Home » Xbox » Ori And The Will Of Whisps Review

Ori And The Will Of Whisps Review

Published on 29 March 2020 at 02:59

Τo Ori and the Blind Forest ήταν μια απόλαυση το 2015 - ένας σκληρός συνδυασμός  με δομή metroidvania και Meat Boy -like . Πέντε χρόνια αργότερα, η  Moon Studios, έφερε το Ori and the Will Of Whisps , είναι κάθε τόσο κομψό και όμορφο όσο ο προκάτοχός του, ακόμα κι αν κάποια από τα συναισθηματικά σκιρτήματα  λίγο η εξερεύνηση  νιώθεις σαν ένα ωραίο μυθιστόρημα.

Το Will of the Wisps ξεκινάει σχεδόν αμέσως, όπου το Blind Forest σταμάτησε, με την οικογένειά του Ori να  καλωσορίζει ένα νέο μέλος, το κουκουβάγια Ku. Η οικογένεια είναι ευτυχισμένη και γεμάτη αγάπη, αλλά η Ku θέλει να πετάξει και ο Ori θέλει να την βοηθήσει. Σύντομα τα δύο βρίσκονται  σε ένα νέο δάσος βαθιά μέσα στη σήψη, στο οποίο ξεκινά η περιπέτεια.

Η γεωγραφία είναι καινούργια, αλλά οικεία. Η  απεικόνιση είναι "παρήγορη" καθώς εξερευνάτε παρόμοιες τοποθεσίες. Όμορφα  γραφικά αποδίδονται πάλι, αλλά λίγο ίδια, αν έχετε παίξει το πρώτο παιχνίδι. Μετά από λίγο, το Will of the Wisps ανοίγει σε πιο ποικίλες τοπικές τοποθεσίες, όπως μια σκούρα μαύρη αράχνη ή μια έρημη έρημο. Το θέμα σε όλη την ιστορία είναι η καταπάτηση της αποσύνθεσης, ενός καταιγιστικού κακού που πέρασε αυτό το γειτονικό δάσος μετά το  μαράζωμα του μαγικού δέντρου ζωής . Αλλά αν πρόκειται να είναι άσχημο, δεν θα το γνωρίζατε από πολλά από τα πλούσια υπόβαθρα - ειδικά στην περίπτωση ενός ζωντανού υποβρύχιου τμήματος. Ο χαρακτήρας  συχνά καταπίνεται  από αυτά τα καθαρά περιβάλλοντα, υπογραμμίζοντας πόσο μικρό είναι το πνεύμα του μικρού δάσους σε σύγκριση με το μαζικό τους περιβάλλον.

 Η εξερεύνηση γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική καθώς ξεκλειδώνετε περισσότερες ικανότητες και γίνετε όλο και πιο έμπειροι. Μερικές από αυτές έρχονται  απευθείας από το πρώτο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να απογοητεύσει ,δίπλα στον ενθουσιασμό που ανακαλύπτει μια νέα λαμπερή ικανότητα. Ακόμα, αυτά τα παλιά standby εξακολουθούν να λειτουργούν καλά και να κάνουν τα αυτοσχεδιαστικά άλματα και τα όρια να αισθάνονται τόσο μεγάλα όσο ποτέ.

Οι γραφικές όψεις φαίνεται να ωθούν το υλικό σκληρά, ωστόσο. Παίζοντας σε ένα Xbox One X, αντιμετώπισα οπτικά προβλήματα όπως η οθόνη που παγώνει σε ημι-κανονική βάση και ο χάρτης θα "σπάσει". Συνήθως αυτά ήταν ενοχλητικά γιατί καθώς   έφτανε στο μέσο του άλματος  έριχναν την αίσθηση της ορμής και της κατεύθυνσης. Το patch της πρώτης ημέρας μείωσε σημαντικά τα Freezαρίσματα και έφτιαξε το ζήτημα του χάρτη.

Τα εκτεταμένα αφεντικά και οι κλιμακωτές αποδράσεις είναι τρόποι να εκφράσουν μια μεγαλύτερη, πιο ορεκτική αίσθηση για το Will Of Whisps. Το Blind Forest ήταν ένα ταπεινό μικρό παιχνίδι που έλεγε έναν οικείο, μύθο. Το Wisps έχει ένα μεγαλόπνοο, σαρωτικό πεδίο και με τη διαδικασία χάνει κάποια από αυτή την οικειότητα. Εξακολουθεί να έχει στιγμές με συναισθηματικό άγγιγμα, τόσο ενθουσιώδεις και καρδιάς, και η Moon Studios έχει ακόμα έναν τρόπο να εκφράσει έναν απίστευτο βαθμό απρόκλητου συναισθήματος με λεπτές στιγμές της γλώσσας του σώματος.

Η ιστορία στο Will των Wisps είναι συχνά πιο σκοτεινή και ακόμη και οι συγκινητικές στιγμές της είναι πιο γλυκόπικρες. Ο αρχηγός είναι, μια κουκουβάγια που ονομάζεται Shriek, είναι παρόμοιος με το Kuro του πρώτου παιχνιδιού που υπέστη μια τραγωδία στο παρελθόν. Αλλά πώς η ιστορία αντιμετωπίζει αυτή την τραγωδία είναι πολύ πιο θλιβερή, και στέκεται ως μια στιγμή που στοιχειώνει animation που θα μείνει μαζί μου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εικόνα από το παιχνίδι. Ακόμα και οι στιγμές τελειότητας που τελειώνουν την ιστορία, ενώ είναι κατάλληλα ηρωικές και ελπιδοφόρες, είναι γεμάτες με ήσυχη θλίψη και αναπόφευκτη - την αίσθηση ότι όλα τελειώνουν.

Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι Ori, ένα αποχαιρετισμό στον φανταστικό κόσμο και αξιοσημείωτους χαρακτήρες που κατέστησαν την Moon Studios  ξεχωριστό developer από την πρώτη του προσπάθεια. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε μια καλύτερη αποστολή. Το Ori and the Will Of Whisps είναι μια αξιοσημείωτη σύνθεση γεμάτης αισθησιακή σχεδίαση και όμορφες στιγμές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9 By SpookyGr

Rating: 1 star
1 vote

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.