Η Neon Giant μας προσφέρει μια φιλόδοξη Cyberpunk εμπειρία.

Published on 31 July 2021 at 09:24

Το the Ascent έχει ένα βουνό να σκαρφαλώσει.

Για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετία του 2010, το Cyberpunk 2077 της CD Projekt Red ήταν το παιχνίδι που όλοι περιμέναμε. Υπήρχε ένα τεράστιο ποσό διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από τον τίτλο και μετά την επιτυχία του The Witcher 3: Wild Hunt, όλοι ελπίζαμε ότι θα παρέδιδε ένα παιχνίδι ίσης, αν όχι μεγαλύτερης, ποιότητας - αλλά αυτό δεν συνεβει. Επτά μήνες μετά την κυκλοφορία, ακόμα περιμένουμε αυτό το συναρπαστικό και εντυπωσιακό παιχνίδι cyberpunk. Σήμερα η Neon Giant ένα στούντιο που αποτελείται από μια μικρή ομάδα βετεράνων της βιομηχανίας, προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό με το επερχόμενο φιλόδοξο RPG του, the Ascent.

Στο The Ascent Group, μια πόλη που ανήκει και διοικείται από μια εταιρεία του ίδιου ονόματος παίζετε ως εργαζόμενος που ωθείται σε μια ζωή κινδύνου μετά το κλείσιμο της εταιρείας για άγνωστο λόγο αφήνοντας τις διάφορες περιοχές της πόλης να φροντίσουν τον εαυτό τους. Υπό τη διοίκηση του αρχηγού Boone (αφεντικό του εγκλήματος, αν θέλετε), the Ascent σας μεταφέρει στις διάφορες περιοχές της μητρόπολης για να συναντήσετε, να συζητήσετε και να πολεμήσετε αντίπαλες συμμορίες, ενώ κάνετε ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσετε την επιβίωση της ζοφερής περιοχής που αποκαλείτε πατρίδα.

Είναι μια αρκετά συνηθισμένη αφήγηση του cyberpunk, όπου όλοι, εκτός από τους βρώμικους πλούσιους, ψάχνουν για επιβίωση σε έναν βάναυσο κόσμο. Το the Ascent πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα  καθώς το παιχνίδι διαδραματίζεται στην τυπική cyberpunk  πόλη μια εκτεταμένη, υπερπληθυστική μητρόπολη που μαστίζεται από φώτα βρωμιάς και νέον. 

Αλλά, το The Ascent δεν μοιάζει με πολλούς κόσμους cyberpunk που έχουμε δει στο παρελθόν στα παιχνίδια, επειδή αυτό που έχει δημιουργήσει ο Neon Giant είναι ένας απίστευτα διαφορετικός, ζωντανός κόσμος που είναι γεμάτος με περιεχόμενο. Δεν έχει σημασία πού τολμάτε, κάθε τοποθεσία, κάθε δρόμος, κάθε γωνιά και γωνιά αισθάνεται σαν να έχει δημιουργηθεί με τη μέγιστη προσοχή και ακρίβεια και κάνει για έναν πραγματικά απίστευτο κόσμο παιχνιδιού. Το πραγματικά εντυπωσιακό μέρος, που είναι σε κάποιο βαθμό ένα κομμάτι ενός εμπόδιο, είναι η κλίμακα του χάρτη, καθώς ο κόσμος του The Ascent είναι αρκετά τεράστιος. Ο χάρτης είναι τόσο τεράστιος που θα περάσετε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απλά μετακινούμενοι μεταξύ τοποθεσιών. Αν μη τι άλλο, ο χάρτης θα μπορούσε να είναι ένα τρίτο μικρότερος και να εξακολουθεί να αισθάνεται απίστευτα πυκνός, κάτι που θα ήταν βολικό καθώς θα εξάλειφε την άσκοπη περιπλάνηση μεταξύ των αποστολών.

Όσο για τη μάχη, το παιχνίδι είναι twin-stick shooter που σημαίνει ότι έχετε πολλή ρευστή δράση τακτοποιημένα τυλιγμένη σε ένα συναρπαστικό και ανταποκρινόμενο πακέτο. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε πολυβόλα, όπλα ή υπερβολικά ισχυρά όπλα, η μάχη είναι πάντα μεγάλη και αυτό επεκτείνεται στην κίνηση που χρησιμοποιεί ο τίτλος, η οποία τονίζει άμεσα αυτό το σύστημα. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, και ο τρόπος με τον οποίο η εχθρική τεχνητή τεχνητή είναι κοντά στην καταπολέμηση αλλά είναι αδυσώπητα διασκεδαστικό να παίζετε και σας παρέχει πολλές επιλογές για να αντιμετωπίσετε τα διαφορετικά σενάρια μάχης .

Σχετικά με το θέμα των εχθρών διαθέτει μια ποικιλία που δεν θα διστάσουν να σας σκοτώσουν. Οι περισσότεροι χειρίζονται κάποιο long range όπλο και θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα κάλυψης, το οποίο βασικά σας επιτρέπει να κρυφτείτε και να πυροβολήσετε χωρίς να είστε ανοιχτοί να υποστείτε ζημιά, προς όφελός τους. Ωστόσο, οι εχθροί της μάχης σώμα με σώμα  τείνουν να προτιμούν να σας πιέζουν και να σας αναγκάζουν να παραμείνετε εν κινήσει, γεγονός που καθιστά τη μάχη ακόμα πιο δύσκολη. Στη συνέχεια, πάνω από αυτό είναι οι αναμετρήσεις με αρχηγούς  οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες, αλλά είναι από τις  πιο δύσκολες και ανταποδοτικές συναντήσεις. Κάθε αφεντικό έχει το δικό του μοναδικό σύνολο μηχανισμών, και πιθανότατα θα σας σκοτώσει μερικές φορές τουλάχιστον πριν τον κερδίσετε αλλά οι αγώνες είναι γεμάτοι δράση και συναρπαστικοί.

Στην πραγματικότητα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το The Ascent δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι με καμία έννοια. Οι πρώτες ώρες θα σας οδηγήσουν να σκεφτείτε διαφορετικά, αλλά οι διάφορες αιχμές δυσκολίας και οι καμπύλες θα εξασφαλίσουν ότι θα πεθάνετε... πολλές φορές. Και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, ακόμα και αν η καμπύλη θα μπορούσε να είναι σημαντικά λιγότερο απότομη και εξακολουθεί να αισθάνεται ικανοποιητική και προκλητική. Είναι το είδος του σχεδιασμού που μπορεί να είναι απίστευτα ενοχλητικό, και αν μη τι άλλο απογοητευτικό, αλλά αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη σκληροπυρηνική φύση το κάνει μια συναρπαστική shooter εμπειρία .

Αλλά, υπάρχουν περισσότερα σε αυτό το παιχνίδι, καθώς το The Ascent διαθέτει επίσης ένα σωρό μηχανισμούς RPG. Ο χαρακτήρας σας μπορεί να αναβαθμιστεί με διάφορους τρόπους που ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού που προτιμάτε. Μπορούμε να ξοδέψουμε κάποιους πόντους αναβαθμίσης των δεξιοτήτων σε βασικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν τα στατιστικά στοιχεία του χαρακτήρα σας (π.χ. ακρίβεια όπλων, υγεία ή critical hit για να αναφέρουμε μόνο μερικά), ο τίτλος έχει επίσης ένα ευρύ μενού προσαρμογής που σας επιτρέπει να επιλέξετε τα όπλα, την πανοπλία και τα augmentations που χρησιμοποιεί ο χαρακτήρας σας. Όλα αυτά μπορούν να λουταριστούν ή να αγοραστούν στον κόσμο του παιχνιδιού και το καθένα επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η μάχη. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να τρέχετε και να πυροβολείτε, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους πόντους δεξιοτήτων για να βελτιώσετε την αποφυγή σας, ενώ χειρίζεστε ελαφρύτερα όπλα, όπως SMGs και κανόνια χειρός.

 Όπως ανέφερα προηγουμένως  το The Ascent έχει πολλά μέρη για να εξερευνήσετε .Ο ο παγκόσμιος χάρτης είναι αρκετά περίπλοκος και μπορεί συχνά να αισθάνεται σαν να χρειάζεστε ένα πτυχίο χαρτογραφίας για να το χρησιμοποιήσετε. 

Αυτό που παρέδωσε ο Neon Giant με το The Ascent είναι ένα πραγματικά φιλόδοξο έργο που χτυπάει τα σωστά σημάδια ως επί το πλείστο. Είναι απολύτως εκπληκτικό και ο κόσμος αισθάνεται τόσο ζωντανός και cyberpunk όσο αυτό που όλοι ελπίζαμε ότι θα είχε παραδοθεί στο Cyberpunk 2077. Οι αιχμές δυσκολίας με κάνουν να πιστεύω ότι μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει τους παίκτες που αναζητούν μια πιο στρογγυλεμένη εμπειρία, αλλά η σκληροπυρηνική φύση ταιριάζει επίσης καλά στον κόσμο που ο προγραμματιστής έχει φέρει στη ζωή, και για το λόγο αυτό είναι δύσκολο να δούμε αυτό το παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από μια μικρή indie ομάδα και θα μπορούσα να προσθέσω ξανά ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.