αναβάθμιση του χαρακτήρα σας.

9.Baldur’s Gate: Dark Alliance Series

Το Baldur’s Gate: Dark Alliance και Baldur’s Gate: Dark Alliance II κυκλοφόρησαν πίσω στο μακρινό 2001 και το 2004 αντίστοιχα. Είναι και αυτά ισομετρικά παιχνίδια δράσης-RPG hack-and-slash για το PlayStation 2 και Xbox και spin-offs για το Baldur’s Gate που ήταν διαθέσιμο μόνο στον υπολογιστή εκείνη τη χρονική στιγμή.

Ακριβώς όπως τα ξαδέλφια στο PC του, το Dark Alliance βασίζεται στο ξεχασμένο( για κάποιους) σύμπαν Dungeons και Dragons. Το πρώτο παιχνίδι επέτρεψε στους παίκτες να επιλέξουν ανάμεσα σε human archer, elven sorceress, dwarven fighter. Το Dark Alliance ΙΙ πρόσθεσε νέες τάξεις, όπως human barbarian, drow monk, moon-elf necromancer, dwarven rogue, και human cleric Ένας πνευματικός διάδοχος της σειράς έχει ανακοινωθεί από την Tuque Games για κυκλοφορία μέσα στο 2021.Μια Beta έκδοση θα έκανε την εμφάνιση του μέχρι το τέλος του 2020.

8.Shadows:Awakening

Κυκλοφόρησε το 2018 για υπολογιστή,PlayStation 4 και Xbox One.Το Shadows: Awakening είναι ένα action-RPG που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Kalypsso MEDIA. Είναι ένας hack and slash κλώνος του Diablo με αρκετά και  πολύ ωραία mechanics για να το κρατήσει μοναδικό.

Οι παίκτες πρέπει να εξερευνήσουν ένα παράλληλο σύμπαν και μπορούν να αλλάζουν μεταξύ  Realm Shadow και του πραγματικού κόσμου για να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν περισσότερα μυστικά. Υπάρχει μια επιλογή από τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες με τις δικές τους διαφορετικές ιστορίες. Επιπλέον, αυτοί οι χαρακτήρες μπορούν να απορροφήσουν τις ψυχές των 14 χαρακτήρων και χωρίς μεταξύ τους  εναλλαγή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

7.Sacred 2: Fallen Angel

Κυκλοφόρησε το 2008 για PC και το 2009 για το PlayStation 3 και Xbox 360. Εκτός από τους παρόμοιους μηχανισμούς με τη σειρά Diablo, το Sacred 2 λαμβάνει χώρα σε ένα μαζικό και ποικίλο ανοιχτό κόσμο που εκτείνεται σε 22 τετραγωνικά μίλια.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από επτά κατηγορίες, όπως Seraphim, undead Shadow Warrior, high elf mage, Dryad, Temple Guardian, Inquisitor και Dragon Mage. Επιπλέον, υπάρχουν δύο διαδρομές για να ακολουθήσετε το φως και το σκοτάδι, ανάλογα με το χαρακτήρα που επιλέγεται και τις επιλογές που θα κάνετε.

6. The Incredible Adventures of Van Helsing Series

The Incredible Adventures Of Van Helsing Series βασίζεται στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Bram Stoker στο ομώνυμο βιβλίο του Dracula.Κυκλοφόρησε για υπολογιστή, Xbox One το 2015 και για PlayStation 4 το 2017.

Οι παίκτες παίρνουν στον έλεγχο τους τον γιο του Abraham Van Helsing το γνωστό σε όλους μας κυνηγό βαμπίρ αλλά και εχθρό του Κόμη Δράκουλα όπου είναι φυσικά φυσικά η Νέμεσης του. Υπάρχουν τρία παιχνίδια στη σειρά, αλλά το δεύτερο παιχνίδι είναι που έχει τα καλύτερα perks και πιο ωραίες κατηγορίες χαρακτήρων.

5.Grim Dawn

Το Grim Dawn κυκλοφόρησε για Pc το 2016 και αναπτύχθηκε από την Crate Entertainment. Το action-RPG κατάφερε να κυκλοφορήσει μέσω της χρηματοδότησης Kickstarter. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την in game engine του Titan Quest και δημιούργησε μια γοτθική/βικτοριανή ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι προσφέρει στους παίκτες έξι διαφορετικές κατηγορίες, Soldier, Demolitionist, Occultist, Nightblade, Arcanist, και Shaman. Οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν τους χαρακτήρες τους, δημιουργώντας δύο κλάσεις έχουν πολλές δεξιότητες για να παίξει. Οι «οπαδοί» του Looting θα βρούνε πολλά να αγαπήσουν γιατί υπάρχει μια σχεδόν ατελείωτη ποσότητα για τη συλλογή, χρήση ή πώληση.

4.Path of Exile

Το Path of Exile κυκλοφόρησε στον υπολογιστή το 2013 για Xbox One το 2017, και PlayStation4 το 2019. Είναι ένα action-RPG με ένα μοντέλο free to play. Σε αντίθεση με άλλα free-to-play παιχνίδια το Path of Exile δεν είναι «pay to win» για να πάρεις κάποια cosmetics.

Υπάρχουν έξι κατηγορίες χαρακτήρων με μοναδικές ικανότητες για να διαλέξετε από Ranger, Marauder, Dualist, Templar, Witch, Shadow. Το μεγαλύτερο ατού του Path of Exile είναι ότι είναι γεμάτο με αρκετό περιεχόμενο αλλά και ότι είναι δωρεάν.

3.Vikings: Wolves Of Midgard

Το Vikings: Wolves of Midgard κυκλοφόρησε για PlayStation 4, Xbox One, και PC το 2017. Είναι ένας κλώνος Diablo βασισμένο στην Norse μυθολογία  και με μια ρύθμιση που επιτρέπει στους παίκτες να προσαρμόσει τους χαρακτήρες τους όπως ακριβώς θέλει. Μπορεί να παιχτεί ως single-player ,σαν online multiplayer or local co-op. Δεν είναι σαν ένα τυπικό παιχνίδι Diablo, αλλά το campaign του μπορεί να επαναληφθεί ξανά και η ιστορία ποικίλλει ανάλογα με το χαρακτήρα και το φύλο που επιλέγει.

2.Torchlight II

Το Torchlight II κυκλοφόρησε στον υπολογιστή 2012 και PlayStation 4 και στο Xbox One το 2015. Αναπτύχθηκε από Runic games που αποτελείται από τους πρώην δημιουργούς του Diablo, Max και Erich Schaefer.

Με τους Schaefer στο τιμόνι το Torchlight II είναι τόσο κοντά στο Diablo, όσο μπορείτε να φανταστείτε. Η συνέχεια προσέφερε αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής ενός co-op multiplayer.Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες για να διαλέξετε σαν Engineer, Outlander, Berserker και Embermage.

1.Titan Quest

Αρχικά κυκλοφόρησε για υπολογιστή το 2006 και έγινε remastered για PlayStation 4, Xbox One, και το Nintendo Switch το 2017. Είναι ένα top-down action-RPG παρόμοια με τη σειρά Diablo με περιβάλλον που βασίζεται γύρω από την ελληνική, αιγυπτιακή και κινεζική μυθολογία.

Το Titan Quest μπορείτε να το απολαύσετε σαν single player ή σε multiplayer co-op. Οι παίκτες δημιουργούν και αναπτύσσουν τις δικές τους κατηγορίες ηρώων και skill stats που θα τους ταιριάζει.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.