Η ΕΕ εγκρίνει την εξαγορά της Bethesda ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft.

Published on 8 March 2021 at 12:56

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία της Microsoft ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της ZeniMax Media, της μητρικής εταιρείας του στούντιο Doom και Fallout Bethesda Softworks. Η συμφωνία της Microsoft εγκρίθηκε από την ΕΕ χωρίς όρους, καθώς "δεν εγείρει σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με την κοινή αγορά". Η απόκτηση απαιτούσε έγκριση από την ΕΕ προτού μπορέσει η Microsoft να οριστικοποιήσει τη συμφωνία της Bethesda και να φέρει μελλοντικά παιχνίδια στη συνδρομή xbox Game Pass.
Μόλις κλείσει η συμφωνία, η λίστα της Microsoft με τα αποκλειστικά στούντιο θα ανέβει στα 23, μετά την προσθήκη των στούντιο της Bethesda, όπως η Arkane (Dishonored), η MachineGames (Wolfenstein) , η id software (Doom)  και η Tango Gameworks (The Evil Within). Η Microsoft φαίνεται να σχεδιάζει να κρατήσει τη Bethesda σε λειτουργία ξεχωριστά, με την υπάρχουσα ηγεσία της. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να λειτούργησε για τους Mojang, LinkedIn και GitHub, οι οποίοι συνέχισαν να λειτουργούν ξεχωριστά μετά την απόκτησή τους από τη Microsoft.

Η Microsoft ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδιά της για την απόκτηση της Bethesda τον Σεπτέμβριο, υποσχόμενη να τιμήσει τις δεσμεύσεις αποκλειστικότητας του PS5 για το Deathloop και το GhostWire: Tokyo. Παιχνίδια όπως το The Elder Scrolls: Online θα "συνεχίσει επίσης να υποστηρίζεται ακριβώς όπως ήταν".

Ο τρόπος με τον οποίο η Microsoft χειρίζεται τους μελλοντικούς τίτλους της Bethesda θα καταλήξει σε μια βάση "κατά περίπτωση", σύμφωνα με σχόλια του επικεφαλής του τομέα gaming της Microsoft Phil Spencer τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς η Microsoft σχεδιάζει να χειριστεί το επερχόμενο διαστημικό της έπος το Starfield.

Η Microsoft μπορεί να μην χρειαστεί καν να ξεκινήσει μελλοντικά παιχνίδια Bethesda αποκλειστικά στο Xbox. Απλά έχοντάς τα την πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass μπορεί να είναι ένα αρκετά μεγάλo δέλεαρ από μόνο του για εγγραφή νέων χρηστών. Ο επικεφαλής παιχνιδιών Xbox Phil Spencer πρόσφατα αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα των συμφωνιών αποκλειστικότητας για παιχνίδια και τα σχέδια της Microsoft για το Xbox επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο Xbox Game Pass και τη ροή παιχνιδιών xCloud που προσεγγίζουν εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft σκοπεύει να σκιαγραφήσει τα σχέδιά της για το Xbox αργότερα αυτό το μήνα. Μια εκδήλωση "future of gaming" φημολογείται ότι θα λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου και θα μπορούσε να είναι μια ιδανική ευκαιρία για τη Microsoft να συζητήσει το μέλλον της Bethesda, του xCloud στο iOS και τα σχέδιά της για το Xbox Game Pass.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.