Το Xbox Series X ξεπερνά το PS5 στην Ιταλία ως η κονσόλα με τις περισσότερες ώρες παιχνιδιού

Published on 20 April 2021 at 11:29

Το Xbox Series Χ πηγαίνει εξαιρετικά στην Ιταλία, αν και δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κονσολών επόμενης γενιάς, η τελευταία αναφορά IIDEA (Ιταλική Διαδραστική Ψηφιακή Ψυχαγωγία) παρέχει πληροφορίες σχετικά με το Xbox Series X/S και το PlayStation 5.
Η ετήσια έκθεση του IIDEA για τα βιντεοπαιχνίδια στην Ιταλία το 2020 περιέχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικά με το χρόνο που αφιερώνουν οι παίκτες σε διαφορετικές πλατφόρμες. Ένας Ιταλός παίκτης έχει κατά μέσο όρο 4,2 ώρες την εβδομάδα αφιερωμένο στο Xbox Series X/S, σε σύγκριση με το PlayStation 5 με μόνο 3,3 ώρες με το χρόνο διαφοράς να αντιπροσωπεύει μεγαλύτερη συσχέτιση με το Xbox.

Το Xbox Series X σε σύγκριση με άλλες κονσόλες.

Αυτή είναι μια άτυπη εικόνα για την Ιταλία, όπου το PlayStation είναι ιστορικά η κονσόλα επιλογής για τους gamers. Ενώ ορισμένα Xbox Series X/S έχουν εμφανιστεί περιστασιακά στη λίστα των διαθέσιμων προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και των φυσικών λιανοπωλητών, η εύρεση ενός PlayStation 5 είναι πολύ πιο δύσκολη. Aυτό ισχυεί από τη σύγκριση μεταξύ PS4 και Xbox One, με 6,3 ώρες την εβδομάδα αφιερωμένες στην κονσόλα προηγούμενης γενιάς της Sony και 3,7 ώρες στη Microsoft.

 

Άλλα σχετικά δεδομένα για πλατφόρμες:

Οι Ιταλοί παίκτες περνούν κατά μέσο όρο 4,7 ώρες παιχνιδιού την εβδομάδα σε υπολογιστή και 5 ώρες σε φορητές συσκευές, εκ των οποίων 4,1 ώρες σε smartphones και 3,9 σε tablet. Παρά το μικρότερο χρόνο που δαπανάται σε smartphones και tablet, ένας μεγαλύτερος αριθμός παικτών στην Ιταλία τα θεωρεί την προτιμώμενη πλατφόρμα για παιχνίδια, με 10,7 εκατομμύρια χρήστες, σε σύγκριση με τα 7,2 εκατομμύρια χρήστες που παίζουν με τον υπολογιστή. Από αυτά τα 4,5 εκατομμύρια είναι άνδρες και 2,7 εκατομμύρια γυναίκες, ενώ στην περίπτωση των κινητών συσκευών υπάρχουν 5,4 εκατομμύρια άνδρες και 5,3 εκατομμύρια γυναίκες, δηλαδή υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των φύλων.

Οι κονσόλες, από την άλλη πλευρά, έχουν 6,7 εκατομμύρια παίκτες, εκ των οποίων 4,2 εκατομμύρια είναι άνδρες και 2,5 εκατομμύρια γυναίκες. Τα δεδομένα για το Nintendo 3DS είναι επίσης πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία μπορούν ακόμα να καυχηθούν για σχεδόν 2 εκατομμύρια παίκτες. Η IIDEA, η εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στην Ιταλία, έχει υπολογίσει κύκλο εργασιών 2,17 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 και αύξηση 21,9% σε σύγκριση με το 2019, αυτό έχει να κάνει άμεσα με την πανδημία που συνεχίζεται, καθώς πολλοί άνθρωποι στράφηκαν για την ψυχαγωγία τους στις κονσόλες.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            by Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.