Το Microsoft DirectStorage έρχεται στον υπολογιστή

Published on 25 April 2021 at 17:31

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το DirectStorage, μια λειτουργία που είχε προηγουμένως αφιερωθεί στο Xbox Series X | S, θα φτάσει επίσης στον υπολογιστή και θα μπορούσε επίσης να υποστηρίζεται από SSD NVMe με interface PCIe 3.0, οδηγώντας σε σημαντική βελτίωση στην απόδοση διαχείρισης δεδομένων και στην ανακούφιση της CPU.
Το DirectStorage είναι ένα κεντρικό στοιχείο του Xbox Velocity Architecture και είναι μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API), όπου είναι ένα έτοιμο εργαλείο λογισμικού που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επωφεληθούν από ορισμένες δυνατότητες του υλικού που αντιμετωπίζουν. Στο Xbox Series X | S αυτό ενσωματώθηκε αμέσως στα εργαλεία ανάπτυξης της κονσόλας, καθώς η αρχιτεκτονική του υλικού έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αυτές τις δυνατότητες, αλλά στον υπολογιστή το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο, δεδομένης της ποικιλίας πιθανών διαμορφώσεων.

Κατά τη διάρκεια του GameStack Live, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα φέρει το εργαλείο σε ενημερώσεις για το directx 12. Θα επεκταθεί επίσης σε συσκευές που δεν είναι απαραίτητα πολύ πρόσφατες, καθώς περιλαμβάνει επίσης NVMe PCIe 3.0 SSD και οποιαδήποτε GPU που υποστηρίζει εγγενώς το DirectX 12.

Ο στόχος του DirectStorage είναι να μειώσει τη διαχείριση δεδομένων αρχείων και τις λειτουργίες I / O γενικά, απελευθερώνοντας από τη CPU από μεγάλο μέρος αυτού του φόρτου εργασίας. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.