Το Χbox Smart Delivery αποδείχθηκε αρκετά μεγάλη υπόθεση.

Published on 21 March 2021 at 13:30

Πέρυσι πρωτοακούσαμε από το μάρκετινγκ της Microsoft τη φράση "Smart Delivery" και η αλήθεια είναι ότι μας ακουγόταν σαν ένα ακόμα ανούσιο ζεύγος-λέξεων. Σίγουρα όλα τα παιχνίδια θα λειτουργούσαν εύκολα μετά την εγκατάσταση στη νέα σας κονσόλα, είτε υποστήριζαν τη "φράση" της Microsoft είτε όχι. Μμμμμμ...ίσως όχι.

Τίποτα δεν έχει θέσει το χάσμα μεταξύ της τυπικής διαδικασίας λειτουργίας για παιχνίδια επόμενης γενιάς και την εφαρμογή της δυνατότητας Smart Delivery για Xbox Series X|S, όπως το Marvel's Avengers. Η next-gen έκδοση του RPG βγήκε live χθες και αποδείχθηκε τεράστιος πονοκέφαλος για όσους ήθελαν να αναβαθμίσουν από PS4 σε PS5.

Πρώτον, έπρεπε να βεβαιωθούν ότι και οι δύο εκδόσεις του παιχνιδιού μεταφορτώθηκαν και ενημερώθηκαν στην κονσόλα.

Στη συνέχεια, έπρεπε να μετεγκαταστήσουν τα δεδομένα αποθήκευσης. Ώρες και δεκάδες GB αργότερα, θα μπορέσουν να διαγράψουν την έκδοση PS4 και τελικά να φτάσουν στο παιχνίδι. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται κάτι τι πιο περίπλοκα όταν είναι τόσο αδέξιο πρακτικά το να ελέγξετε  ποιες εκδόσεις ενός παιχνιδιού έχετε κατεβάσει στο PS5 σας και αν ενημερώνονται.

Το ίδιο το Marvel's Avengers αντιδρούσε , αφού η επιλογή μεταφοράς δεδομένων δεν εμφανιζόταν καν σε ορισμένους παίκτες. Χρειάστηκαν πολλά tweets της Crystal Dynamics και ένα επι του θέματος κείμενο στον ιστότοπο του PlayStation για να εξηγηθεί η διαδικασία, η οποία ήταν άστοχη αρκετά ωστέ να κάνει πολλά μάτια να ρολλάρουν μετά την ανάγνωση. "Ζώντας στο μέλλον εδώ στη Sony", τουΐταρε ο συγγραφέας του Forbes Paul Tassi.
Στο Xbox Series X/S, εν τω μεταξύ, τα πράγματα απλά λειτούργησαν. Η Microsoft περιγράφει τη Smart Delivery ως μια "νέα τεχνολογία" που σας βοηθά να αποκτήσετε "τις εκδόσεις Xbox One και Xbox Series X του παιχνιδιού με μία αγορά και η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού θα παραδοθεί αυτόματα στην κονσόλα σας, ανεξάρτητα από τη γενιά— δεν απαιτούνται επιπλέον βήματα". "Ποια επιπλέον βήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να απαιτηθούν;" πολλοί από εμάς αναρωτηθήκαμε πέρυσι όταν κυκλοφόρησε αυτή η εξήγηση.

Και καθώς έχουμε συνηθίσει από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να μεταφέρουν και να αρχειοθετούν τα δεδομένα μας πολύ απλά από το ένα τηλέφωνο ή pc στο επόμενο, η ιδέα ότι δε θα συμβαίνει το ίδιο με τα παιχνίδια μας και τα δεδομένα τους από τις τρέχουσες κονσόλες σε νέες, φαινόταν παράλογη. Εξάλλου δεν είχαμε να κάνουμε με τη Nintendo.

Και όμως, ξανά και ξανά η Smart Delivery αποδεικνύεται ότι είναι μία πραγματική λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα που μαστίζει τη μετάβαση σε κονσόλες επόμενης γενιάς.

Αυτή τη στιγμή θεωρώ δεδομένο ότι μπορώ να ενεργοποιήσω το Series Χ|S, να περιηγούμαι στο Microsoft Store, το Game Pass και την υπάρχουσα βιβλιοθήκη του λογαριασμού μου και να παίξω οτιδήποτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με μηδέν διαδικασία. Στη συνέχεια, επιστρέφω στο PS5 μου και ανακαλύπτω ότι μου τελειώνει ήδη ο χώρος, επειδή έχω αρκετά αντίγραφα παιχνιδιών PS4 που έχω εγκαταστήσει. Επίσης, τα δεδομένα του Ghost of Tsushima  δεν μεταφέρθηκαν ποτέ —  ήρθε η ώρα να συνδέσω και πάλι το PS4. Μάλλον τιμωρούμαι που το αποσύνδεσα χωρίς να το προετοιμάσω λιγάκι. Τι να πω, πίστεψα ότι θα ήταν η τελευταία φορά!  μας λέει αρθρογράφος του Kotaku.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   by Boltok Bill & Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.