One Piece: Pirate Warriors 4 Review

Published on 12 April 2020 at 07:04

Όπως και με τα περισσότερα παιχνίδια που βασίζονται σε anime,  μου αρέσει απολύτως να κινούμε γύρω από τις ορδές των εχθρών χρησιμοποιώντας μια πολύχρωμη ποικιλία διαφορετικών χαρακτήρων και όπλων. Και γι 'αυτό είμαι απολύτως ερωτευμένος με το One Piece: Pirate Warriors 4. Από την άποψη της εκτέλεσης του ύφους, λίγοι μπορούν να ταιριάξουν με τον ενθουσιασμό και την απόλαυση που βίωσα τόσο στην ομολογουμένως συγχέοντας ιστορία όσο και στο λεγόμενο " ημερολόγιο θησαυρού ". Κι ενώ ακόμα δεν μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο για τον Monkey D. Luffy και την ευτυχισμένη κομπανία των αχρείων, είμαι  εδώ και γράφω για Pirate Warriors 4.Τους προσεχείς μήνες, έχω την αίσθηση ότι το One Piece θα καταναλώσει ένα τεράστιο κομμάτι του χρόνου μου.

Αλλά ας το παραδεχτούμε: εάν δεν έχετε απολαύσει τέτοια  παιχνίδια, το One Piece: Pirate Warriors 4 δεν θα  σας αλλάξει γνώμη.Ακόμα και με τους προγραμματιστές της Omega Force που αντιμετωπίζουν προβλήματα που φωνάζουν οι οπαδοί σε πολλά άλλα παιχνίδια στυλ Warriors, το Pirate Warriors 4 προσφέρει ακόμα το ίδιο gameplay με πολύ λίγες καινοτομίες. Απλά θέλω να συντρίψω της ορδές των κακοποιών σε μια γελοία φαντασίωση εξουσίας με περίεργους χαρακτήρες. 

Με την ιστορία, παρέμεινα απόλυτα μπερδεμένος. Ενώ είμαι συνηθισμένος στα παιχνίδια με anime χαρακτήρες και σενάρια σε μια προσπάθεια συμπύκνωσης  υλικού σε σύντομες σκηνές, αισθάνθηκα πιο συγκεχυμένη από ποτέ με το Pirate Warriors 4. Έχω μια αρκετά στοιχειώδη κατανόηση του χρόνου του One Piece και έξω από τα βιντεοπαιχνίδια, δεν ξέρω τίποτα για το Luffy και τους συντρόφους του. Και ενώ αυτή η σύγχυση δεν απέσυρε ποτέ από την απόλαυση των Pirate Warriors 4, οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα για το αρχικό υλικό θα αισθάνονται εντελώς αμήχανα. Ακόμη και χωρίς να γνωρίζω πολλά για το One Piece, θα μπορούσα να πω ότι η Omega Force έπρεπε να κόψει σοβαρές γωνίες για να κάνει αυτές τις ιστορίες να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού musou και είμαι βέβαιος ότι οι μακροπρόθεσμοι οπαδοί μπορεί να διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές χειρίστηκαν. Στην περίπτωσή μου, η άγνοια είναι ευτυχία - είμαι εδώ για τους αγώνες, όχι την ιστορία.

Το Pirate Warriors 4 σίγουρα δεν αγνοεί τις μάχες. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια πλήρως φορτωμένη περίπτωση  είναι σήμερα ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια μουσικής όλων των εποχών. Σοβαρά! Χάρη σε ένα σταθερό ρυθμό καρέ ,οι επικές αντιπαραθέσεις του One Piece πάντα αισθάνομαι φρενίτιδα και εμπλοκή. Και μόλις ξεκινήσετε την βαθιά σας κατάδυση στο σύστημα ισοπέδωσης, το οποίο σας επιτρέπει να αναπτύξετε τους χαρακτήρες σας και να αυξήσετε τα κιτ κίνησης και τις ικανότητες εξοπλισμού, οι μάχες γίνονται ακόμη πιο εξωφρενικές. Το να βλέπεις τον Luffy να  χρησιμοποιεί μια από τις πατενταρισμένες τεχνικές του "gum gum", δεν γερνάει ποτέ, ακόμα και όταν είσαι αναγκασμένος να παρακολουθήσεις μια πολύ σύντομη σκηνή πριν σου παραδώσει κάποιες από τις πιο καταστροφικές επιθέσεις του. Μερικοί από τους χαρακτήρες σίγουρα διαχειρίζονται καλύτερα από τους άλλους, αλλά οι περισσότεροι από τους ήρωες και τους κακοποιούς που είχα την ευκαιρία να βιώσω πριν από την αποτύπωση ήταν ευχάριστη. 

Ακόμη και όταν οι χαρακτήρες δεν ταιριάζουν με το playstyle μου, ποτέ δεν βρήκα ποτέ το Pirate Warriors 4 δύσκολο. Στην πραγματικότητα, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια μουσικής πριν από αυτό (οι Hyrule Warriors είναι μία από τις λίγες εξαιρέσεις), θα χρειαστεί να ανεβάσετε τη δυσκολία λίγο εάν θέλετε μια πραγματική πρόκληση. Αν και μερικές από τις μάχες του αφεντικού απαιτούν μια λεπτή φινέτσα, κυρίως λόγω της επιπλέον πανοπλίας τους και της τάσης για χρήση επιθέσεων που θα σας χτυπήσουν και θα σας πετάξουν πίσω η μεγάλη πλειοψηφία των εχθρών σας δεν θα αποτελέσει απειλή. Ακόμα και όταν ένας αρχηγός  αναδύεται για να σας εμποδίσει να αποκτήσετε τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης περιοχής, είναι πολύ απίθανο να απομακρυνθείτε από τη μάχη με περισσότερες από μερικές μικρές αμυχές και μώλωπες. Και δεδομένης της συχνότητας των αντικειμένων επούλωσης και των διαφορετικών power-ups να εμφανίζονται στους χάρτες, δεν θα αφιερώνετε πολύ καιρό ανησυχώντας για την υγεία σας. Αυτό κάνει για μια ωραία, περιστασιακή εμπειρία, την οποία μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην βρίσκουν ευχάριστη στο παραμικρό. Και πάλι, αν θέλετε μια πραγματική πρόκληση, μη διστάσετε να αυξήσετε αυτή τη δυσκολία, ειδικά όταν βυθίζετε το ισχυρό σύστημα ισοπέδωσης του παιχνιδιού.

Όσο περισσότερο απόλαυσα το χρόνο μου με το One Piece: Pirate Warriors 4, βρήκα έναν συγκεκριμένο εχθρό σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσω: την κάμερα. Για κάποιο λόγο, η Omega Force αποφάσισε να αφήσει την κάμερα να έχει το δικό της μυαλό. Αντί να ακολουθεί τον χαρακτήρα που ελέγχετε, τείνει να παραμένει ανεξάρτητη από την τρέλα που ξετυλίγεται εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και όταν κλειδώνετε στους ισχυρότερους εχθρούς, θα ανακαλύψετε ότι η κάμερα δεν θέλει πάντα να κάθετε. Αντ 'αυτού, απλά κάθεται εκεί, επιτρέποντας στο αφεντικό να κινηθεί πίσω από την κάμερα και έξω από την οπτική σας όψη. Ευτυχώς, μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί για να αλλάξετε ξανά την κάμερα, ένα χαρακτηριστικό που θα γίνει γρήγορα ο καλύτερος φίλος σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι ξοδεύετε περισσότερο χρόνο για να γνωρίσετε αυτό το κουμπί από οποιοδήποτε άλλο. Σε ένα παιχνίδι που είναι 99,9 τοις εκατό δράση, γιατί οι προγραμματιστές δεν ξοδεύουν περισσότερο χρόνο εξευγενίζοντας ότι η κάμερα χλευάζει το μυαλό. Παρόλο που δεν είναι κάτι που θα σπάσει τα πράγματα - αν δεν απογοητευτείτε απόλυτα τις δύσχρηστες κάμερες, φυσικά - μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να καταλάβετε ότι ο καθένας σίγουρα δεν είναι ο σύμμαχός σας. Είναι κυριολεκτικά χειρότερο από τον Usopp.

Δυστυχώς, μια δυστυχισμένη, απίστευτη και μη συνεργάσιμη κάμερα δεν μπορεί να μειώσει την αχαλίνωτη αγάπη που ένιωσα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το One Piece: Pirate Warriors 4.  Με τόσες πολλές αποστολές στο campaign για να ολοκληρώσετε και να φτάσετε  χαρακτήρες στο μέγιστο, μπορείτε να νιώσετε  μια ικανοποίηση για το  παιχνίδι.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Παρόλο που είναι απίστευτα εύκολο και διαθέτει μία από τις πιο επίμονες κάμερες στην πρόσφατη μνήμη, το One Piece: Pirate Warriors 4 είναι ίσως μια από τις καλύτερες εμπειρίες σε Warriors που θα έχετε στις σύγχρονες κονσόλες. Είναι γρήγορο και παράξενα γοητευτικό, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τον  Luffy.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,5 bySpokyGR

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.