Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του '80 στο 2021

Published on 6 April 2021 at 23:07

Η δεκαετία του '80 άνθισε τις κονσόλες, οι οποίες συνυπήρχαν με τις μεγάλες παραγωγές που ο καθένας θα μπορούσε να απολαύσει στα arcade. Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τότε και, αντί να χάσουμε τα σημαντικότερα έργα της εποχής, έχουμε όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να παίξουμε ξανά αυτούς τους τίτλους. Σήμερα, με αυτή την έννοια, σας φέρνουμε τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του '80 που μπορείτε να παίξετε στο Xbox Series X|S ή στο Xbox One. Και γνωρίζετε ότι το Xbox είναι το τέλειο οικοσύστημα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Παρακάτω θα βρείτε αρκετές συλλογές από έπη από τη δεκαετία του '80 που έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια με διάφορες βελτιώσεις και που θα σας επιτρέψουν να ξαναζήσετε αυτές τις περιπέτειες από τις προηγούμενες εποχές. Ως κομμάτι μπόνους, το τελευταίο από τα βιντεοπαιχνίδια που προτείνουμε σήμερα είναι μια νέα έκδοση ενός από τα μεγάλα κλασικά στην ιστορία του ηλεκτρονικού ελεύθερου χρόνου, το οποίο έχει φτάσει σε τεράστια δημοτικότητα από την κυκλοφορία του.

Contra Anniversary Collection

Ο βασιλιάς του run & gun Contra, είχε μια λαμπρή τροχιά για πολλά χρόνια. Αν και τώρα ένα άλλο από αυτά τα έπη Konami που φαίνεται να έχει ανατεθεί στο παρασκήνιο, εξακολουθούμε να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Contra Anniversary Collection, μια συλλογή που περιλαμβάνει τους ακόλουθους τίτλους franchise: Contra (arcade), Super Contra, Contra (JP), Contra (NA), Super C, Contra III: The Alien Wars, Operation C, Contra Hard Corps, Super Probotector Alien Rebels and Probotector. Εκτός από αυτή την ποικιλία παιχνιδιών, η Contra Anniversary Collection περιλαμβάνει επίσης σκίτσα και έγγραφα, το επίσημο χρονοδιάγραμμα και μια αποκλειστική συνέντευξη με τους διευθυντές σειράς.

Street Fighter 30Th Anniversary Collection

Η επιτυχία του Street Fighter κατάφερε να φτάσει μέχρι σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το franchise Capcom άρχισε να ξεχωρίζει τη δεκαετία του 1980 με αμέτρητους τίτλους μάχης που σημάδεψαν μια εποχή. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει: Street Fighter, Street Fighter II: The World Warrior, Street Fighter II: Champion Edition, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Street Fighter II: The New Challengers, Super Street Fighter II Turbo, Street Fighter Alpha: Warrior's Dream, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter III: New Generation, Street Fighter III: 2Nd Impact and Street Fighter III: 3rd strike. Μια τεράστια συλλογή για αμέτρητες ώρες διασκέδασης.

SNK 40Th Anniversary Collection

Μία από τις μακροβιότερες εταιρείες στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, η SNK, κατάφερε να διατηρήσει με την πάροδο του χρόνου τον έντονο ρετρό χαρακτήρα της. Με θεαματική γνώση των arcade. Ο Shin Nihon Kikaku εγκαινίασε τη φανταστική συλλογή SNK 40ης επετείου στο Xbox το 2019, η οποία περιλαμβάνει έως και 25 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων τOzma Wars, Sasuke vs Commander, Fantasy, Vanguard, Munch Mobile, Alpha Mission, TNK III, Athena, Ikari Warriors, Victory Road, Bermuda Triangle, Guerrilla War, Psycho Soldier, Time Soldiers, World Wars, Chopper I, Prisoners of War, Paddle Mania, Baseball Stars, Beast Busters, Ikari III: The Rescue, Prehistoric Isle, Search and Rescue, Street Smart and Crystalis.

Castlevania Anniversary

Και επιστρέφουμε στην Konami και σε ένα άλλο από αυτά τα μυθικά προνόμια που η ιαπωνική εταιρεία δυστυχώς βάζει στην άκρη. Μιλάμε για τo Castlevania ένα από αυτά τα έπη που όλοι πρέπει να παίξουν. Επίσης, το 2019 έφτασε στο Xbox για να δώσει την ευκαιρία στους νεοεισερχόμενους ή τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς να επισκεφθούν αυτά τα έργα που πρέπει να δουν. Αν και μόνο οι τρεις πρώτοι είναι από τη δεκαετία του '80, όλοι αξίζουν την προσοχή σας. Αυτό περιλαμβάνει: Castlevania, Castlevania II Simon's Quest, Castlevania III Dracula's Curse, Super Castlevania IV, Castlevania The Adventure, Castlevania II Belmont's Revenge, Castlevania Bloodlines, Kid Dracula and History of Castlevania – Book of the Crescent Moon.

Rare Replay

Και πήγαμε από μια θρυλική ιαπωνική εταιρεία σε μία από τις πιο σχετικές βρετανικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. Αυτή είναι η Rare, το οποίο το 2015 μας ευχαρίστησε με το Rare Replay  που σήμερα ασχολείται μαζί μας και περιλαμβάνει συνολικά 30 παιχνίδια που κυμαίνονται από το 1983 έως το 2008. Αυτοί είναι οι τίτλοι της δεκαετίας του '80: Jetpac, Lunar Jetman, Atic Atac, Sabre Wulf, Underwurlde, Knight Lore, Gunfright, Slalom, R.C. Pro-Am and Cobra Triangle. And these are the other games included: Snake Rattle 'n' Roll, Solar Jetman, Digger T. Rock, Battletoads, A.C. Pro-Am II, Battletoads Arcade, Killer Instinct Gold, Blast Corps, Banjo-Kazooie, Jet Force Gemini, Perfect Dark Remaster, Banjo-Tooie, Conker's Bad Fur Day, Grabbed by the Ghoulies, Kameo, Perfect Dark Zero, Viva Piñata, Jetpac Refuelled, Viva Piñata: Trouble in Paradise and Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts.

Tetris Effect: Connected

Το πιο δημοφιλές και γνωστό βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών γεννήθηκε το 1984 στη Ρωσία από τον Alexei Pázhitnov και σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του παραμένει μια επιτυχία χάρη στις νέες εκδόσεις. Ως κομμάτι μπόνους, σήμερα μιλάμε για το Tetris Effect: Connected, το οποίο έφτασε στο Xbox πέρυσι το 2020. Είναι μια σύγχρονη έκδοση του κλασικού Tetris που φέρνει μαζί του συνεργατικούς και ανταγωνιστικούς τρόπους τόσο τοπικούς όσο και διαδικτυακούς, που δίνει μια νέα ζωή σε ένα κλασικό που δεν πεθαίνει ποτέ. Ζήτω ο Βασιλιάς!!!.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.