Η Microsoft κυκλοφορεί νέο πρόγραμμα για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την προσβασιμότητα στα παιχνίδια.

Published on 20 February 2021 at 20:08

Η Microsoft πάντα προσπαθούσε να κάνει το Xbox και τα παιχνίδια γενικότερα πιο προσβάσιμα. Έχοντας αυτό κατά νου, ανακοινώθηκε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να στέλνουν τα παιχνίδια τους για να αξιολογηθούν (σύμφωνα με τις Οδηγίες προσβασιμότητας του Xbox) και να  δοκιμαστούν από μέλη της Κοινότητας Gaming & Disability - επιτρέποντας χρήσιμα σχόλια και πληροφορίες.

Εδώ είναι μέρος της πλήρους ανακοίνωσης με ευγενική χορηγία της επίσημης ιστοσελίδας του Xbox:

Οι προγραμματιστές έχουν τώρα τη δυνατότητα να στείλουν στη Microsoft τον τίτλο τους σε Xbox ή σε Pc να το αναλύσουν και να επικυρωθούν σε σχέση με τις συστάσεις που παρέχονται στα XAGs. Όπου εντοπίζονται προβλήματα, σημειώνονται με βήματα αναπαραγωγής, στιγμιότυπα οθόνης και άλλες πληροφορίες που βοηθούν τον προγραμματιστή να κατανοήσει ποια πτυχή μιας δεδομένης εμπειρίας μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένους παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Ήθελαν επίσης να διασφαλίσουν ότι οι προγραμματιστές κατάλαβαν τον πιθανό αντίκτυπο ενός συγκεκριμένου ζητήματος στους παίκτες μας. Για το σκοπό αυτό, οι εκθέσεις περιλαμβάνουν πρόσθετες πληροφορίες, όπως συνδέσεις για την προσβασιμότητα στα παιχνίδια και την τεκμηρίωση σχεδιασμού χωρίς αποκλεισμούς, μη κερδοσκόπους αλλά αναγνωρισμένους από τον κλάδο εμπειρογνώμονες σε θέματα, τεχνική τεκμηρίωση για συγκεκριμένες πλατφόρμες και πολλά άλλα.

Ίσως η πιο σημαντική πτυχή του προγράμματος, ωστόσο, είναι η ένταξη των gamers με αναπηρίες ως μέρος αυτού του project. Κάθε επιτυχία περιλαμβάνει μέλη της Κοινότητας Gaming & Disability να εκτελούν όχι μόνο δοκιμαστικές υποθέσεις σε παιχνίδια, αλλά και να παρέχουν τα σχόλιά τους και τις γνώσεις τους.

Η Microsoft ξεκίνησε αρχικά να εργάζεται στις Οδηγίες προσβασιμότητας στις αρχές του 2019 και τελικά τις κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020. Έχει επίσης κυκλοφορήσει προϊόντα όπως το Xbox Adaptive Controller στο παρελθόν.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.