Ο Ed Boon μοιράζεται την ιστορία πίσω από μία εμβληματική κίνηση του Mortal Kombat.

Published on 13 October 2021 at 16:34

Ενώ η 30ή επέτειος από την κυκλοφορία του Mortal Kombat μπορεί να είναι το επόμενο έτος, φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη της ανάπτυξης του εμβληματικού παιχνιδιού μάχης όπως τόνισε ο συνδημιουργός Ed Boon στο Twitter. Ο προγραμματιστής, ο οποίος έδινε την φωνή του στα πρώτα παιχνίδια Mortal Kombat στον Scorpion, χρησιμοποίησε την επέτειο για να μοιραστεί μια στιγμή από τα παρασκήνια από το κλασικό παιχνίδι.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον Boon δείχνει τα γυρίσματα που ήταν σε εξέλιξη για τις κινήσεις του Scorpion αποτυπώνοντας πλάνα που αργότερα θα ψηφιοποιούνταν στο παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Boon ακούγεται να λεει για μια νέα κίνηση, λέγοντας το με ένα ενθουσιασμό "you know what would be a cool-ass move?"

Αυτό που βγήκε από αυτόν τον αυτοσχεδιασμό ήταν το Scorpion's spear, πιο γνωστό στους περισσότερους παίκτες ως "GET OVER HERE" χάρη στις φωνητικές ατάκες του Boon. Ο Boon εξηγεί ότι, παρά το πώς εμφανίζεται το βίντεο, πολλή προετοιμασία συνέβη πριν από τις λήψεις βίντεο, αλλά οι προγραμματιστές εξακολουθούν μερικές φορές να αυτοσχεδιάζουν επί τόπου. Σε όλο το βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, μπορείτε να δείτε  αυτό που έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές κινήσεις του franchise.

Ο Boon αναλύει επίσης τη διαδικασία ανάπτυξης στο Twitter, εξηγώντας μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποίησε η ομάδα για να προσπαθήσει να μειώσει τη μνήμη, η οποία ήταν αρκετά μικρή το 1991. Η χρήση του παιχνιδιού των ανταλλαγών παλέτας και των επαναλαμβανόμενων κινούμενων εικόνων για την εξοικονόμηση μνήμης είναι αρκετά γνωστή και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φανεί και στις επαναλαμβανόμενες αντιδράσεις του θύματος όπως και η κίνηση που είναι ζαλισμένος ο χαρακτήρας μετά την τράβηγμα του από την κίνηση του Scorpion να ξαναχρησιμοποιείται εκ νέου για τα  Fatality animations .

Ενώ ο Boon είπε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί πάρα πολλά για το τι έχει προγραμματιστεί για την 30ή επέτειο του Mortal Kombat όσον αφορά τα πραγματικά παιχνίδια, έχει πει ότι ελπίζει να κυκλοφορήσει περισσότερα βίντεο από τα παρασκήνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα αφιέρωμα από την ομάδα μας για το αρχικό κεφάλαιο του τίτλου.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.