Η Codemasters θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της, σύμφωνα με την ΕΑ.

Published on 20 May 2021 at 09:50

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Electronic Arts απέκτησε την Codemasters με στόχο να συνεχίσει να επεκτείνει τα όριά της και να έχει στο δυναμικό της τα πιο ταλαντούχα στούντιο του κόσμου, καθώς και τις άδειες για τα F1, Grid, DiRT και πολλές άλλες. Αφού επένδυσαν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη βρετανική σχολή, ορισμένοι φοβούνταν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν και εκ των έσω από εδώ και στο εξής, αλλά από την ΕΑ έχουν διαβεβαιώσει ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ο Andrew Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Electronic Arts, μίλησε στο MCV UK και διαβεβαίωσε ότι η Codemasters θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της με τον ίδιο τρόπο όπως η Respawn Entertainment.

"Όπως ο Respawn, η ιδέα μας δεν είναι να αναλάβουμε την Codemasters. Η ιδέα μας δεν είναι να εισβάλουμε και να μετατρέψουμε τους Codemasters σε ένα άλλο ΕΑ studio. H ιδέα μας περιστρέφεται γύρω από την άδραξη των ευκαιριών. Αυτή η βιομηχανία έχει να κάνει με το δημιουργικό ταλέντο. Και δε βλέπουμε πλεονεκτήματα στην κατήχηση αυτού του απίστευτου δημιουργικού ταλέντου. Αλλά θέλουμε να τους δώσουμε πρόσβαση στις δυνατότητες που μας δίνει η θέση μας στον κλάδο", δήλωσε ο Wilson σχετικά με το τι είναι η Codemasters μετά την εξαγορά τους από την EA.

"Στην Electronic Arts έχουμε αυτό το εκπληκτικό υπόβαθρο, ένα "ντουλάπι" πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας, ένα απίστευτου εύρους, βάθους και εμπορικής εμβέλειας απόθεμα σε όλο τον κόσμο και ένα απίστευτο δίκτυο παικτών. Και ο τρόπος που το επεξεργαζόμαστε αυτό,(και έτσι δουλεύουμε με την Respawn) είναι να δώσουμε στην Codemasters ένα σετ κλειδιών του ντουλαπιού. Μπορούν να έρθουν και να πάρουν ό,τι χρειάζονται από αυτό το ντουλάπι, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να είναι αυτό που είναι, γιατί αυτό τους έκανε ξεχωριστούς εξ αρχής", κατέληξε ο ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ Σύμβουλος της εταιρείας.

Το επόμενο παιχνίδι Codemasters, ήδη υπό τη σφραγίδα της ΕΑ, θα είναι το F1 2021 και θα φτάσει στο Xbox Series X|S, xbox One και σε άλλες πλατφόρμες στις 16 Ιουλίου.

                                                                                                                                                        by Boltok Bill & Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.