Streets Of Rage 4 Review

Published on 1 May 2020 at 15:33

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο αγαπητή και σεβαστή είναι η σειρά Streets of Rage, είναι αξιοσημείωτο ότι έπρεπε να περιμένουμε αρκετά χρονιά για να πάρουμε μια νέα δόση στο franchise. Αυτό έχει να κάνει πολύ με το κάποτε κυρίαρχο είδος  που κυμαινόταν από τη δεκαετία του '90, αλλά αποδίδεται εξίσου στο γεγονός ότι το Streets of Rage 2 θεωρείται ως το αποκορύφωμα αυτού του τύπου παιχνιδιού, το οποίο θέτει το ερώτημα: γιατί προσπαθείτε να βελτιώσετε την τελειότητα; Οι Lizardcube, Dotemu και Guard Crush Games ήταν αρκετά γενναίοι για να προσπαθήσουν να απαντήσουν στην ίδια ερώτηση, και τα καλά νέα είναι ότι έχουν πετύχει υπέροχα.

Το Streets of Rage 4 είναι μια σύγχρονη ερμηνεία HD του κλασικού brawler της Sega, που ταυτόχρονα γιορτάζει την ιστορία της σειράς, ενώ ενσωματώνει μερικές νέες ιδέες που την κάνουν να νιώθει φρέσκια και διακριτική. Είστε επιφορτισμένοι να προχωρήσετε σε 12 πονηρά, αστικά περιβάλλοντα, αντιμετωπιζοντας αμέτρητες ορδές κακοποιών, διεφθαρμένους αστυνομικούς και ακόμη και cyborg, με κάθε τύπο εχθρού να απαιτεί από εσάς να τροποποιήσετε την τακτική και την προσέγγισή σας ανάλογα. Κάποιοι θα σας επιτεθούν με μαχαίρια, αναγκάζοντάς σας να  πηδήξετε, ενώ άλλοι είναι ειδικευμένοι να σας πιάσουν στον αέρα πριν έχετε την ευκαιρία να εξαπολύσετε μια εναέρια επίθεση. Αλλού, η αστυνομία ταραχών (βασισμένη στα θωρακισμένα στελέχη του πρώτου παιχνιδιού Mega Drive) έχει ειδικές  ασπίδες που πρέπει να σπάσουν πριν μπορέσετε να πετύχετε με επιτυχία ένα χτύπημα. Προσθέστε σε αυτό μια επιλογή από boss fights που έχουν τα δικά τους μοναδικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες και έχετε ένα παιχνίδι που ελέγχει τον εγκέφαλό σας καθώς και το μυαλό σας.

''Χτισμένο'' στη μηχανή παιχνιδιών Streets of Fury της Guard Crush Games, το Streets of Rage 4 κολλάει κοντά στο πρότυπο που καθορίστηκε από το Mega Drive. Η ικανότητα να "τρέχω"(run) και "κυλώ"(roll) για όλους τους χαρακτήρες - που εισήχθησαν στο Streets of Rage 3 - έχει αφαιρεθεί (αν και ορισμένοι μαχητές, όπως η Cherry και ο πατέρας της, ο Adam, διατηρούν κάποιες κινήσεις )Αυτό είναι περίεργο όταν θεωρείτε ότι τα παιχνίδια τόσο παλιά όσο το Golden Axe και το Alien Storm της Sega περιελάμβαναν αυτόν τον μηχανισμό που τρέχει-γλιστράει(dash-run). Ωστόσο, ενώ οι έλεγχοι μπορεί να αισθάνονται ήπια στους βετεράνους της σειράς από μία άποψη, επεκτείνονται και αλλού. Οι ειδικές επιθέσεις μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν στον αέρα, και ενώ εξακολουθούν να ξοδεύουν μέρος της μπάρας υγείας σας όταν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε τώρα να ανακτήσετε το «χαμένο» τμήμα επιτίθεται σε εχθρούς χωρίς να σας χτυπήσουν. Αυτός ο μηχανικός κινδύνου και ανταμοιβής ζωντανεύει το παιχνίδι, δημιουργώντας μια τεταμένη και συναρπαστική ροή που πραγματικά ανταμείβει ειδικευμένους και αφοσιωμένους παίκτες.

Οι ολοκαίνουργιες «σούπερ» ειδικές επιθέσεις προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο βάθους σ. Ενώ αυτές οι φανταχτερές κινήσεις σίγουρα δίνουν στο παιχνίδι έναν βαθμό οπτικής επίδρασης που είναι ευχάριστο στο μάτι, είναι τα βασικά που πραγματικά ενισχύουν το παιχνιδιού. Το να παλεύεις είναι τόσο εύκολο όσο ποτέ, και τώρα μπορείς να αναπηδήσεις τους εχθρούς από τις πλευρές της οθόνης για μέγιστο δυναμικό συνδυασμό (αυτό αποφεύγει επίσης ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα για τους μαχητές πλευρικής κύλισης - οι εχθροί συνεχώς βγαίνουν από τα άκρα της οθόνης έτσι ώστε εσύ δεν μπορείς να τους επιτεθείς, αλλά μπορούν να σας χτυπήσουν).

Υπάρχει επίσης ένα απίστευτο επίπεδο προσοχής στη λεπτομέρεια. Μπορείτε ακόμα να αποτρέψετε τον εαυτό σας να χτυπήσει το κατάστρωμα μετά τη ρίψη, όπως θα μπορούσατε στο δεύτερο Streets of Rage, και οι προγραμματιστές έχουν κοιτάξει πέρα ​​από το franchise της Sega όταν πρόκειται για άλλα σημεία έμπνευσης. Θυμάστε την ικανότητα να συντρίψετε δύο κεφάλια των εχθρών μαζί στο Batman Returns του SNES; Ο νεοφερμένος Floyd μπορεί να το κάνει εδώ. Αυτή η ομάδα γνωρίζει ξεκάθαρα τα παιχνίδια μάχης, και αυτό οδηγεί σε έναν τίτλο που παίζει υπέροχα και διαθέτει μεγάλο βάθος και απόχρωση.

Ξεκινάτε το παιχνίδι με τέσσερις διαθέσιμους μαχητές - Axel, Blaze, Cherry και Floyd - αλλά καθώς προχωράτε στη λειτουργία Story του παιχνιδιού, θα ξεκλειδώσετε επιπλέον χαρακτήρες. Ο καθένας βλέπει, αισθάνεται και παίζει εντελώς διαφορετικά από τους άλλους. Ο βετεράνος Axel επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ ισχύος και ταχύτητας, ενώ ο αρχάριος Floyd είναι αργός και δεν μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά - όμως η εμβέλεια και η δύναμή του δεν υστερούν  Είστε υποχρεωμένοι να έχετε κάποιον που θεωρείτε το αγαπημένο σας, αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο το Streets of Rage 4 σας ενθαρρύνει να κάνετε πλήρη χρήση όλων των επιλογών. Στο ενδιάμεσο στάδιο μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες και διαπιστώσαμε ότι ορισμένα επίπεδα ταιριάζουν καλύτερα στο συγκεκριμένο στυλ μάχης ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα, οπότε ο πειραματισμός είναι απαραίτητος.

Το Story mode θα σας πάρει μερικές ώρες για να ολοκληρώσετε, αλλά αυτό ταιριάζει απόλυτα με το τυπικό μέγεθος ενός από αυτά τα παιχνίδια.Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση από το τρέχον επίπεδο πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθείτε μόνο στο να κερδίσετε το τρέχον επίπεδο με το απόθεμα ζωών σας. Ενώ έχουμε διαπιστώσει ότι το Story του Streets of Rage 4 είναι μεγάλο για έναν τυπικό  side-scrolling, μπορεί να φαίνεται λίγο από κοντά για εκείνους τους παίκτες που έχουν συνηθίσει τα βιντεοπαιχνίδια τους να είναι μεγάλα  που διαρκούν έως 20 ή περισσότερες ώρες , αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε.

Εάν βρίσκεστε σε μια πραγματική πρόκληση, μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία Arcade, η οποία σας αναθέτει να ολοκληρώσετε ολόκληρο το παιχνίδι με ένα credit - μια αυστηρή δοκιμή, αλλά αυτό είναι σχεδόν πιθανό εάν μελετήσετε μοτίβα εχθρού και εστιάσετε στη χρήση του Το προαναφερθέν ειδικού σύστημα επιθέσεων «κινδύνου και ανταμοιβής» με σύνεση. Η λειτουργία Boss Rush και Battle προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά, όπως συνέβη με τα αρχικά τρία παιχνίδια είναι οι επιλογές για πολλούς παίκτες . Μπορείτε να παίξετε με έναν δεύτερο μαχητή σε συνεργασία χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή λειτουργία του Streets of Rage 4 αλλά αν μπορείτε να πείσετε τρεις άλλους παίκτες από την παρέα σας για να συμμετάσχουν, η σε  τοπική συνεργασία  έως και τέσσερις συμμετέχοντες είναι εκεί που βρίσκεται η πραγματική απόλαυση.

Τα περίπλοκα οπτικά γραφικά του Streets of Rage 4 μπορεί να έχουν αποξενώσει εκείνους τους λίγους σκληροπυρηνικούς οπαδούς που αρνούνται σταθερά να δεχτούν οτιδήποτε άλλο εκτός από χοντρά, 16-bit pixel, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το παιχνίδι φαίνεται εντελώς θεαματικό. Οι καλλιτέχνες της Lizardcube λειτουργούν στην κορυφή του συγκεκριμένου σετ δεξιοτήτων και έχουν δημιουργήσει ένα καστ που είναι ευλογημένο με χαρακτήρα, λεπτομέρεια και αίσθηση. Το φόντο είναι επίσης υπέροχο, και όσο λατρεύουμε την παλιά  2D εμφάνιση (μας αρέσει το γεγονός ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε μαχητές με βάση τα pixel από τα αρχικά παιχνίδια, ακόμα κι αν φαίνονται μάλλον περίεργοι έναντι των σύγχρονων σκηνικών), Είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε  ότι το Streets of Rage 4 θα είχε ωφεληθεί περισσότερο από ένα στυλ γραφικών που βασίζεται σε pixel. Αυτό που προσφέρεται εδώ είναι απίστευτα πιο ελκυστικό, αλλά και απόλυτα συμβατό με την εμφάνιση και τον τόνο της αρχικής τριλογίας. Μας άρεσαν επίσης οι πολλές μικρές λεπτομέρειες στο παρασκήνιο που επανέρχονται σε προηγούμενες εγγραφές στο franchise.

Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε οπαδός του franchise, τα γραφικά δεν είναι τα πάντα. Το Streets of Rage είναι διάσημο για το soundtrack που αντλεί, και ο φημισμένος συνθέτης σειράς Yuzo Koshiro συμβάλλει ευτυχώς στο εκπληκτικό soundtrack του παιχνιδιού. Ο Motohiro Kawashima - που συνέθεσε επίσης τραγούδια για τα πρωτότυπα παιχνίδια είναι παρόν , αλλά η πλειοψηφία γίνεται από τον Olivier Deriviere και μια νέα ομάδα καλλιτεχνών που είναι νέοι στη σειρά αλλά έχουν σαφώς εμπνευστεί από την ιστορία του παιχνιδιού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια επιλογή τραγουδιών που όχι μόνο ταιριάζουν στον τόνο του franchise, αλλά και ταιριάζουν στις αντίστοιχες τοποθεσίες τους όπως εξίσου αξιέπαινα είναι τα επιβλητικά ηχητικά εφέ, που κάνουν κάθε γροθιά και κλωτσιά ακόμα πιο ικανοποιητικά.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Το να παίρνεις ένα franchise τόσο πολύτιμο όσο το Streets of Rage και να το ενημερώνεις ποτέ δεν θα ήταν εύκολο έργο, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι οποιοσδήποτε θαυμαστής της σειράς θα είναι δυσαρεστημένος με αυτό που έχει επιτευχθεί εδώ.Το Streets of Rage 4 περπατάει σε αυτήν τη λεπτή γραμμή μεταξύ του να αποτίσουν φόρο τιμής στους προκατόχους του και να σφυρηλατήσουν το δικό του μοναδικό μονοπάτι και να νιώθουν σαν μια εξέλιξη και μια επανάσταση ταυτόχρονα. Το gameplay είναι αναμφισβήτητα πιστό στα πρωτότυπα, αλλά η εθιστική combo-heavy μηχανισμοί, η πανέμορφη παρουσίαση και οι στιβαρές επιλογές για πολλούς παίκτες προσθέτουν ένα εντελώς νέο επίπεδο πολυπλοκότητας, με αποτέλεσμα ένα παιχνίδι που οι θαυμαστές και οι νεοερχόμενοι δεν θα έχουν τέλος. Ας ελπίσουμε ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε άλλα 26 χρόνια για μια συνέχεια. Όποιος θέλει να νιώσει την οργή του Streets of Rage 4 μπορεί να το βρει στο gamepass δωρεάν η ανάλογα να κατευθυνθεί στο αντίστοιχο store της πλατφόρμας του για να το αναζητήσει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ By SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.