Ο Phil Spencer του Xbox λέει ότι δε θέλει να σταματήσει τα φυσικά παιχνίδια

Published on 16 June 2021 at 09:30

Με το Xbox να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στο Cloud Gaming, πολλοί πίστευαν ότι αυτό μπορεί να είναι το μέλλον της εταιρείας. Αλλά το αφεντικό του Xbox Phil Spencer έχει πει ότι η ομάδα δεν θέλει να στερήσει από τον κόσμο την "επιλογή" του πώς θα παίζουν τα παιχνίδια.
Η ερώτηση τέθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο κανάλι του YouTube, Same Brain, όπου οι οικοδεσπότες μίλησαν για τα μέρη - όπως τα σπίτια των γονιών τους - με αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο, γεγονός που έχει υποβαθμίσει την εμπειρία τους στο Cloud Gaming. Ο Spencer κατέστησε σαφές ότι το μέλλον των φυσικών μέσων στο Xbox θα είναι εδώ για πολλά, πολλά χρόνια, εκτιμώντας ότι πολλοί παίκτες δεν έχουν την τεχνολογία για γρήγορες συνδέσεις και το θέμα είναι να δώσουμε στους καταναλωτές μια "επιλογή".

Ως βιομηχανία τεχνολογίας, ακόμα και ως βιομηχανία παιχνιδιών, θέλουμε μερικές φορές να λέμε ότι τα πράγματα θα είναι έτσι ή τα πράγματα θα είναι αλλιώς, και στο τέλος τα πράγματα δεν είναι τίποτα. Είναι η ποικιλία του τι κάνουν οι άνθρωποι και πώς παίζουν, και είναι απολύτως αυτός ο λόγος που αυτές αυτές οι κονσόλες [υπάρχουν], επειδή μπορεί να είναι η κατάσταση των γονιών σας για πολλά, πολλά χρόνια τέτοια ώστε το καλύτερο πράγμα θα είναι να πάρετε μια κονσόλα με μονάδα δίσκου, ώστε να μπορείτε να πάτε να αγοράσετε ένα δίσκο, να τον βάλετε στη μονάδα δίσκου και να παίξετε ένα παιχνίδι.
"Δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε αυτή την επιλογή, επειδή, όπως είπατε, υπάρχουν απλά ορισμένα σενάρια όπου η καλύτερη περίπτωση δε θα είναι το streaming ή το downloading για τα παιχνίδια στην πλατφόρμα. Πρόκειται πραγματικά για την επιλογή για τους πελάτες, επειδή ο καθένας ζει τη δική του μοναδική κατάσταση και δεν πρέπει να έχει να κάνει με το τι χρειαζόμαστε ή τι θέλουμε ως εταιρεία, αλλά πραγματικά θα πρέπει να έχει να κάνει με το τι χρειάζονται οι πελάτες μας."

Αυτή η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μετά τη συνομιλία του Σπένσερ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Satya Nadella νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εκεί, ο Nadella σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο το Cloud Gaming, το Xbox Game Pass και η ενίσχυση των δημιουργών είναι οι τρεις βασικοί τομείς για την εταιρεία, ενώ τόνισε επίσης ότι η Microsoft είναι "all-in" στο gaming.Η ιδέα του Cloud Gaming είναι ακόμα ξένη για πολλούς gamers εκεί έξω. Πολλοί, όπως ακούγεται και στη συνέντευξη, δεν διαθέτουν τους πόρους για να επωφεληθούν πραγματικά πλήρως από τα οφέλη του. Μερικές φορές τα φυσικά παιχνίδια είναι η καλύτερη λύση και ενώ το Xbox έχει κάποια εμπόδια για να αναρριχηθεί με το DRM του, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι και σε αυτό το κομμάτι ms κοιτάζει μπροστά.

                                                                                                                                                   by Boltok Bill & Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.