Το DirectML είναι το ατού του Xbox Series X|S για την βελτίωση δυνατοτήτων σύμφωνα με έναν προγραμματιστή.

Published on 8 July 2021 at 18:25

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Series X, η εταιρεία αποκάλυψε την ύπαρξη πολλών νέων τεχνολογιών που θα βοηθούσαν στη δημιουργία παιχνιδιών με τρόπο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στον κλάδο, μεταξύ των οποίων ήταν μερικές όπως η Xbox Velocity Architecture  και το DirectML την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, το DirectML είναι ένα API που δημιουργήθηκε με στόχο την αξιοποίηση του δυναμικού μηχανικής μάθησης της τεχνητής νοημοσύνης στο μέγιστο, το οποίο θα αντιπροσώπευε μια τεχνική επανάσταση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχει δει κανέναν τίτλο που να υλοποιεί αυτήν την τεχνική, παρόλο που ένας προγραμματιστής έχει εξασφαλίσει ότι το DirectML είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του Xbox Series X |S.
Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Midgar Studio, Jérémy Zeler-Maury, ο οποίος διαβεβαίωσε στην Wccftech ότι το DirectML είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του Xbox Series X | S καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει τη δυνατότητα βελτίωσης των επιδόσεων με τρόπο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν καθώς και να προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα. .

Το Xbox Series X, έχει υποστήριξη DirectML. Δεν νομίζω ότι έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ακόμα, αλλά το machine learning θα επιτρέψει εντυπωσιακές βελτιώσεις απόδοσης (super ML resolution) κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να θυμόμαστε ότι χθες διαβάσαμε ότι η Microsoft θα εργαζόταν για το δικό της DLSS , κάτι που σχετίζεται άμεσα με το DirectML. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε καμία πτυχή που να σχετίζεται με την ανάπτυξη παιχνιδιών με αυτήν την τεχνολογία.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.