Απίστευτα σπάνια Sega Arcade καμπίνα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε χωράφι!

Published on 23 February 2021 at 19:17

 

Το R360 της Sega ήταν ίσως το πιο επιβλητικό δείγμα arcade καμπίνας. Πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τέλη του 1990 κι ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε στον υπόλοιπο κόσμο.
Από αυτή την πρωτοποριακή για την εποχή της καμπίνα κυκλοφόρησαν μόνο 200 κομμάτια και υποστήριζε μόνο δύο παιχνίδια¨: το G-LOC: Air Battle το 1990 και το Wing War το 1994.

Ένα απ'τα 200 αυτά κομμάτια βρίσκεται σήμερα εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση, στην Ιρλανδία σε ένα χωράφι κάπου βόρεια του Belfast.

Ο Lee Peters, μέλος μιας ομάδας Facebook αφιερωμένου στο R360, βρήκε την καμπίνα το 2020, αλλά μόλις πρόσφατα επέστρεψε για μια δεύτερη ματιά και το φωτογράφισε. Ήταν προφανώς η ατραξιόν ενός κοντινού "ουφάδικου", πριν μετακινηθεί στο αγρόκτημα για αποθήκευση από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να σώζονται πολλά. Μετά από τόσα χρόνια έκθεσης σε καιρικές συνθήκες λογικά όποιο ηλεκτρονικό μέρος ή καλωδίωση θα έχουν καταστραφεί πλήρως. Όχι απίθανο όμως,  αν κάποιος κατάφερνε να αφαιρέσει το πλαίσιο, θα μπορούσε τουλάχιστον να αποκαταστήσει τη δομή της καμπίνας πριν ξεκινήσει ένα απαιτητικό και εντυπωσιακό σχέδιο αποκατάστασης.

by Vale


«   »

Add comment

Comments

splitscreen
10 months ago

αλήθειά υπήρξε τέτοια ομορφιά;;;;