Η Microsoft αναπτύσσει virtual reality controller και το όνομα του X-Rings.

Published on 12 October 2021 at 10:37

Η Microsoft Research εργάζεται επί του παρόντος σε ένα χειριστήριο που θα κάνει τους παίκτες να αισθάνονται αντικείμενα σε virtual video games. Η συσκευή αποτελείται από αισθητήρες και κρατιέται με το χέρι. Το αν αυτή η τεχνολογία θα φτάσει ποτέ στην αγορά είναι άγνωστο.

Σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, το άγγιγμα αντικειμένων δεν είναι αληθινό και αυτό οφείλεται στο στατικό σχήμα του χειριστηρίου. Το  virtual reality controller από τη Microsoft Research, από την άλλη πλευρά, είναι δυναμικός, η διεπαφή μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά. Έτσι, το X-Ring δίνει στους παίκτες την ψευδαίσθηση ότι κρατούν πραγματικά ένα αντικείμενο στο χέρι τους.

Το X-Ring αποτελείται από διάφορους δακτυλίους που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθός τους με τη βοήθεια μηχανισμών μεταξύ 5,7 cm και 7,7 cm. Όλοι οι δακτύλιοι δίνουν στον παίκτη την εικόνα του σχήματος ενός VR αντικειμένου. Οι δακτύλιοι μπορούν να μετακινηθούν ελεύθεροι επειδή το controller είναι στερεωμένο στον καρπό . Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών σχημάτων διαρκεί μόνο 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το virtual reality controller διαθέτει αισθητήρες με διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Εάν ο παίκτης αγγίξει τα X-Rings, δίνει ανατροφοδότηση στο συνδεδεμένο λογισμικό του υπολογιστή σχετικά με το πόσο μεγάλη είναι η πίεση στο εικονικό αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι ένα αντικείμενο στο εικονικό παιχνίδι μπορεί να σπάσει με αυτόν τον τρόπο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.