Η Microsoft σκέφτεται να αφήσει τους χρήστες να επισκευάζουν τις κονσόλες τους.

Published on 11 October 2021 at 22:41

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα της εγγύησης του υλικού που αγοράζουμε ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μας εμποδίζει να το πάμε για επισκευή οπουδήποτε εάν δεν είναι εξουσιοδοτημένος προμηθευτής. Φυσικά, μπορούμε να πάμε οπουδήποτε γιατί ξέρουν πώς να το επισκευάσουν αλλά δεν θα διατηρήσουμε την πολύτιμη εγγύηση σε καμία περίπτωση. Λοιπόν, φαίνεται ότι η Microsoft σκέφτεται να ανοίξει τουλάχιστον στην πρωτοβουλία του δικαιώματος αυτο-επισκευής και να διευκολύνει την τεκμηρίωση και την παραγγελία ανταλλακτικών από οποιονδήποτε προμηθευτή που δεν είναι εξουσιοδοτημένος.

Η VGC μοιράζεται ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Microsoft υπέγραψε συμφωνία με την «As You Sow», έναν επενδυτικό όμιλο που έχει κοινοποιήσει αίτημα από την εταιρεία Redmond να μελετήσει τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη από την ευκολότερη επισκευή.

Το λέμε αυτό γιατί αυτή η συμφωνία θα είναι αφιερωμένη στη μελέτη των πλεονεκτημάτων της παροχής όλου του υλικού και των πληροφοριών στους πελάτες, ώστε να μπορούν να το επισκευάσουν οι ίδιοι κάτι για το οποίο προφανώς θα χάσει χρήματα αλλά σε αντάλλαγμα, το αποτύπωμα άνθρακα από την εταιρεία θα μειωθεί σημαντικά.

 Αναμφίβολα, θα πρέπει να δούμε τι απομένει σε αυτή τη μελέτη, αλλά θα ήταν μια ακόμη κίνηση της Microsoft προς το «user-friendly» που ισχυρίζεται για όλες τις λειτουργίες της αυτήν τη στιγμή, οπότε δεν θα ήταν τόσο τρελό που κατέληξε να ανοίξει αυτό το δικαίωμα αργά ή γρήγορα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.