Η Microsoft δοκιμάζει επιτέλους την υποστήριξη διπλής οθόνης με το Xbox Game Pass στο Surface Duo.

Published on 20 March 2021 at 11:22

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση στην εφαρμογή Xbox Game Pass Beta που προσθέτει υποστήριξη για συσκευές διπλής οθόνης, όπως το Surface Duo. Υποστηρίζονται παιχνίδια με ειδικά χειριστήρια οθόνης αφής (όπως τα Minecraft Dungeons ) και το όνειρο μιας φορητής κονσόλας Xbox γίνεται πραγματικότητα.

Στο Surface Duo, η έκταση της εφαρμογής όταν εκτελείται ένα παιχνίδι με χειριστήρια αφής θα τοποθετήσει το ίδιο το παιχνίδι στην επάνω οθόνη και τα χειριστήρια στην κάτω οθόνη, μετατρέποντας το Surface Duo σε αυτοσχέδιο gamepad. Οι προγραμματιστές μπορούν να προσαρμόσουν τα στοιχεία ελέγχου στην οθόνη ειδικά για το παιχνίδι τους, επομένως ορισμένα παιχνίδια ενδέχεται να διαθέτουν διαφορετικά κουμπιά αφής ή διάταξη στην οθόνη.

Η εργονομία κάνει πραγματικά το παιχνίδι στο Surface Duo να δίνει τη σωστή αίσθηση, καθώς τα δάχτυλά σας δεν το χειρίζονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ορισμένα παιχνίδια υποστηρίζουν ακόμη και χειριστήρια κίνησης με ενσωματωμένο γυροσκόπιο στο Surface Duo. Για παράδειγμα, όταν παίζετε το Gears 5, μπορείτε να κοιτάξετε γύρω από το περιβάλλον μετακινώντας φυσικά τη συσκευή σας.

Η Microsoft είχε δώσει υλικό γι'αυτό το είδος λειτουργικότητας όταν παρουσίασε για πρώτη φορά το Surface Duo το 2019, αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτοιμο κατά την κυκλοφορία. Είναι υπέροχο να βλέπετε ότι η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη ως μέρος της εφαρμογής Xbox Game Pass Beta. Ας ελπίσουμε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα στην κύρια εφαρμογή Game Pass.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.