Αλλαγές σε επιλεγμένες μάχες στο Mass Effect Legendary Edition

Published on 17 February 2021 at 11:59

Μεταξύ των πολλών επανεπεξεργασμένων στοιχείων που θα δούμε στο Mass Effect Legendary Edition θα είναι οι συναντήσεις με δύσκολους εχθρούς και οι boss fights. Όλες οι αλλαγές έχουν σκοπό να κάνουν αυτές τις μάχες πιο διασκεδαστικές και "τίμιες".
Μιλώντας στο Game Informer, ο σκηνοθέτης χαρακτήρων Kevin Meek μίλησε για τη μάχη στη Benezia στο αρχικό Mass Effect. Το πώς δομήθηκε ο αγώνας στο αρχικό παιχνίδι το έκανε εξαιρετικά απογοητευτικό.

"Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα πολύ προφανές παράδειγμα στο Mass Effect 1 όπου δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρχε πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική κάλυψη του σκοπευτή . Έτσι, στη μάχη της Benezia, αν θυμάστε σε κανένα από τα μονοπάτια που την περιέβαλλαν, δεν υπήρχε κάλυψη. Πουθενά. Και δεν υπήρχε χώρος να προστεθεί κάλυψη επειδή τα μονοπάτια ήταν πολύ στενά. Και μετά φτάνεις στη γωνία όπου θα υπήρχε κάλυψη, αλλά τα πάντα μπορούσαν να μετακινηθούν με biotics, οπότε δεν μπορούσες πραγματικά να πας πουθενά και να επιδιώξεις να δημιουργήσεις μια αίσθηση σχεδίου ή στρατηγικής για το πώς θέλεις να ολοκληρώσεις αυτή τη μάχη."

Ο διευθυντής χαρακτήρων της Mass Effect Legendary Edition ανέλυσε επίσης πώς η μάχη δε θα είναι πλέον τόσο απογοητευτική όσο ήταν στο αρχικό παιχνίδι, χάρη στην ενσωμάτωση καλύτερης κάλυψης και στη βελτίωση της διάταξης της περιοχής.

"Τώρα, μπορείς πάντα να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια κάλυψη που μπορείς να πας και να κρυφτείς και ότι θα λειτουργήσει. Είναι η ίδια ακριβής διάταξη, αλλά όλα είναι τώρα διπλάσια σε πλάτος και με μερικά πρόσθετα σημεία κάλυψης."

Αυτή η ίδια προσέγγιση τροποποίησης θα ισχύσει σε όλα Mass Effect Legendary Edition. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του παιχνιδιού Mac Walters, η ομάδα εξέτασε τις περιπτώσεις όπου οι παίκτες προβληματίστηκαν περισσότερο και έπειτα έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές για να κάνουν αυτές τις μάχες πιο διασκεδαστικές και δίκαιες ταυτόχρονα χωρίς να σπάσουν την ισορροπία του παιχνιδιού.

"Ποιες ήταν οι φάσεις όπου οι παίκτες είχαν πρόβλημα σχεδόν κάθε φορά; Σε αυτές τις περιπτώσεις προσθέσαμε περισσότερα auto saves. Έτσι, αν τουλάχιστον πεθάνετε, ξέρετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε λίγο πιο γρήγορα στο σημείο που βρισκόσασταν. Επίσης οι δυνάμεις της Benezia πλέον δε μπορούν να σας ταλαιπωρήσουν τόσο πολύ, αλλά υπάρχει μία τίμια πρόκληση."

Το Mass Effect Legendary Edition κυκλοφορεί στις 14 Μαΐου σε υπολογιστή και κονσόλες.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.