Η σούπερ ανάλυση AMD FidelityFX θα έχει «τεράστιο αντίκτυπο» στα παιχνίδια 4K για το Xbox Series X/S

Published on 3 June 2021 at 23:30

Η μεγάλη AMD παρουσίασε τη νέα της λειτουργία για να συνεχίσει να βελτιώνει τις δυνατότητες των προγραμματιστών και την εφαρμογή τους σε βιντεοπαιχνίδια και έρχεται και σε κονσόλες. Η υπερ-ανάλυση Amd FidelityFX έρχεται στο Xbox Series X / S και θα έχει "τεράστιο αντίκτυπο" στα παιχνίδια 4K, σύμφωνα με τον προγραμματιστή του Outbreak: Endless Nightmares.Η επίσημη κυκλοφορία αυτού του νέου χαρακτηριστικού θα γίνει στις 22 Ιουνίου. Η AMD  σε μια παρουσίαση αποκάλυψε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της νέας λειτουργίας FidelityFX, η οποία θα είναι μια σούπερ ανάλυση που θα βελτιώσει σημαντικά τα παιχνίδια που τρέχουν εγγενώς σε 4K. Ενώ αυτή η λειτουργία θα ανταγωνιστεί άμεσα το Deep Learning Super Sampling ή DLSS της Nvidia, οι προγραμματιστές της AMD λένε ότι θα προσφέρει πολλαπλές λειτουργίες κλιμάκωσης και ακόμα καλύτερη απόδοση, ειδικά επειδή θα έρθει επίσης σε κονσόλες. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Gamingbolt, ο προγραμματιστής του Outbreak: Endless Nightmares, Evan Wolbach, έχει επισημάνει και επαίνεσε χαρακτηριστικά που θα έρθουν με τη νέα λειτουργία της AMD. Ο Wolbach έχει σχολιάσει ότι το FidelityFX θα έχει "τεράστιο αντίκτυπο" στα παιχνίδια, δηλώνοντας ότι¨
"Το να στοχεύουμε σε 4K ως εγγενή ανάλυση είναι εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία, ακόμα και σε αυτό το υψηλής ποιότητας υλικό. Το να έχουμε μηχανισμούς για να ανακατασκευάσουμε το πλαίσιο και να το κάνουμε να μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με την εγγενή 4K, ενώ θα πληρώνει πολύ χαμηλότερο κόστος στην απόδοση, θα είναι τεράστια υπόθεση."
Και συνεχίζει "Με αυτές τις εξοικονομήσεις, μπορούμε να εστιάσουμε περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας των γραφικών, των προϋπολογισμών σωματιδίων κ.λπ., και να αποκομίσετε σχεδόν όλες τις ανταμοιβές που συνοδεύουν μια εγγενή εικόνα 4K. Είναι μια πραγματικά συναρπαστική τεχνολογία και ανυπομονώ να τη χρησιμοποιήσω!"
Χωρίς αμφιβολία, το FidelityFX υπόσχεται πολλά στους προγραμματιστές, οι οποίοι από τις 22 Ιουνίου θα αρχίσουν να το εφαρμόζουν στα παιχνίδια τους, έτσι ώστε να υιοθετήσουν όλα αυτά τα οφέλη. Το FidelityFX θα είναι επίσης σε θέση να τρέξει σε GPU της Nvidia, ανοίγοντας περαιτέρω το φάσμα των δυνατοτήτων. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς από το PC Gamer, αυτή η λειτουργία είναι ανοιχτού κώδικα και τα παιχνίδια που θα το υιοθετήσουν προς το παρόν θα είναι το Riftbreaker, το Flight Simulator της Microsoft, το DiRT 5, το Resident Evil Village και το Far Cry 6, μεταξύ πολλών άλλων.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.