Diablo 2 Resurrected: Το κλασικό παιχνίδι της δεκαετίας του 2000 όπως το θυμάσαι στο μυαλό σου

Published on 23 August 2021 at 20:44

Το Diablo 2 Resurrected ξεκίνησε με το δεξί σε αντίθεση με την αποτυχία του Warcraft 3 Reforged που όχι μόνο κατάφερε να απογοητεύσει όλους τους οπαδούς, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε ακόμη και να επηρεάσει το αρχικό παιχνίδι καθιστώντας αδύνατο κάποιος να ξαναπαίξει. Η επιτυχία του D2R οφείλεται ότι ο υπεύθυνος για την ανάπτυξή του δεν είναι άλλος από την Vicarious Visions η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του κοινού φέρνοντάς μας τόσο εξαιρετικά remasters όπως το Crash Bandicoot Nsane Trilogy και το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις εντυπώσεις μας για την beta του Diablo 2 Resurrected και θα αποφασίσετε μόνοι σας. Ωστόσο, σας λέμε ήδη ότι δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Στην beta που δοκιμάσαμε σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των κατηγοριών Barbarian, Paladin, Sorceress, Amazon και Druid. Με αυτόν τον τρόπο, μας επετράπη να δοκιμάσουμε 5 από τις 7 κατηγορίες που θα έχει το τελικό παιχνίδι όπου θα υπάρχει μεγάλη ισορροπία μεταξύ των χαρακτήρων που αγωνίζονται σε μάχη σώμα με σώμα και από απόσταση. Δυστυχώς μπορούμε να παίξουμε μόνο τα πρώτα δύο κεφάλαια του τίτλου με πλήρη ελευθερία, χωρίς κανένα όριο ή περιορισμό κα την διάρκεια της εξερεύνησης.

Το πρώτο πράγμα που συναντάμε σε αυτό το remaster είναι το νέο intro που είναι απόλυτα πιστό στο πρωτότυπο, αλλά αυτή τη φορά αναδημιουργείται από το 0 με πολύ υψηλή ποιότητα, βλέποντας καλύτερα CGIs που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία. Όλα τα cut scenes έχουν αναδημιουργηθεί από το μηδέν και είναι μια πραγματική απόλαυση.

Όσο για τα γραφικά μέσα στο ίδιο το παιχνίδι έχουν παραμείνει απόλυτα πιστά στο αρχικό στυλ γραφικών, το οποίο υπάρχει τόσο στο interface όσο και στα σενάρια και τους χαρακτήρες. Οι οπαδοί του αρχικού τίτλου θα χαρούν να μάθουν ότι το σκηνικό απέχει πολύ από αυτό που χρησιμοποιείται στο Diablo 3 . Σε αυτή την περίπτωση, το Diablo 2 Resurrected διατηρεί τα ζοφερά σενάρια και τους χαρακτηριστικούς ζοφερούς εχθρούς του μόνο με ένα λαμπερό λίφτινγκ. Το remaster sports είναι μια εξαιρετική γραφική ποιότητα, η οποία μαζί με την πιστότητα σε σχέση με το αρχικό υλικό δημιουργεί μια επίδραση σε όσους έχουν παίξει τον τίτλο του 2000 κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του, ότι φαίνεται όπως το θυμάστε στο κεφάλι σας (αν και η τεχνική ποιότητα του αρχικού παιχνιδιού ήταν αναμφισβήτητα πολύ χαμηλότερη), ένα αποτέλεσμα που μερικοί από εσάς ήδη αισθάνεστε όταν παίζετε το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Οι υφές και η μοντελοποίηση είναι υψηλής ποιότητας, η πανοραμική μορφή εικόνας έχει ενσωματωθεί και το παιχνίδι αισθάνεται πολύ πιο ρευστό χάρη στα 60 FPS σε σύγκριση με τον αρχικό τίτλο που έτρεχε μόνο σε 25FPS.

Φυσικά, έχουν προστεθεί και κάποιες λεπτομέρειες που καθιστούν τον τίτλο πολύ πιο ευχάριστο για τον παίκτη χωρίς να τροποποιούν την αρχική εμπειρία. Σε γενικές γραμμές, οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές είναι μια επιλογή για την αυτόματη συλλογή του χρυσού που απελευθερώνουν οι εχθροί και μια ουσιαστική επέκταση του μεγέθους του stash για τα αντικείμενα μας αλλά και του inventory μας.

Ένα κοινό ερώτημα είναι πώς ο χειρισμός θα προσαρμοστεί για controllers, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αρχικός τίτλος ήταν αποκλειστικός στον υπολογιστή και επέτρεπε μόνο χειρισμό για πληκτρολόγιο και ποντίκι. Είμαστε ευτυχείς που διαπιστώσαμε ότι η προσαρμογή του χειρισμού είναι  πολύ καλός επιτυγχάνοντας μια χρηστικότητα παρόμοια με εκείνη του Diablo 3 παρά την επιπλέον πολυπλοκότητα του Diablo 2. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τις διαφορετικές ικανότητες του χαρακτήρα σας στα κουμπιά A, B, Y, X, RT και RB. Ενώ εάν πατήσουμε το κουμπί LT μπορούμε να τροποποιήσουμε την skill list μας κατά άλλα 6 διαφορετικά από τα προηγούμενα κουμπιά, σχηματίζοντας συνολικά 12 γρήγορες προσβάσεις σε διαφορετικά skill.

Ένα μειονέκτημα που έχουμε βρει είναι ότι μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε έναν συγκεκριμένο εχθρό, ή ο χαρακτήρας μας μπορεί να αποφασίσει να κινηθεί για να επιτεθεί σε έναν άλλο εχθρό παρόλο που θέλουμε να σταθούμε ακίνητοι. Δεν είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, και γενικά δεν είναι μεγάλη ζημιά για εμάς, αλλά ελπίζουμε ότι ενόψει του τελικού παιχνιδιού μπορεί να βελτιωθεί, αφού στην περίπτωση του Diablo 3 αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτό το επίπεδο.

Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να βρούμε σε αυτό το remaster στην έκδοση κονσόλας και είναι ένα σημαντικό ζήτημα είναι η απουσία συνομιλίας κειμένου και η αδυναμία δημιουργίας διαδικτυακών παιχνιδιών με ονόματα που επιλέγονται από τους παίκτες. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της εμπειρίας του diablo 2 είναι η κοινότητά του και πτυχές όπως  ανταλλάσσοντας αντικείμενα με άλλους παίκτες, μάχη παικτών εναντίων παικτών (PVP) και η δημιουργία παιχνιδιών για την εκτέλεση αποστολών .

Καθώς το matchmaking βρίσκεται σε κονσόλες σε αυτή την beta, ο μόνος τρόπος για να συμμετάσχετε σε online παιχνίδια χωρίς να προσκαλέσετε φίλους είναι να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να μπορείτε να βάλετε συγκεκριμένα ονόματα και χωρίς να μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω συνομιλίας με άλλους παίκτες. Παράλληλα είναι αδύνατο να ανταλλάξετε αντικείμενα ή να γνωρίζετε συγκεκριμένα τους στόχους τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκδοση για pc αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες . Ελπίζουμε ότι η Vicarious Visions θα ακούσει τους παίκτες και θα προσθέσει αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά στις εκδόσεις της κονσόλας.

Οι εντυπώσεις μας είναι πολύ θετικές. Η Vicarious Visions αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένα από τα καλύτερα στούντιο όταν πρόκειται να κάνει remasters των μεγάλων κλασικών, διατηρώντας σε αυτή την περίπτωση μια πίστη στον αρχικό τίτλο που θα πρέπει να ευχαριστήσει τους παλαιότερους οπαδούς, ενώ χρησιμεύει για να εισαγάγει νέους στον τίτλο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.