Η μετατροπή του Xbox Cloud Gaming σε Xbox Series X ολοκληρώθηκε.

Published on 8 October 2021 at 12:27

Μέχρι τώρα όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν το λεγόμενο Microsoft cloud, το xCloud που τελικά κατέληξε να ονομάζεται Xbox Cloud Gaming. Και παρόλο που μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα οριστικό όνομα, η υπηρεσία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην πληρότητά της, επειδή αν και λειτουργεί ήδη σε όλες τις συσκευές, δεν έχει εγκαταλείψει την beta κατάσταση .Αυτό είναι πολύ πιθανό η στροφή προς τη νέα γενιά να είναι ένας από τους ενόχους σε αυτό το θέμα.

Ωστόσο, σήμερα χάρη στο The Verge και συγκεκριμένα στον Tom Warren που έχει λάβει τα δεδομένα από τη Microsoft, γνωρίζουμε ότι η μετάβαση στο Xbox Series X από το Xbox One S που εκτελούν το Xbox Cloud Gaming σε διακομιστές Azure, έχει ολοκληρωθεί 100%. Κάθε παιχνίδι που τρέχουμε στο xCloud, θα έχει την αντίστοιχη έκδοση του Xbox Series X, η οποία θα επιτρέπει έως 4K στο μέλλον και επί του παρόντος πρόσβαση σε παιχνίδια επόμενης γενιάς ακόμη και από το ίδιο το Xbox One, όπου υπάρχουν ήδη τα επίπεδα 'Xbox Insider' που μπορείτε να δοκιμάσετε το Xbox Cloud Gaming σε κονσόλες.

Σαν να μην ήταν αρκετά φουτουριστικό για να είναι σε θέση να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι κονσόλας από το κινητό σχεδόν σαν από μαγεία, η μετάβαση σε τεχνικά χαρακτηριστικά επόμενης γενιάς όπως το Ray Tracing, οι γρήγορες χρεώσεις ή ένας υψηλός ρυθμός καρέ, είναι κάτι με το οποίο κανένας ανταγωνιστής δεν μπορεί να πολεμήσει. Για παράδειγμα, το ίδιο το Stadia τρέχει τα παιχνίδια του σε ένα υλικό 10,7 Tflops, κάπως χαμηλότερο από το 12 του Xbox Series X και χωρίς μερικές από τις δυνατότητες του RDNA2.

Το μόνο πράγμα που μένει να δούμε είναι ότι αυτός ο σύνθετος "καθαρός κώδικας" που χρησιμοποιούν για την εκτέλεση του Xbox Cloud Gaming βελτιώνεται αρκετά ώστε να μην είναι τόσο επιλεκτικός με τη σύνδεσή μας, επειδή προς το παρόν, μόνο με καλή κάλυψη Wi-Fi ή με 5G ο τίτλος λειτουργεί καλά. Το στοίχημά μας είναι ότι μόλις κάνουν αυτή την εξέλιξη στο σύνολό τους, είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να φαίνονται οι βελτιώσεις.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.