Νέες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το Avowed

Published on 13 October 2021 at 20:19

Με την αγορά του ομίλου Zenimax, περισσότερα από 20 στούντιο δημιουργούν για τα Xbox Game Studios. Αυτή η οικογένεια στούντιο ετοιμάζει έναν καλό αριθμό ελπιδοφόρων τίτλων, με μερικούς που δεν έχουν ανακοινωθεί και άλλους που έχουν επικείμενη κυκλοφορία, όπως το Forza Horizon 5 ή το Halo Infinite.

Στο μεταξύ έχουμε κάποια παιχνίδια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για τα οποία δεν έχουμε δει τίποτα. Ένα από αυτά (και ίσως το πιο ελπιδοφόρο) είναι το Avowed, που αναπτύσσετε από την Obsidian. Αυτό το νέο RPG στον κόσμο του Pillars of Eternity φαίνεται πολύ καλό, και παρόλο που δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να το δούμε σε δράση σήμερα σας φέρνουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νέες λεπτομέρειες ευγενική προσφορά του Jez Corden.

Όπως είπα αυτό που έχουμε δει από το Avowed μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα CGI, αλλά αυτό έδωσε μικρές ενδείξεις για το παιχνίδι. Το Avowed θα είναι ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου με μια αρκετά θεαματική μάχη, στοιχεία RPG και μια πολύ δουλεμένη αφήγηση ως συνηθίζεται στα παιχνίδια της obsidian. Ο ίδιος ο Corden σχολιάζει ότι ενώ το The Outer Worlds είναι το όραμα του στούντιο για το Fallout, ο Avowed θα κάνει το ίδιο με το The Elder Scrolls.

Μιλώντας για μάχη, φαίνεται ότι αυτό θα δώσει στον παίκτη πολλές δυνατότητες όσον αφορά τη διαμόρφωση της εμπειρίας. Θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα σύστημα μάχης "δύο χέρια" με το οποίο μπορούμε να μεταφέρουμε για παράδειγμα δύο στιλέτα, ένα τόξο ή να κουβαλάμε ένα όπλο του ενός χεριού (όπως ένα τσεκούρι) και να χρησιμοποιούμε το άλλο για να κάνουμε ξόρκια. Αυτά θα έχουν μεγάλη σημασία όπως συμβαίνει στο Pillars of Eternity όπου θα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος ξόρκια όλων των ειδών με μερικά πολύ ισχυρά για τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο χέρια.

Όσον αφορά τον κόσμο, φαίνεται ότι όπως είδαμε στο CGI θα υπάρχει μια πολύ ποικίλη παλέτα χρωμάτων. Αυτό είναι κάτι που είναι "house brand", που ήδη είδαμε στο The Outer Worlds. Ο Corden μιλάει για περισσότερη αλληλεπίδραση με τη σκηνή απ' ό,τι στο Outer Worlds, με μονοπάτια που μπορούν να ανοίξουν καίγοντας αντικείμενα, για παράδειγμα. Το Avowed βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του αυτή τη στιγμή, αλλά ίσως μπορέσουμε να το δούμε σε δράση στα The Game Awards.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.