Το Halo είναι από τα πετυχημένα Videogame Franchises σε θέμα πωλήσεων.

Published on 13 November 2021 at 08:13

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Halo είναι ένα από τα πιο εμβληματικά franchise του Xbox στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών . Και τα δύο brand names θα γίνουν 20 την επόμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεγάλη γιορτή, το Xbox αποκάλυψε σήμερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το εμβληματικό franchise του.

Η Microsoft επιβεβαίωσε τη σημασία του Halo για την επιχείρησή των βιντεοπαιχνιδιών και μοιράστηκε ότι ως franchise έχει ήδη πουλήσει περισσότερες από 81 εκατομμύρια μονάδες από την πρεμιέρα του στις 15 Νοεμβρίου 2001. Ο τίτλος τοποθετείται μέσα στα 30 franchise βιντεοπαιχνιδιών με τις καλύτερες πωλήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε η Microsoft (μέσω του GameSpot), δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι αριθμοί για κάθε παιχνίδι.

Στην 20ετή ιστορία του, το Halo έχει επίσης μεγάλη επιτυχία σε άλλα μέσα ενημέρωσης και αποκαλύφθηκε ότι από την άποψη των εμπορευμάτων γενικά. Μία από τις τελευταίες κυκλοφορίες, αυτή του Halo: The Master Chief Collection, έτυχε πολύ θετικής αποδοχής και σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, είχε περισσότερους από 3 εκατομμύρια παίκτες στην πρώτη εβδομάδα του σε Xbox και PC (πλατφόρμα στην οποία έφτασε αργότερα).

Για να το θέσουμε σε προοπτική, σας λέμε ότι η σειρά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το Mario  το οποίο έχει πουλήσει 758,06 εκατομμύρια μονάδες. Από το ντεμπούτο του, το Call of Duty έχει πουλήσει 400 εκατομμύρια μονάδες, pokémon 380 εκατομμύρια αντίτυπα και grand theft auto 355 εκατομμύρια.

Μια πιο δίκαιη σύγκριση είναι με το Tomb Raider  (85 εκατομμύρια), το Monster Hunter (78 εκατομμύρια) και το Resident Evil (120 εκατομμύρια) που έκαναν το ντεμπούτο τους σχεδόν κατά τη διάρκεια της ίδιας δεκαετίας με το αρχικό Halo . Το Gran Turismo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, καθώς έκανε το ντεμπούτο του το 1997, είναι αποκλειστικό στο PlayStation (όπως το Halo με xbox, αν και τα τελευταία χρόνια αυτή η σειρά είναι ήδη στον υπολογιστή) και έχει πουλήσει 80,4 εκατομμύρια αντίτυπα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.