Η Microsoft δημοσιεύει επιστολή του 1999 από την αποτυχημένη προσπάθεια αγοράς της Nintendo

Published on 25 November 2021 at 00:44

Νωρίτερα φέτος μια από τις πιο εκπληκτικές και κρυφές ειδήσεις που αποκαλύφθηκαν από την ομάδα της Microsoft ήταν η προσπάθεια αγοράς που έκανε το Xbox στη Nintendo, προκειμένου να δημιουργήσει μια στρατηγική συμμαχία εκείνη την εποχή. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, δημοσιεύθηκε πρόσφατα μια επιστολή από το 1999 που μιλάει για την προσπάθεια που είχε το Xbox να αποκτήσει τη Nintendo.

Μέσω του Eurogamer, μέρος των όσων αναφέρει η επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία Οκτωβρίου 1999, έχει δημοσιευθεί και μεταφραστεί. Δυστυχώς, μόνο ένα μέρος της είναι διαθέσιμο καθώς το υπόλοιπο σώμα της επιστολής λογοκρίνεται από τη Microsoft. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του κλάδου αποκαλύφθηκε, υποδεικνύοντας ότι υπήρχαν καλές προθέσεις και από τις δύο εταιρείες για την επίτευξη συμφωνίας αλλά λόγω των πραγμάτων της αγοράς, δεν επιτεύχθηκε ποτέ.
Όπως μπορούμε να δούμε στη φωτογραφία της επιστολής, το μεγαλύτερο μέρος της λογοκρίνεται, αλλά ήταν δυνατό να έχουμε πρόσβαση σε ένα κομματί που γράφει τα εξής (μετάφραση):

"Αγαπητέ Jacqualee, σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να προσπαθήσετε να κανονίσετε μια συνάντηση με τον κ. Takeda και τον κ. Yamauchi για να συζητήσετε μια πιθανή στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Nintendo και της Microsoft σε μελλοντικές πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες του κ. Takeda για την πιθανή συνεργασία και θα επιχειρήσουμε (διαγραμμένο κείμενο) τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει ζητήσει".

Κάτι περισσότερο από σαφείς προθέσεις εκ μέρους του Xbox, όπου αργότερα αναφέρεται στο "Dolphin", το οποίο ήταν το κωδικό όνομα του Nintendo GameCube. Μαζί και για να περιγράψουμε λεπτομερώς τα πάντα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρώην μέλος της ομάδας Xbox ο Kevin Bachus τόνισε ότι η Nintendo γέλασε δυνατά με την ιδέα της απόκτησής της. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η Nintendo πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Microsoft τον Ιανουάριο του 2000, για να συζητήσει μια πιθανή κοινή επιχείρηση αλλά και πάλι το έργο δεν υλοποιήθηκε.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.