Ο λόγος που το Scorn είναι αποκλειστικό για το Xbox Series X & PC

Published on 18 May 2020 at 12:05

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους που είδαμε στο event του Xbox Series X τον  Μάιο ήταν από τη Ebb Software's το Scorn. Είναι ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι περιπέτειας τρόμου πρώτου προσώπου σε ένα εφιάλτη σύμπαν με περίεργες φόρμες και μια ζοφερή ατμόσφαιρα. Είναι εύκολο να πούμε ότι όταν εμφανίστηκε το Scorn ήταν ενοχλητικό όμως και ενδιαφέρον. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια  που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα Xbox, υπάρχει πάντα το ερώτημα εάν το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε αντίπαλες πλατφόρμες όπως το PlayStation. Όπως γνωρίζουμε, το παιχνίδι κυκλοφορεί σε υπολογιστή μέσω Steam, αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και αλλού. Σύμφωνα με τη σελίδα του Scorn στο Steam   το παιχνίδι είναι αποκλειστικό μόνο  για το Xbox Series X  (πέραν του υπολογιστή) για διάφορους λόγους. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από τη σελίδα:

Γιατί στο Xbox Series X;

Ήταν μια απλή απόφαση. Το Xbox Series X έχει πολύ ικανό υλικό (ισοδύναμο με υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών) που θα τρέχει το παιχνίδι με τεχνικό πρότυπο 4k60fps που στοχεύουμε στο Scorn. Περισσότερο από την ανάλυση 4K, το να τρέχει το παιχνίδι στα 60fps με συγκεκριμένη οπτική πιστότητα είναι επιτακτική για εμάς ως προγραμματιστές.

Γιατί η Microsoft και γιατί η αποκλειστικότητα του Xbox Series X;

Η αυθεντικότητα του παιχνιδιού και η ικανότητά του να το αναπτύξουμε όπως το αντιλαμβανόμαστε είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Πριν αποφασίσουμε να συνεργαστούμε με τη Microsoft, βεβαιωθήκαμε ότι δεν θα επηρεάσουν την ιδέα και τη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ήταν κάτι παραπάνω από συνεργατικό από αυτή την άποψη. Το μόνο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν τα δικαιώματα αποκλειστικότητας. Μόλις όλα αυτά συμφωνήθηκαν, δεν ήταν μια εν θερμώ απόφαση όταν εξετάζετε όλα τα οφέλη που θα αποκομίσει το Scorn από αυτήν τη συνεργασία, από πρόσθετους πόρους έως πολύ μεγαλύτερη έκθεση (μάρκετινγκ). Σίγουρα θα μας βοηθήσει να κάνουμε το Scorn ένα καλύτερο, και καλογυαλισμένο παιχνίδι στο τέλος.

Θα κυκλοφορήσει το Scorn στην προηγούμενη γενιά κονσόλων;

Όχι. Πραγματικά, δεν θέλουμε να ξοδεύουμε χρόνο ανάπτυξης σε ότι αφορά από τεχνική άποψη (η ανάλυση 900p, οι ρυθμοί καρέ κάτω από 30fps) γιατί θα ήταν μια υπο-ισοδύναμη έκδοση του παιχνιδιού και γενικά δεν είναι καλή εμπειρία.

Το μέλλον θα δείξει με τα αποκλειστικά δικαιώματα αυτού του παιχνιδιού καθώς η σύμβαση είναι μεταξύ της EBB Software & της Microsoft.Για εμάς πάντως θα είναι άλλο ένα παιχνίδι για το ευχαριστηθούμε στην νέα γενιά του Xbox

by SpookyGr

Πηγή από Steam Scorn Page


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.