Το Ghost Reckon: Breakpoint έχει «πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια» στo Xbox series X απ'ότι στο PS5, αποκαλύπτει σχετική ανάλυση.

Published on 25 February 2021 at 20:11

Με αφορμή το next-gen patch του Tom Clancy's Ghost Reckon: Breakpoint ,το Digital Foundry ανέλυσε το παιχνίδι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκδοση Xbox Series X ξεπερνάει αυτή του PS5.
Στην ανάλυση, το Digital Foundry επαίνεσε τη λειτουργία απόδοσης (performance mode) και τα γραφικά του παιχνιδιού, δηλώνοντας ότι και τα δύο έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στα συστήματα επόμενης γενιάς. Ωστόσο, το Xbox Series X φαίνεται να δίνει καλύτερη ανάλυση, διατηρώντας παράλληλα, σταθερά 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Μεταξύ του PS5 και του Xbox Series X, η ανάλυση λέγεται ότι μεταπηδά από 1080p σε 1440p σε performance mode.

 

"Η λειτουργία απόδοσης [στο PS5] τροποποιεί ορισμένες ρυθμίσεις, αλλάζοντας την ambient occlusion method (για ρεαλιστική φωτοσκίαση) - αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια αρκετά παρόμοια ρύθμιση εικόνας. Το series Χ από την άλλη πλευρά "χτυπάει" 60fps ενώ αποδίδει σε μια πολύ υψηλότερη δυναμική 1440p. Αυτό λοιπόν σημαίνει 2560x1440 σε μέγιστο performance mode, αν και εδώ βλέπουμε προσαρμογές στην ανάλυση για να διατηρηθεί σταθερό το frame rate (τα καρέ) - με το χαμηλότερο να είναι 2304x1296. Υπάρχει κάποια ευελιξία στο series Χ, αλλά ακόμα κι έτσι δίνει μια πολύ πιο ευκρινή εικόνα από την αντίστοιχη του PS5."

 

Η λειτουργία ανάλυσης (resolution mode) λέγεται επίσης ότι κάνει τεράστια διαφορά, με το Xbox Series X να επιβάλλεται με ένα εντυπωσιακό 2160p, ενώ το PS5 υστερεί στα 1440p.

 

"Το Dynamic 1440p στο PS5, όταν το series X αποδίδει 2160p,έρχεται σε αντίθεση με τις προδιαγραφές του συστήματος και φυσικά, τις εμπειρίες μας με πολλά άλλα παιχνίδια. Η αντίληψη ότι το default mode (προεπιλεγμένη λειτουργία) του Series S μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία ανάλυσης του PS5 στην ποιότητα της εικόνας είναι επίσης αμήχανη: υπάρχει απλά η αίσθηση ότι τα cross-gen SDK tools της Microsoft προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους προγραμματιστές και ότι δεν αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες του συστήματος. Κατά την άποψή μου, είναι λογικό για τους λάτρεις της εικόνας να "τρέχουν" το seriesX σε αυτό το mode - για να δoυν το 4K30 αν αυτή είναι η επιλογή που σας ικανοποιεί."

 

To next-gen update από την Ubisoft έλαβε επίσης επαίνους,αντίστοιχους με αυτούς που έλαβε το update του Tom Clancy's The Division 2. Το Digital Foundry ανέλυσε και αυτό το παιχνίδι και βρήκε εξαιρετικά αποτελέσματα στο Xbox Series X. Φαίνεται ότι η Ubisoft ξέρει τι κάνει όταν πρόκειται για το hardware του Xbox Series X και S!

By Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.