349 ακυκλοφόρητοι τίτλου του αρχικού Xbox κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο

Published on 21 September 2021 at 14:49

Αν είστε οπαδός του αρχικού xbox, τότε θα σας κίνησε την περιέργεια να μάθετε ότι το Project Deluge μόλις πρόσθεσε πάνω από 300 πρωτότυπα OG Xbox στο αρχείο του, που εκτείνονται από ακυκλοφόρητα παιχνίδια έως πρώιμες κατασκευές.

Όπως περιγράφεται από την ομάδα, η πλήρης λίστα διαθέτει "ακυκλοφόρητα παιχνίδια, πρώιμα πρωτότυπα, τεχνολογικά demos, πρωτότυπα τοπικής προσαρμογής, build εντοπισμού σφαλμάτων και μερικά κοντινά τελικά build με ενεργοποιημένες λειτουργίες εντοπισμού σφαλμάτων", με πολλά από αυτά να λαμβάνουν τη μορφή προεπισκοπήσεων και αναθεωρήσεων που δόθηκαν σε δημοσιογράφους πριν από την κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ακυκλοφόρητα port του American Idol, Hail to the Chimp ("το οποίο ήταν να κυκλοφορήσει στις 360"), He-Man: Defender of Grayskull και του Pac-Man World Rally, μαζί με μια ακυκλοφόρητη αγγλική τοπική προσαρμογή του Dinosaur Hunting: Ushinawareta Daichi. Η παρτίδα περιλαμβάνει επίσης playable πρωτότυπα για ακυκλοφόρητα παιχνίδια όπως το The Red Star το US Open 2003 και το Vatz, και ένα άλλο ιδιαίτερα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι "ένα πολύ ωραίο πρωτότυπο psychonauts που είναι επί του παρόντος το παλαιότερο πρωτότυπο διαθέσιμο" - και αυτό είναι μόνο για να αναφέρουμε μερικά!

Η ομάδα του Project Deluge για τα ευρήματά αυτά δήλωσε:

"Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τα περισσότερα πρωτότυπα του Xbox είναι πόσα από αυτά είναι πραγματικά ακυκλοφόρητα. Δεδομένου ότι η Microsoft ήταν σχετικά νεοφερμένη στη βιομηχανία τω βιντεοπαιχνιδών εκείνη την εποχή και δεδομένου ότι το Sony PlayStation 2 έπαιρνε ολόκληρο τον κόσμο είναι πιθανό ότι πολλοί προγραμματιστές / εκδότες αποφάσισαν να μην portαρουν μερικά παιχνίδια γιατί μπορεί να μην κάνανε καλές πωλήσεις στην πλατφόρμα.

Πιθανότατα υπήρχαν αμφιβολίες για το αν το Xbox θα είχε επιτυχία εκείνη την εποχή, οπότε οι περισσότεροι προγραμματιστές μπορεί να μην ήταν πρόθυμοι να βάλουν μερικά από τα παιχνίδια τους στην πλατφόρμα. Ευτυχώς για τη Microsoft, αυτό άλλαξε μετά την επιτυχία του Xbox 360."

Ο  YouTuber Modern Vintage Gamer έριξε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα πρωτότυπα που κυκλοφόρησαν από το Project Deluge τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.