Narita Boy: Μία ευχάριστη έκπληξη από το παρελθόν.

Published on 28 April 2021 at 21:01

Το Narita Boy, το πρώτο παιχνίδι από το Studio Koba, είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι δράσης-περιπέτειας με καρδιά από την δεκαετίας του '80 . Αποστολή σας να μπείτε στο Ψηφιακό Βασίλειο και να νικήσετε τον κακόβουλο HIM και τα Hackernauts με το ριζοσπαστικό Techno-Sword σας.

Στην επιφάνεια του το Narita Boy εμφανίζεται σαν μια ερωτική επιστολή πίσω στη δεκαετία του '80. Τα λαμπερά φώτα νέον θυμίζουν την αρχική ταινία Tron και παράλληλα νομίζεις ότι ανήκει σε μια χαμένη ταινία του John Carpenter. Το Studio Koba έχει δημιουργήσει μια σύντομη αλλά γλυκιά περιπέτεια που στηρίζεται στη νοσταλγία, προσθέτοντας επίσης νέο βάθος σε μια παραδοσιακά campy αισθητική. Ενώ ο τίτλος έχει κάποια μικρά ζητήματα παιχνιδιού, δεν σταμάτησε ποτέ να με εκπλήσσει με τον κόσμο και τους χαρακτήρες του.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ιστορία του Narita Boy είναι απλή στην αρχή. O Lionel Pearl, επίσης γνωστός ως The Creator, είναι προγραμματιστής υπολογιστών με τολμηρές ιδέες για το μέλλον της τεχνολογίας. Ενώ εργάζεται μακριά στο αριστούργημά του, ένα από τα προγράμματα που ονομάζεται HIM αποκτά αισθήσεις και επιτίθεται στον Δημιουργό, σβήνοντας όλες τις αναμνήσεις του. Ο Lionel κοιτάζει τώρα την οθόνη του υπολογιστή του, αγνοώντας τον κίνδυνο που υπάρχει μέσα στο παιχνίδι του.

Ο ήρωας μας βρίσκεται αλλού όμως. Στο κρεβάτι του! Ξυπνάει από τη λάμψη της οθόνης του και ξαφνικά απορροφιέται στην οθόνη και βρίσκεται στο The Digital Kingdom. Τα άλλα προγράμματα που βρίσκονται μέσα στο λογισμικό σας κάλεσαν να νικήσετε τον HIM και να σώσετε τον κόσμο. Εναπόκειται τώρα σε εσάς να βρείτε και να επαναφέρετε τις 13 χαμένες αναμνήσεις του Δημιουργού. 

Η ανακάλυψη των χαμένων αναμνήσεων του Lionel Pearl είναι απίστευτα ικανοποιητική. Βρήκα την κύρια αφήγηση να είναι τόσο άγρια όσο και ευχάριστη. Δυστυχώς, κατάλαβα το τέλος περίπου στα μισά του δρόμου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εμπειρία και τη γοητεία μου με αυτόν τον κόσμο.

Ενώ η γενική αφήγηση ήταν καλή, ήμουν πιο ενθουσιασμένος από τις μικρότερες ιστορίες που κρύβονται μέσα στο Ψηφιακό Βασίλειο. Οι χαρακτήρες στο Narita Boy μου θύμισαν εκείνους στο Nier: Automata όταν το έπαιξα. Και τα δύο διαθέτουν μη-ανθρώπινα NPC όπως ρομπότ, ή σε αυτήν την περίπτωση, προγράμματα. Αλλά αυτοί οι χαρακτήρες έχουν εκπληκτικό βάθος και συναισθήματα. Ειδα έναν μπάρμαν που έκλαιγε και ανησυχούσε πολύ για τον χαμένο αδερφό του  για παράδειγμα. Αυτοί οι χαρακτήρες αγωνίζονται με τα ήθη, τη θρησκεία και οτιδήποτε άλλο αντιμετωπίζουν φυσικά οι άνθρωποι. Μου άρεσε πολύ να πηγαίνω από περιοχή σε περιοχή και να συναντώ αυτούς τους μοναδικούς χαρακτήρες.

GAMEPLAY - ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ CARTRIDGE 

Καθώς η αρχική σκηνή τελειώνει έχουμε την ευκαιρία να ελέγξουμε τον ήρωά μας. Η πρώτη ώρα αποδείχθηκε η πιο δύσκολη για μένα, καθώς δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στο χαρακτήρα. Ο ήρωάς μας είναι λίγο πιο αιωρούμενος από άλλους platform χαρακτήρες ς όπως ο Mario ή ο Donkey Kong. Αυτό με οδήγησε να υποτιμώ συνεχώς την ικανότητά μου να πηδάω και να πέφτω στo κενό μεταξύ των πλατφορμών. Ευτυχώς, οι χρόνοι φόρτωσης και ο χειρισμός ήταν αρκετά αξιοπρεπείς για να μην μείνω απογοητευμένος. Όταν κατάλαβα τελικά πώς να ελέγξω τον πρωταγωνιστή μας, το να ανακαλύψω πού να πάμε στη συνέχεια παρέμεινε ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας με κάποια απαραίτητα πισωγυρίσματα σε περιοχές το Narita Boy δεν παρέχει ποτέ χάρτη για τον παίκτη. Είχα στιγμές κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μου όταν πήγα σε ένα δωμάτιο που μου ζήτησε να επιστρέψω με ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Όταν ανακάλυψα τελικά αυτό το αντικείμενο, η ιδέα της άσκοπης αναζήτησης για αυτό το δωμάτιο και πάλι φαινόταν πολύ τρομακτική. Ήμουν επίσης απογοητευμένος που όταν τελικά πήρα την πρωτοβουλία να επιστρέψω και να αναζητήσω χαμένα συλλεκτικά αντικείμενα, οι περισσότερες περιοχές είχαν μπλοκαριστεί μετά το boss fights.

H ΜΑΧΗ

Ξεκινάτε με το Techno-Sword, το μοναδικό όπλο που μπορεί να νικήσει τον HIM και τους υπαλλήλους του. Καθώς προχωράτε, θα ξεκλειδώσετε νέες δεξιότητες και ικανότητες, η καθεμία δημιουργεί περισσότερες δυνατότητες ενώ παλεύτε και εξερευνάτε. Οι γνωστές τεχνικές όπως το shoulder bash και το thrust βοήθησαν τελικά στην ανακούφιση ορισμένων ζητημάτων μου. Οι εχθροί είναι καλά σχεδιασμένοι και διασκεδαστικοί όταν τους πολεμάς. Το Narita Boy έχει επίσης μια εντυπωσιακή γκάμα αντιπάλων για να πολεμήσετε. Όταν νόμιζα ότι είχα καταφέρει να κερδίσω έναν, ένας νέος αντίπαλος έρχονταν στο δρόμο μου, οπότε ποτέ δεν ένιωθα πολύ ασφαλής. Υπήρχαν όμως ορισμένα σημεία όπου πρέπει να αντιμετωπίζετε ορδές τεράτων. Τότε ένιωσα συγκλονισμένος από τον αριθμό των χαρακτήρων και των εφέ που εμφανίζονται στην οθόνη.

ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΑ 

Το Studio Koba δημιούργησε έναν εκπληκτικό κόσμο. Μπορεί να μετατοπιστεί από μια πόλη που έχει βρεθεί σε νέους σε μια μινιμαλιστική ασπρόμαυρη αναδρομή. Υπήρχαν όμως ορισμένα σημεία, όπου νόμιζα ότι το φώτα νέον ήταν λίγο πολύ υπεραρκετά. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί πολλά εφέ φωτισμού, σε σημείο που βρέθηκα να κλείνω τα μάτια μου ή να κοιτάζω μακριά. Ίσως αν έπαιζα στην τηλεόρασή μου με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ μου και της οθόνης (κάτι το οποίο θα το κάνω), θα είχα λιγότερο θέμα. Ευτυχώς, υπήρχαν λίγες φορές όταν το που τα  βρήκα πολλά. Το υπόλοιπο της περιπέτειας ήταν οπτικά υπέροχο με νόστιμη νοσταλγία.

ΕΝΑΣ  SYNTH-SENSEI ΗΧΟΣ

Όταν άκουσα για πρώτη φορά το soundtrack για το Narita Boy και από τότε έχει κολλήσει στο μυαλό μου. Το soundtrack, που συνέθεσε ο Salvinsky, ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι της εμπειρίας μου. Η χρήση συνθεσάιζερ βοήθησε στην προσθήκη συναισθηματικού βάρους στις αναδρομές του Δημιουργού, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε σχεδόν κάθε εχθρική συνάντηση. Είναι δύσκολο να μην συγκρίνουμε την μουσική αυτή με αυτό που ακούμε στην τηλεοπτική εκπομπή Stranger Things. Ο Salvinsky δημιούργησε μια συναρπαστική ποικιλία τραγουδιών που βοηθούν στη διαμόρφωση αυτού του κόσμου ενώ ταυτόχρονα είναι υπέροχα και από  μόνα τους. Είναι ένα άλμπουμ που θα επιστρέφω να το ακούω συχνά φέτος.

Αρχικά ανησυχούσα ότι ο ήχος της μάχης θα με απομακρύνει από το συνολικό θέμα αλλά με εξέπληξε ευχάριστα όταν οι ήχοι των εκρήξεων και των σπαθιών που συγκρούονταν μόνο αύξησαν την εμπειρία. Κάθε ήχος ένιωθε σαν να ήταν εκεί για κάποιο λόγο. Ο ψηφιακός παλμός του παιχνιδιού αντηχούσε στην οθόνη και συνέχισε να με εκπλήσσει μέχρι το τέλος.

Το Narita Boy είναι το τέλειο παιχνίδι για όσους λαχταρούν την εμφάνιση και τον ήχο της δεκαετίας του '80. Αφηγείται μια εκπληκτικά βαθιά και συναισθηματική ιστορία, αλλά πρέπει να ξεπεράσετε ορισμένα ζητήματα παιχνιδιού για να ζήσετε το όλο πράγμα. Μου άρεσε πολύ να συναντώ τους χαρακτήρες και να ακούω τη μουσική του The Digital Kingdom και δεν μπορώ να περιμένω να δω τι μπορεί να κάνει το Studio Koba στη συνέχεια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.