Η Microsoft γίνεται η εταιρεία με την καλύτερη αξία στο χρηματιστήριο στον κόσμο, μετά την πτώση της Apple

Published on 1 November 2021 at 16:47

Την περασμένη Παρασκευή η Apple μοιράστηκε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την τρέχουσα περίοδο του οικονομικού έτους, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που ανέμεναν οι αναλυτές. Με την ευκαιρία αυτό, οι δημιουργοί του iPhone υπέστησαν πτώση 1,8% στην αξία των μετοχών τους, αφήνοντάς τες σε αγοραία αξία 2,46 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λόγω αυτής της πτώσης στο χρηματιστήριο, από την πύλη ειδήσεων Bloomberg ανέφεραν πώς η Microsoft γίνεται η εταιρεία με την καλύτερη αξία στο χρηματιστήριο στον κόσμο, φτάνοντας σε τρέχουσα αγοραία αξία 2,49 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και εκθρονίζοντας τη γιγαντιαία Apple.
Ο Michael Matousek, επικεφαλής χρηματιστής στην U.S. Global Investors, έχει σχολιάσει ότι όταν πρόκειται για επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας η Microsoft είναι ένα "ασφαλέστερο" στοίχημα από την Apple, καθώς όταν πρόκειται για πτώση της οικονομίας θα παραμείνουν πιο σταθεροί από τους δημιουργούς του iPhone και του iPad, επειδή τα προϊόντα τους είναι πιο "διαφοροποιημένα κατά μήκος περισσότερων επιχειρήσεων".

Η Microsoft γίνεται η εταιρεία με την καλύτερη αξία στο χρηματιστήριο στον κόσμο, μετά την πτώση της Apple
Φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα αντιστοιχούν στη Microsoft παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως τα Windows και το Office. Το Xbox είναι ένα μικρό μέρος ολόκληρης της εταιρείας, αλλά δίνει αξία σε πτυχές όπως η διαφοροποίηση σε περισσότερες επιχειρήσεις και αγορές που ανάφερε ο Matousek στην προηγούμενη παράγραφο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.