Οι εργοστασιακοί SSD που έχουν τα Xbox Series X|S μπορεί να είναι διαφορετικοί.

Published on 14 September 2021 at 23:18

Οι νέοι δίσκοι αποθήκευσης SSD του Xbox Series X|S εξακολουθούν να είναι ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές αυτής της νέας γενιάς. Η υπόσχεση της απουσίας χρόνων φόρτωσης ήταν κάπως συναρπαστική και παρόλο που δεν εκπληρώθηκε 100%, η μείωση των χρόνων είναι απολύτως θεαματική. Πριν από λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε ότι ένας modder κατάφερε να εγκαταστήσει έναν SSD μιας άλλης μάρκας στην θύρα επέκτασης του Xbox Series X αλλά οι ανακαλύψεις συνεχίζονται.

Σήμερα τα νέα δεν επικεντρώνονται στην υποδοχή, αλλά στο εσωτερικό SSD, το οποίο περιλαμβάνεται από το εργοστάσιο με κάθε Xbox Series X και Xbox Series S που πωλείται. Τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε ήδη είναι ένας PCIe Gen4 SSD με ταχύτητες 2400Mb / s, αλλά φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν δύο πιθανά μοντέλα: αυτό που γνωρίζαμε ήδη από τη Western Digital (μπλε) και ένα από το εμπορικό σήμα Solid State Technology Group (πράσινος).

Το είδαμε  σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Resetera, με βάση τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το κανάλι Tronix Fix  Όπως ισχυρίζονται, στην περίπτωση της Western Digital, το μοντέλο είναι το SN530, με ένα προσαρμοσμένο ASIC που ενεργοποιεί το PCIe Gen4 στον SSD, για να φτάσει την υποδεικνυόμενη ταχύτητα. Αλλά η εσωτερική δομή της τεχνολογίας Solid State δεν είναι άγνωστη, εκτός από μια λίστα της στο eBay, η οποία δηλώνει ότι είναι ένα τέλειο υποκατάστατο του Xbox Series X.

Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν τη μελλοντική αποδοχή SSD από άλλες μάρκες, είτε για εξωτερική αποθήκευση, είτε για αντικατάσταση του εσωτερικού δίσκου.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.