Feature: Το 120FPS γίνεται γρήγορα game-changer στο Xbox Series X

Published on 10 May 2021 at 20:32

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το Xbox Series X (και το Series S) θα υποστηρίζουν παιχνίδια με έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, πολλοί από εμάς ήμασταν επιφυλακτικοί. Πόσα παιχνίδια θα το εκμεταλλευόντουσαν αυτό; Όπως αποδεικνύεται, πολλά! Δεν είμαστε καν έξι μήνες στη διάρκεια ζωής των νέων κονσολών, και υπάρχουν ήδη πάνω από 70 παιχνίδια.
Το PlayStation 5 της Sony δεν διαθέτει ούτε κατά προσέγγιση τόσους τίτλους 120fps και αυτό οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους - ο πρώτος είναι ότι η εφαρμογή backwards compatibility του Xbox διευκολύνει τους προγραμματιστές να επιδιορθώσουν την υποστήριξη 120fps στα παιχνίδια Xbox One και ο δεύτερος είναι η επαναστατική λειτουργία FPS Boost του Team Xbox.
Το μεγάλο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών Xbox το 2021 δεν κατέχουν οθόνες με δυνατότητες 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά αυτό θα αλλάξει καθώς ο χρόνος κυλά και για όσους από εμάς έχουν την τύχη να επωφεληθούν από αυτό το χαρακτηριστικό ήδη, γίνεται γρήγορα ένα game changer και ενισχύει σημαντικά την απόλαυση ορισμένων από αυτούς τους υποστηριζόμενους τίτλους.
Για παράδειγμα, από τη first-party πλευρά, πολλοί τίτλοι υποστηρίζουν τώρα 120fps, όπως το Halo: The Master Chief Collection που τρέχει τώρα εξ ολοκλήρου σε 120fps σε 4K αν έχετε τη δυνατότητα. Το multiplayer του Gears 5 ενισχύεται, ενώ το Ori and the Will of the Wisps, Sea of Thieves και Minecraft Dungeons διαθέτουν επίσης λειτουργίες 120fps.
Τα παιχνίδια που επωφελούνται περισσότερο από τα 120fps είναι τα παιχνίδια με πολύ γρήγορη κίνηση, οπότε κάτι σαν το FPS Boosted Titanfall 2, το οποίο είναι πάντα ταραχώδες και διαθέτει πολλή δράση parkour, δείχνει μεταμορφωμένο στο Xbox Series X. Ομοίως, η αναβάθμισηTony Hawk's Pro Skater 1+2 - απογοητευτική καθώς είναι μια πληρωμένη αναβάθμιση - δείχνει πραγματικά φανταστική στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και το Rocket League είναι μια άλλη αξιοσημείωτη βελτίωση.
Φυσικά, πολλά από αυτά περιλαμβάνονται και στο Xbox Game Pass, γεγονός που καθιστά την αξία πρότασης ακόμα καλύτερη για όσους έχουν οθόνες 120hz.

Όλα τα παιχνίδια πρώτου μέρους περιλαμβάνονται ως στάνταρ και έχετε επίσης όλους αυτούς τους τίτλους EA Play, όπως το Star Wars Battlefront II, το Battlefield V και το Mirror's Edge Catalyst που χρησιμοποιούν το FPS Boost.

Το Mass Effect Legendary Edition θα διαθέτει λειτουργία quality και performance και θα λειτουργεί έως και 120fps στο Xbox Series X σε λειτουργία απόδοσης. WOW! Αυτός μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να παιχτεί αυτό!#MassEffect #MassEffectLegendaryEdition @Xbox #XboxSeriesX #Xbox pic.twitter.com/0sIJi1ubLq- Mark Medina (@Mark_Medina) 5 Μαΐου 2021.

Η προσπάθεια να εξηγηθεί το άλμα από 60 καρέ σε 120 καρέ είναι δύσκολη, επειδή ομολογουμένως, δεν είναι τόσο άμεσα προφανές όσο η μετάβαση από 30fps σε 60fps.

Τελικά, όλα απλά δίνουν μια αίσθηση καλύτερης ροής , με τη διαφορά ότι γίνεται πιο δραστική ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε. Μπορεί να μην παρατηρήσετε καν μεγάλη βελτίωση με ορισμένους τίτλους, αλλά με άλλους, η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντικά πιο ικανοποιητική εμπειρία συνολικά.
Δεν αξίζει ξαφνικά να τρέξετε και να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση, αλλά αν έχετε σκεφτεί να πάρετε μια νέα οθόνη ούτως ή άλλως, αξίζει σίγουρα να εξετάσετε μία με δυνατότητες 120fps.

Η Microsoft έχει δώσει μεγάλη προσοχή στη διασφάλιση ότι το Xbox Series X είναι σε θέση να υποστηρίζει παιχνίδια με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και αν η ομάδα συνεχίσει το ρυθμό της με το FPS Boost, θα διατηρήσει εύκολα τη θέση της ως η απόλυτη κονσόλα 120fps στην αγορά.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  by Boltok Bill & Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.