Ένα σκανδιναβικό στούντιο ίσως αναπτύξει ένα MMO αποκλειστικά για Xbox

Published on 18 October 2021 at 13:57

Έτσι πως  κινείται η Microsoft με το τμήμα Xbox Game Studios θα έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια,. Οι αγορές που έχουν κάνει δεν είναι για λιγότερα γιατί οι Αμερικανοί έχουν κάνει ένα πολύ ζουμερό μέρος του ταλέντου της βιομηχανίας και είμαι πεπεισμένος ότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς θα το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Στο Xbox θα έχουμε όλων των ειδών τα παιχνίδια και για όλα τα γούστα. Το RPG και τα shooter είναι ίσως τα πιο πολλά βάσει από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Τα Third-person παιχνίδια είναι οι μεγάλοι απόντες μέσα σε όλα αυτά που γνωρίζουμε αλλά ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει σε μελλοντικές ανακοινώσεις.

Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μια διαρροή που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Γίνεται λόγος για ένα MMO που αναπτύσσετε αποκλειστικά για το Xbox,και θα κερδίσει τους συνδρομητές του Xbox Game Pass.

Οι  γνωστές λεπτομέρειες του έργου μέχρι στιγμής  είναι ότι ένα σκανδιναβικό στούντιο που ονομάζεται Mainframe το δημιουργεί. Αποκαλύφθηκε από τον Jez Corden σε ένα πρόσφατο podcast. Ο ιστότοπος της μελέτης είναι λειτουργικός, οπότε τουλάχιστον η αλήθεια από τα λόγια του Corden έχει σχεδόν επιβεβαιωθεί. Τώρα μένει να γίνει γνωστό αν αυτό το MMO είναι σε προχωρημένη κατάσταση ή εάν είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Το Mainframe εργάζεται σε ένα MMO είναι κάτι που επιβεβαιώνεται σε αναρτήσεις θέσεων εργασίας όπου δηλώνουν ανοιχτά ότι εργάζονται σε αυτό. Χωρίς να λένε ότι είναι αποκλειστικό Xbox. Σε μία από τις προσφορές μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής:

Θα επιδιώκει ενεργά βελτιώσεις στις διαδικασίες ανάπτυξης και δυνατότητες αυτοματοποίησης αναφορών ή ανάλυσης δεδομένων. Θα συμμετάσχετε στο σχεδιασμό ολόκληρης της αρχιτεκτονικής που υποστηρίζει ένα μεγάλο MMO.

Γνωρίζουμε επίσης ότι θα είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στο cloud, αν και δεν ξέρουμε θα το χρησιμοποιήσει. Προς το παρόν φαίνεται ότι το έργο είναι ενεργό επειδή υπάρχουν μόνο 10 κενές θέσεις εργασίας και το στούντιο σήμερα έχει 55 εργαζόμενους. Η ιδέα ενός σκανδιναβικού στούντιο πίσω από το παιχνίδι κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ετοιμάζουν κάτι σε θέμα Βίκινγκ αν και μέχρι στιγμής ειναί καθαρά υποθετικό.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.