Αυτό ήταν ένα από τα πρωτότυπα του χειριστηρίου Xbox One.

Published on 27 October 2021 at 16:39

Η διαδικασία δημιουργίας ενός controller δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν μιλάμε για ένα άλμα γενεών. Αυτή τη φορά με τη Series X|S η Microsoft ήταν συντηρητική με το νέο της χειριστήριο και δεν περιλαμβάνει ανατρεπτικές βελτιώσεις.

Μάλιστα, το 2013 μάθαμε ότι τα πρωτότυπα του χειριστηρίου για το Xbox One περιλάμβαναν ένα είδος συστήματος ώστε το χειριστήριο να αναδύει οσμές και να κάνει τον χρήστη να αισθάνεται πιο βυθισμένος. Σύμφωνα με τα λόγια του Zulfi Alam, ο οποίος ήταν τότε διευθυντής αξεσουάρ της εταιρείας.

Κατασκευάσαμε δείγματα διαφορετικών τύπων μυρωδιών που θα μπορούσαν πραγματικά να βγουν από ένα controller. Για παράδειγμα, ενώ περπατούσατε μέσα σε μια ζούγκλα, μπορούσατε να μυρίσετε τη χλωρίδα.

Υπήρχαν τρελές ιδέες όπως οθόνες αφής, ηχεία ή κάμερες. Μερικές από αυτές τις ιδέες έχουν εφαρμοστεί στα χειριστήρια του PlayStation, αλλά η Microsoft αποφάσισε να τραβήξει τα βασικά και να βελτιώσει την εργονομία, την αξιοπιστία και τη διάταξη των χειριστηρίων.

Σήμερα μπορούμε να σας δείξουμε μια έγχρωμη φωτογραφία ενός από τα πρωτότυπα. Μπορεί να φανεί ότι η σχεδιαστική γραμμή μοιάζει πολύ με τα χειριστήρια Xbox 360, αν και με ελαφρώς μικρότερο μέγεθος και ορισμένες λεπτομέρειες που θυμίζουν το χειριστήριο Duke.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.